Το υπόμνημα εξηγήσεων Μπέου

Το υπόμνημα εξηγήσεων Μπέου

Να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ζήτησε στο υπόμνημα εξηγήσεών του προς τον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, ο Αχιλλέας Μπέος, επικαλούμενος ότι στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε προϊόντα υποκλοπής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου: «δεν πρόκειται για μια υπόθεση «στημένων» , τάχα, αγώνων και απόπειρας επηρεασμού διαιτητών, αλλά αποκλειστικώς για μία υπόθεση τελέσεως των κακουργηματικών πράξεων της παραβιάσεως απορρήτου και χρήσεως των προϊόντων της υποκλοπής και δη πλαστογραφημένων (νοθευμένων)».

Ο κ. Μπέος αποδίδει ευθύνες στον Αλέξη Κούγια και τον Νικόλα Πατέρα, τονίζοντας για τον πρώτο ότι είχε ως στόχο να εμφανιστεί: «με την δημοσιοποίηση της κατασκευασμένης ιστορίας αυτής και των παρανόμων, αλλά και χαλκευμένων στοιχείων, ως ο «εξυγιαντής»  και να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να διαμορφώσει συνθήκες ευνοϊκότερης αντιμετώπισης της ομάδος που ηγείται, ως Πρόεδρος και μεγαλομέτοχός της, με αποτέλεσμα η ομάδα της Παναχαϊκής από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας να βρεθεί σήμερα στην πρώτη» και για τον δεύτερο ότι επεδίωξε: «να με στοχοποιήσει και να με στιγματίσει στο πανελλήνιο, ως δήθεν «νέο παραγκάρχη», επιδιώκοντας την ηθική και κοινωνική μου εξόντωση, μετά την πρόσφατη δημόσια διένεξη μας και την νίκη της ομάδας μου επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που απετέλεσε το κύκνειο άσμα του στην Προεδρία του Παναθηναϊκού».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψή του στο γραφείο του Πατέρα συνάντησε εκεί τον Δαλούκα. «Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψή μου στο γραφείο του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσα άριστες προσωπικές σχέσεις, συνάντησα εκεί τον κ. Δαλούκα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Μπέος σ’ ένα υπόμνημα παροχής εξηγήσεων 31 σελίδων που κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάνει μια πλήρη καταγραφή όλου του ιστορικού της διαδικασίας, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε από την πρώτη αναφορά του Σωτήρη Βοργιά έως σήμερα, ενώ εμμέσως αποκαλύπτει και όλο το περιεχόμενο της κατάθεσης Δαλούκα, αλλά και του Νικόλα Πατέρα.

Το Onsports παρουσιάζει το περιεχόμενο της κατάθεσης Δαλούκα, έτσι όπως αυτό περιγράφεται στο υπόμνημα του  Αχιλλέα Μπέου. Από αυτό, προκύπτει ότι ο Βολιώτης ρέφερι κατονόμασε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου ως τον άνθρωπο που τον ενόχλησε τηλεφωνικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός.

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Την ίδια ημέρα εξετάζεται και ο κ. Γ. Δαλούκας ( διαιτητής του αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και φερόμενος, ως εμπλεκόμενος στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ, σύμφωνα με τις κασέτες ), ο οποίος καταθέτει ενόρκως μάλιστα, αν και εμπλεκόμενος, αποκλειστικά, για όσα αναφέρονταν στα ως άνω CD ( κασέτες ), αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στον αγώνα ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ότι ουδείς τον ενόχλησε ποτέ γι’ αυτό το θέμα.

Στην ερώτηση «Σας πλησίασε ποτέ (όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπέος ) ένας εκ των κκ Μαρινάκη και Πατέρα προκειμένου να μεσολαβήσετε ή να προβείτε ο ίδιος σε αλλοίωση κάποιου αποτελέσματος αγώνα υπέρ των ομάδων τους;», απαντά κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν με ενόχλησε κανένας τους».

Στη συνέχεια της καταθέσεώς του ο κ. Δαλούκας, σχετικά με όσα αναφέρονται για την εμπλοκή του στον αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού, εκθέτει, ότι ορίστηκε διαιτητής Τετάρτη ή Πέμπτη και την Παρασκευή το μεσημέρι υπήρξε ένα τηλεφώνημα εκ μέρους μου σ’ αυτόν, που του είπα: «Μπήκες σ’ αυτό το παιχνίδι και κοίταξε να παίξεις υπέρ του Άρη για να μην έχεις προβλήματα», σημειώνοντας ότι  το 52-48 (που ακούγεται να αναφέρω χαρακτηριστικά στην κασέτα) δεν το θυμάται. Αυτός μου απάντησε ότι «Παίζω 50-50 κι αν σ’ αρέσει». Ότι του απάντησα αγριεμένος «Δεν μ’ αρέσει και αν δεν παίξεις όπως πρέπει θα’ ρθουν Ρώσοι, Αλβανοί κλπ και θα’ ρθω και εγώ μαζί τους και θα γελάμε». Μου απάντησε «Κλείσε το τηλέφωνο γιατί είμαι με την γυναίκα μου και κόψε τις απειλές». Συνεχίζει, αναφέροντας ότι στο ημίχρονο πλέον και ενώ έχει δώσει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, τον έπαιρνα στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Στο τέλος του αγώνα, το ίδιο βράδυ αλλά και την άλλη μέρα τον έπαιρνα στο τηλέφωνο και του έλεγα: «Ρεζιλεύτηκα, με έκανες ρεζίλι, είσαι αρχ… που δεν με άκουσες, θα δεις τι θα πάθεις, τελείωσες». Ότι από εκείνη την ώρα αρχίζουν οι απειλές. Συγκεκριμένα, τα πρωινά και όταν έλειπε για προπόνηση έρχονταν διάφοροι «σωματώδεις τύποι», χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού του και επιτακτικά ζητούσαν από την γυναίκα του, να κατέβει κάτω. Περιγράφει απειλές από τηλεφώνου και προσθέτει ότι τέσσερεις ημέρες μετά τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι είχε ήσυχη την συνείδησή του, έστειλε την παραίτησή του στην ΕΠΟ, προσδοκώντας, πρώτον να αποφορτίσει το κλίμα και δεύτερον να σταματήσουν οι απειλές.

Δύο εβδομάδες μετά (και χωρίς να αναφέρει εξακολούθηση των απειλών) και επειδή, ως ισχυρίζεται, δεν ενέδωσε σε όσα του ζητούσα, βγήκα και τον αποκάλεσα απατεώνα, γεγονός για το οποίο έχει καταθέσει μήνυση. Έκτοτε ως εκθέτει οι απειλές από τηλεφώνου αυξάνονται και ως απόδειξη αναφέρει το γεγονός ότι μετακόμισε σε διαμέρισμα απέναντι ακριβώς από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Εν τέλει επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα όσα φέρονται ως καταγγελίες, εγώ φαίνομαι ότι δεν συνέπραξα και δεν συμμετείχα σε καμιά από τις καταγγελλόμενες πράξεις. Για το λόγο αυτό η επιθυμία μου είναι η ηθική μου αποκατάσταση και η επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο».

Η κατάθεση Πατέρα…

Συνεχίζοντας ο Αχιλλέας Μπέος, καταγράφει ότι Πιλάβιος, Βασσάρας και Τεροβίτσας κατέθεσαν πως δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή τους σε σχέση με τα καταγγελλόμενα για τους δύο αγώνες (Αρης – ΠΑΟ, Μακάμπι – Ολυμπιακός) και προχωρά στην εξέταση του Νικόλα Πατέρα.

«Την 22-3-2011 εξετάζεται ενόρκως ο κ. Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον κ. Δαλούκα, πριν το συγκεκριμένο αγώνα, (για να τον ρωτήσει ευθέως εάν κάποιος προσπάθησε να τον επηρεάσει να παίξει εναντίον της ομάδας του, όπως αναφέρει) αλλά και μετά τον αγώνα ( όπου του διαμαρτυρήθηκε ότι στο β΄ημίχρονο σφύριζε 70% υπέρ του Άρη και κατά του Παναθηναϊκού ) και εν συνεχεία αποκαλύπτει επανειλημμένες επικοινωνίες μαζί του κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα… Προσπάθησα αρκετές φορές σε επικοινωνίες που είχα μαζί του, να μου αποκαλύψει ποιος τον απειλούσε και ποιος του ζήτησε να παίξει υπέρ του Άρη και αρνιόταν επίμονα να μου απαντήσει. Στην συνέχεια παραιτήθηκε και έκτοτε αρκετές φορές προσπάθησα να τον πείσω να μου αποκαλύψει…

Επίσης, ευθέως παραδέχεται ότι « Σαν Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Σούπερ Λίγκας είχα πάντα επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου, προέδρους ομάδων και διαιτητές».



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved