Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (photos)

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (photos)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, νίκησε 2-0 τον... κακό δαίμονα Ατρόμητο και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα κρίσιμα ματς με Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ

Εμφανή σημάδια βελτίωσης έδειξε ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν είχε στον πάγκο τον Μάρκους Μεργκ και τον Γιάννη Αναστασίου σε μπουθ της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κόντρα στον Ατρόμητο, τον οποίο κέρδισαν για πρώτη φορά στην έδρα τους μετά από 2,5 χρόνια, καθώς η τελευταία νίκη τους ήταν στις 22 Ιανουαρίου 2012 στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» έδειξε από την αρχή πως ήθελε το ματς, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν... πέταξε το πρώτο ημίχρονο, όπως συνήθιζε μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αναστασίου, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι μακριά από τον πάγκο της ομάδας του λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε, έβγαλε αρκετά από τα καλά στοιχεία που την χαρακτήρισαν στην περσινή καλή σεζόν, βάζοντας δύσκολα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η καλή παρουσία των Ζέκα, Πράνιτς και Μέντες στο πρώτο ημίχρονο και η ενέργεια των Ατζαγκούν και Καρέλη, κλείδωσαν το ματς για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Στιλ έκανε ξανά μια – τουλάχιστον – μεγάλη επέμβαση, προσδίδοντας σιγουριά στην άμυνά του.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Ατρόμητο στους 11, ενώ μείωσε στους 4 την απόσταση από τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι», πλέον συγκεντρώνονται στο ματς της Πέμπτης (06/11) με αντίπαλο την Αϊντχόφεν στη Λεωφόρο. Εκεί, το συγκρότημα του Αναστασίου θέλει μόνο για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Europa League, ενώ θέλει και καλή εμφάνιση, ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή (09/11).

Στον πάγκο ο Μπεργκ, φορτωμένα χαφ ο Ατρόμητος

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ρίσκαρε με τη συμμετοχή του Μάρκους Μπεργκ στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των «πράσινων»παρουσίασε ένα 4-3-1-2 για την ομάδα του, έχοντας τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά πήραν θέσεις οι Νάνο, Ρισβάνης, Μέντες και Τριανταφυλλόπουλος με τον Δώνη σε ρόλο «κόφτη». Μπροστά του πήραν θέσεις οι Μπούι και Ζέκα, με τον Πράνιτς να κινείται πίσω από τους Καρέλη και Πέτριτς.

Στον αντίποδα, ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-5-1 και τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά πήραν θέσεις οι Κοντοές, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης και Νάστος. Καθαρός αμυντικός μέσος ήταν ο Αγκουαζί, με τον Πίτου Γκαρσία και τον Ούμπιδες να κινούνται μπροστά του και τους Καραμάνο και Τάτο να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Ναπολεόνι.

Με το πόδι... στο γκάζι

Ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν είχε τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο λόγω τιμωρίας, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο κι έψαχνε την αντεπίθεση με Ούμπιδες, Τάτο και Ναπολεόνι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα από τη στιγμή που η άμυνα των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικά σταθερή. Οι «πράσινοι» για πρώτη, ίσως, φορά φέτος δεν... πέταξαν το πρώτο ημίχρονο κι ήταν αρκετά καλοί. Με τον Πράνιτς κινητήριο μοχλό, ο Παναθηναϊκός απείλησε την εστία του Τσέναμο και στο 27' βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Κροάτης χαφ έκανε... ότι ήθελε από δεξιά, δοκίμασε τη σέντρα-σουτ κι ο Λαζαρίδης έβαλε την κόντρα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκεί και πέρα, το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά, με τους παίκτες του Σα Πίντο να μπαίνουν δυνατά στις φάσεις, αυτούς του Αναστασίου να απαντούν και να μην λείπουν τα νεύρα από τη Λεωφόρο. Μάλιστα στο ημίωρο με αφορμή τη μη τήρηση του fair play από τους φιλοξενούμενους οι Καραμάνος και Ρισβάνης αρπάχτηκαν, ο Στυλιαράς μοίρασε κάρτες κι ο νεαρός στόπερ αντικαταστάθηκε από τον Κουτρουμπή προφανώς για να μην πάρει δεύτερη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια μεγάλη φάση με τον Δώνη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τον βρήκε να προηγείται δίκαια του Ατρόμητου.

«Κλείδωσε» με Ατζαγκούν, Καρέλη

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σα Πίντο θέλησε να δυναμώσει την επίθεση της ομάδας του, για αυτό πέρασε στη θέση του αρνητικού Τάτου τον Παπάζογλου. Αυτό δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού η πρώτη μεγάλη φάση του Ατρόμητου στο ματς στο 54' ήρθε από μπέρδεμα του Μέντες. Ο Ούμπιδες έφυγε μόνος με τον Στιλ, αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας τον νίκησε με τα πόδια! Στο 57', ο Παπάζογλου είχε την ευκαιρία να βάλει δύσκολα στον Στιλ, αλλά δεν βρήκε καν τη μπάλα. Ο Αναστασίου βλέποντας την επιθετικότητα του Ατρόμητου, άλλαξε τον Πέτριτς με τον Λαγό, με τους πράσινους να δυναμώνουν στα χαφ. Η απάντηση του Σα Πίντο ήταν η είσοδος του Δημούτσου, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να έχει ανακτήσει τον έλεγχο του ματς.

Καρέλης και Πράνιτς στο 69' και το 70' αντίστοιχα, δεν νίκησαν τον Τσέναμο και ο τελευταίος έδωσε τη θέση του στον Ατζαγκούν, για να φρεσκαριστεί η μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Νιγηριανός έδωσε ενέργεια, τρεξίματα και κλεψίματα αλλά και ασίστ για το 2-0 που «κλείδωσε» το ματς. Στο 85' μετά από βαθιά μπαλιά του Νάνο, ο Καρέλης έστρωσε ωραία στον Ατζαγκούν κι αυτός την πέταξε ξανά για τον διεθνή φορ που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσέναμο μέσα σε αποθέωση, καθώς το γκολ ήταν πανέμορφο! Με την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο κόσμος άρχισε να ζητάει τη νίκη στην Τούμπα με διάφορα συνθήματα, ενώ ο Ατρόμητος έβγαλε μια ακόμα καλή φάση στο 89' αλλά ο Ναπολεόνι... την πέταξε στα σκουπίδια.

Το τέλος του ματς, βρήκε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει για τη νίκη και να χειροκροτά την ομάδα για την καλή εμφάνισή της. Παράλληλα, οι οπαδοί ζήτησαν τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τα μεγάφωνα, υπενθυμίστηκε το... ραντεβού της ερχόμενης Πέμπτης (06/11) για το ματς με την Αϊντχόφεν, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έκανε παιχνίδι ο Πράνιτς, στο δεύτερο να έσωσε το τέρμα του ο Στιλ και οι Ατζαγκούν – Καρέλης να... έκρυψαν τη μπάλα στο γκολ, όμως, ο κορυφαίος ήταν άλλος για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα για ακόμα μια φορά ήταν... αρχηγός με τα όλα του. Έτρεξε σε όλους τους πιθανούς κι απίθανους χώρους του γηπέδου, βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας και έκανε τα πάντα για να κλειδώσει η νίκη του «τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης, Νάνο, Μπούι, Ρισβάνης (42' Κουτρουμπής), Πράνιτς (72' Ατζαγκούν), Πέτριτς (64' Λαγός)

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Αγκουαζί (59' Δημούτσος), Ναπολεόνι, Τάτος (46' Παπάζογλου), Νάστος, Καραμάνος, Ούμπιδες (76' Γεωργίου), Λαζαρίδης, Γκαρσία, Κοντοές.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0 (photos)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved