Το υπόμνημα εξηγήσεων Μπέου

Συντάκτης: Aνδρέας Πουλαδάκης Δημοσίευση: Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 18.40

Να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ζήτησε στο υπόμνημα εξηγήσεών του προς τον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, ο Αχιλλέας Μπέος, επικαλούμενος ότι στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε προϊόντα υποκλοπής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου: «δεν πρόκειται για μια υπόθεση «στημένων» , τάχα, αγώνων και απόπειρας επηρεασμού διαιτητών, αλλά αποκλειστικώς για μία υπόθεση τελέσεως των κακουργηματικών πράξεων της παραβιάσεως απορρήτου και χρήσεως των προϊόντων της υποκλοπής και δη πλαστογραφημένων (νοθευμένων)».

Ο κ. Μπέος αποδίδει ευθύνες στον Αλέξη Κούγια και τον Νικόλα Πατέρα, τονίζοντας για τον πρώτο ότι είχε ως στόχο να εμφανιστεί: «με την δημοσιοποίηση της κατασκευασμένης ιστορίας αυτής και των παρανόμων, αλλά και χαλκευμένων στοιχείων, ως ο «εξυγιαντής»  και να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να διαμορφώσει συνθήκες ευνοϊκότερης αντιμετώπισης της ομάδος που ηγείται, ως Πρόεδρος και μεγαλομέτοχός της, με αποτέλεσμα η ομάδα της Παναχαϊκής από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας να βρεθεί σήμερα στην πρώτη» και για τον δεύτερο ότι επεδίωξε: «να με στοχοποιήσει και να με στιγματίσει στο πανελλήνιο, ως δήθεν «νέο παραγκάρχη», επιδιώκοντας την ηθική και κοινωνική μου εξόντωση, μετά την πρόσφατη δημόσια διένεξη μας και την νίκη της ομάδας μου επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που απετέλεσε το κύκνειο άσμα του στην Προεδρία του Παναθηναϊκού».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψή του στο γραφείο του Πατέρα συνάντησε εκεί τον Δαλούκα. «Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια επίσκεψή μου στο γραφείο του Νίκου Πατέρα, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσα άριστες προσωπικές σχέσεις, συνάντησα εκεί τον κ. Δαλούκα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Μπέος σ’ ένα υπόμνημα παροχής εξηγήσεων 31 σελίδων που κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάνει μια πλήρη καταγραφή όλου του ιστορικού της διαδικασίας, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε από την πρώτη αναφορά του Σωτήρη Βοργιά έως σήμερα, ενώ εμμέσως αποκαλύπτει και όλο το περιεχόμενο της κατάθεσης Δαλούκα, αλλά και του Νικόλα Πατέρα.

Το Onsports παρουσιάζει το περιεχόμενο της κατάθεσης Δαλούκα, έτσι όπως αυτό περιγράφεται στο υπόμνημα του  Αχιλλέα Μπέου. Από αυτό, προκύπτει ότι ο Βολιώτης ρέφερι κατονόμασε τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου ως τον άνθρωπο που τον ενόχλησε τηλεφωνικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός.

Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Την ίδια ημέρα εξετάζεται και ο κ. Γ. Δαλούκας ( διαιτητής του αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και φερόμενος, ως εμπλεκόμενος στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ, σύμφωνα με τις κασέτες ), ο οποίος καταθέτει ενόρκως μάλιστα, αν και εμπλεκόμενος, αποκλειστικά, για όσα αναφέρονταν στα ως άνω CD ( κασέτες ), αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στον αγώνα ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ότι ουδείς τον ενόχλησε ποτέ γι’ αυτό το θέμα.

Στην ερώτηση «Σας πλησίασε ποτέ (όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπέος ) ένας εκ των κκ Μαρινάκη και Πατέρα προκειμένου να μεσολαβήσετε ή να προβείτε ο ίδιος σε αλλοίωση κάποιου αποτελέσματος αγώνα υπέρ των ομάδων τους;», απαντά κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν με ενόχλησε κανένας τους».

Στη συνέχεια της καταθέσεώς του ο κ. Δαλούκας, σχετικά με όσα αναφέρονται για την εμπλοκή του στον αγώνα Άρη – Παναθηναϊκού, εκθέτει, ότι ορίστηκε διαιτητής Τετάρτη ή Πέμπτη και την Παρασκευή το μεσημέρι υπήρξε ένα τηλεφώνημα εκ μέρους μου σ’ αυτόν, που του είπα: «Μπήκες σ’ αυτό το παιχνίδι και κοίταξε να παίξεις υπέρ του Άρη για να μην έχεις προβλήματα», σημειώνοντας ότι  το 52-48 (που ακούγεται να αναφέρω χαρακτηριστικά στην κασέτα) δεν το θυμάται. Αυτός μου απάντησε ότι «Παίζω 50-50 κι αν σ’ αρέσει». Ότι του απάντησα αγριεμένος «Δεν μ’ αρέσει και αν δεν παίξεις όπως πρέπει θα’ ρθουν Ρώσοι, Αλβανοί κλπ και θα’ ρθω και εγώ μαζί τους και θα γελάμε». Μου απάντησε «Κλείσε το τηλέφωνο γιατί είμαι με την γυναίκα μου και κόψε τις απειλές». Συνεχίζει, αναφέροντας ότι στο ημίχρονο πλέον και ενώ έχει δώσει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, τον έπαιρνα στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Στο τέλος του αγώνα, το ίδιο βράδυ αλλά και την άλλη μέρα τον έπαιρνα στο τηλέφωνο και του έλεγα: «Ρεζιλεύτηκα, με έκανες ρεζίλι, είσαι αρχ… που δεν με άκουσες, θα δεις τι θα πάθεις, τελείωσες». Ότι από εκείνη την ώρα αρχίζουν οι απειλές. Συγκεκριμένα, τα πρωινά και όταν έλειπε για προπόνηση έρχονταν διάφοροι «σωματώδεις τύποι», χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού του και επιτακτικά ζητούσαν από την γυναίκα του, να κατέβει κάτω. Περιγράφει απειλές από τηλεφώνου και προσθέτει ότι τέσσερεις ημέρες μετά τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι είχε ήσυχη την συνείδησή του, έστειλε την παραίτησή του στην ΕΠΟ, προσδοκώντας, πρώτον να αποφορτίσει το κλίμα και δεύτερον να σταματήσουν οι απειλές.

Δύο εβδομάδες μετά (και χωρίς να αναφέρει εξακολούθηση των απειλών) και επειδή, ως ισχυρίζεται, δεν ενέδωσε σε όσα του ζητούσα, βγήκα και τον αποκάλεσα απατεώνα, γεγονός για το οποίο έχει καταθέσει μήνυση. Έκτοτε ως εκθέτει οι απειλές από τηλεφώνου αυξάνονται και ως απόδειξη αναφέρει το γεγονός ότι μετακόμισε σε διαμέρισμα απέναντι ακριβώς από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Εν τέλει επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τα όσα φέρονται ως καταγγελίες, εγώ φαίνομαι ότι δεν συνέπραξα και δεν συμμετείχα σε καμιά από τις καταγγελλόμενες πράξεις. Για το λόγο αυτό η επιθυμία μου είναι η ηθική μου αποκατάσταση και η επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο».

Η κατάθεση Πατέρα…

Συνεχίζοντας ο Αχιλλέας Μπέος, καταγράφει ότι Πιλάβιος, Βασσάρας και Τεροβίτσας κατέθεσαν πως δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή τους σε σχέση με τα καταγγελλόμενα για τους δύο αγώνες (Αρης – ΠΑΟ, Μακάμπι – Ολυμπιακός) και προχωρά στην εξέταση του Νικόλα Πατέρα.

«Την 22-3-2011 εξετάζεται ενόρκως ο κ. Νικόλαος Πατέρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά, παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον κ. Δαλούκα, πριν το συγκεκριμένο αγώνα, (για να τον ρωτήσει ευθέως εάν κάποιος προσπάθησε να τον επηρεάσει να παίξει εναντίον της ομάδας του, όπως αναφέρει) αλλά και μετά τον αγώνα ( όπου του διαμαρτυρήθηκε ότι στο β΄ημίχρονο σφύριζε 70% υπέρ του Άρη και κατά του Παναθηναϊκού ) και εν συνεχεία αποκαλύπτει επανειλημμένες επικοινωνίες μαζί του κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα… Προσπάθησα αρκετές φορές σε επικοινωνίες που είχα μαζί του, να μου αποκαλύψει ποιος τον απειλούσε και ποιος του ζήτησε να παίξει υπέρ του Άρη και αρνιόταν επίμονα να μου απαντήσει. Στην συνέχεια παραιτήθηκε και έκτοτε αρκετές φορές προσπάθησα να τον πείσω να μου αποκαλύψει…

Επίσης, ευθέως παραδέχεται ότι « Σαν Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Σούπερ Λίγκας είχα πάντα επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου, προέδρους ομάδων και διαιτητές».

Κατηγορία: Super League
Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε στη σελίδα του Onsports.gr.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

1 Σχόλιο
 • Γιάννης Κ. Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 11:43 Συντάχθηκε από Γιάννης Κ.

  Μετά την κατάθεση Μπέου στον εισαγγελέα και εάν αληθεύουν τα λεγόμενά του, πράγμα πολύ πιθανό αφού αναφέρεται σε αυτά με στοιχεία, προκύπτει ένα πραγματικά συγκλονιστικό στοιχείο: Ότι ο Πατέρας, πέραν των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε με τον Δαλούκα, τον δεχότανε και στο γραφείο του!!!!!!!!!!! Αξίζει να ερευνηθεί παραπέρα το πρωτοφανές αυτό γεγονός; Θα το ερευνήσει κανείς;

  Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως κάνει πως ορισμένα "αντικειμενικά" sites, θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσουν το γεγονός, να καλύψουν κατά το δυνατόν την αποκάλυψη αυτή και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, διατείνονται ότι την περίοδο 2009-10 ο Δαλούκας έπαιξε σε τρία παιχνίδια τον ΠΑΟ από τα οποία τα δύο τα έχασε: Με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και με ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για να δούμε λοιπόν πώς έπαιξε ο Δαλούκας στα 2 αυτά παιχνίδια. Σταχυολογώ κρίσεις της διαιτησίας από πρωτοσέλιδα εφημερίδων που στηρίζουν βέβαια τις δύο αυτές ομάδες, αλλά δεν θα είχαν κανένα λόγο να το κάνουν αφού στα παιχνίδια αυτά βγήκαν νικήτριες:

  · ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-3-2010: Ο Δαλούκας 12ος παίκτης του ΠΑΟ. Σε άλλο σημείο: Ο Δαλούκας έπαιξε 80-20 υπέρ ΠΑΟ.

  · ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-3-2010: Οργή όλης της Ολυμπιακής παράταξης κατά Δαλούκα.

  · ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 22-3-2010: Όργια Δαλούκα. Πέρασε από χειρουργείο το Θρύλο.

  · ΕΞΕΔΡΑ 22-3-2010 (από άρθρο Βασίλη Παπανικολάου): Ο Νταρμπισάιρ να χαρίσει τη φανέλα του στον Δαλούκα.

  · ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΑ 22-2-2010 (επόμενη παιχνιδιού ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1): Ο Δαλούκας με το έτσι θέλω προσπάθησε "ανεπιτυχώς", μετά το 2-1, να σπρώξει τον ΠΑΟ στην ισοφάριση.

  Πολλές φορές προσπαθείς και δεν σου βγαίνει. Και η μπάλα κάνει τα τερτίπια της. Άρα το επιχείρημα αυτών που πάνε με τόσο φτηνές δικαιολογίες να καλύψουν ένα τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός πέφτει στο κενό. Εν πάση περιπτώσει διερωτάται κανείς: Οι αυτού του είδους επαφές Πατέρα, ομολογημένες τηλεφωνικά και ερευνητέες δια ζώσης, υπήρξαν μόνο με τον Δαλούκα; Θα ερευνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

  Τελικά φαίνεται ότι αυτή η ιστορία με τις κασέτες πήγε να βγάλει λαγό αλλά τελικά θα βγάλει ..αγριογούρουνο!

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.