Παντελιάδης: «Είμαστε ικανοί για περισσότερα πράγματα» (video)

Παντελιάδης: «Είμαστε ικανοί για περισσότερα πράγματα» (video)

Η πρώτη μεταγραφή του Αστέρα το καλοκαίρι ήταν ο Θανάσης Παντελιάδης και αποδείχτηκε «χρυσή», καθώς αποτελεί τη βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στο match program των Αρκάδων για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου αναφέρθηκε στις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές της ομάδας φέτος, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες της ομάδας.

Ο Παντελιάδης φημίζεται ακόμα και για το πολύ δυνατό πλάγιο-άουτ που εκτελεί, προσθέτοντας ένα ακόμα στοιχείο στην επίθεση της ομάδας του και για πολλούς θεωρείται η συνέχεια δύο παλιότερων ποδοσφαιριστών, του Σταύρου Παπαδόπουλου και του Λάκη Σημαιοφορίδη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος έχει παρακολουθήσει αρκετές εκτελέσεις πλαγίων του Σημαιοφορίδη την εποχή που έπαιζε στον Παναθηναϊκό.

Στον Αστέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Παντελιάδη, αφού ξαναβρήκε συμπαίκτη του τον Τάσο Τσοκάνη, που ήταν μαζί πέρσι στον Απόλλωνα, ενώ βρήκε και έναν συμπατριώτη του, τον Γιώργο Ζησόπουλο, αφού και οι δύο κατάγονται από την Κατερίνη.

Ο Παντελιάδης που καλύπτει την αριστερή  πλευρά ως μπακ-χαφ, γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1987 στην Κατερίνη, έχει ύψος 1.86, ζυγίζει 80 κιλά και στον Αστέρα φοράει το Νο3.

Ο Παντελιάδης έχει αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με Απόλλωνα και Πανσερραικό, ενώ παλιότερα έχει αγωνιστεί στη Βέροια, τον Πιερικό και τον Εθνικό Κατερίνης, έχοντας συνολικά 199 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες σημειώνοντας 7 γκολ. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα ο Παντελιάδης είχε τονίσει πώς είναι ευτυχισμένος που ήρθε σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεση πώς θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους της φετινής χρονιάς, στην προσπάθεια του να δικαιώσει τους ανθρώπους της διοίκησης που του έδειξαν έμπρακτα πόσο πολύ τον ήθελαν στην ομάδα.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συμπληρώνεις 200 παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες. Σημαίνει κάτι για σένα αυτό;

«Φτάνοντας σε ένα τέτοιο αριθμό, σημαίνει ότι υπάρχει διάρκεια και αυτό είναι που επιζητά κάθε ποδοσφαιριστής. Διάρκεια και όσο γίνεται αυτή να συνδυάζεται με ανοδική πορεία. Νιώθω ευγνώμων στον Θεό, γιατί πέρασα φάσεις δύσκολες με τραυματισμούς και παρόλα αυτά με έχει δυνατό και συνεχίζω να παίζω».

Πώς βλέπεις το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Είναι ένα ντέρμπι. Ο Αστέρας έχει δείξει ότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι αυτός που πρέπει και ειδικότερα στην έδρα του. Για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια, εκτός των τακτικών στοιχείων, παίζει σημαντικό ρόλο πόσο το θέλει η κάθε ομάδα, η ψυχή, το πάθος και η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών την ώρα του αγώνα».

Σας προβληματίζει η κούραση από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Η κούραση παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά για αυτό έχουμε μεγάλο ρόστερ, όταν κάποιος είναι κουρασμένος να μπορεί να αντικατασταθεί. Η κούραση δε με φοβίζει. Όμως και ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα σκέφτεται το θέμα της κούρασης».

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Αστέρας στο πρωτάθλημα;

Στόχος του Αστέρα είναι να μπει στα πλέι-οφ και από κει και πέρα να τερματίσει ψηλότερα από την περσινή χρονιά. Αυτό σίγουρα είναι μία επιτυχία και το θέλουμε όλοι».

Μεγάλη πορεία φέτος ο Αστέρας κάνει στο EUROPA LEAGUE. Έκλεισε ο πρώτος γύρος στον όμιλο και είναι ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης με μεγάλους αντιπάλους...

«Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου και κάποιοι περίμεναν να τελειώσει γρήγορα, αλλά ευτυχώς για μας το ταξίδι αυτό συνεχίζεται και θέλουμε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια στον όμιλο, εκ των οποίων τα δύο στην έδρα μας. Θεωρώ πώς είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Υπάρχουν φιλοδοξίες σε κάθε ποδοσφαιριστή και στην ομάδα μας αυτό περισσεύει. Έχουμε χαρεί πολύ όλα τα παιχνίδια και αυτά μας έχουν δείξει πώς είμαστε ικανοί για περισσότερα πράγματα. Γι’ αυτό και δουλεύουμε με μεγαλύτερο ζήλο καθημερινά».

Όπου έχετε παίξει στην Ευρώπη, ο κόσμος σας ακολουθεί και χειροκροτεί την κάθε σας προσπάθεια. Από το μακρινό Ούλου στην Φινλανδία, στο Μάιντς, στη Λάρνακα, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τελευταία στο Λονδίνο.

«Αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι πώς ο κόσμος είναι δίπλα μας. Θα μπορούσε να είναι παραπάνω στην έδρα μας, αλλά θεωρώ πώς είναι στο χέρι μας να τον φέρουμε στο γήπεδο. Χαιρόμαστε που του δίνουμε χαρά με τις επιτυχίες της ομάδας. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και να είναι σε κάθε παιχνίδι περισσότερος ο κόσμος».

Το επόμενο παιχνίδι με την Τότεναμ σε λίγες ημέρες στην Τρίπολη θα έχει το δικό του ενδιαφέρον...

«Είναι μεγάλη στιγμή για την πόλη να έρθει μία σπουδαία ομάδα όπως είναι η Τότεναμ. Θεωρώ πώς αυτό το παιχνίδι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί ότι ήταν άτυχο το αποτέλεσμα στο Λονδίνο, γιατί έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό».

Υπάρχει και το κύπελλο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις...

«Από τη στιγμή που ο Αστέρας έπαιξε παλιότερα στον τελικό, δεν μπορεί ο στόχος να μην είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Σίγουρα για να γίνει αυτό παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Οι κληρώσεις, η τύχη, τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

-Ποιο θεωρείς καλύτερο παιχνίδι σου με τον Αστέρα;

«Από τη συνολική παρουσία της ομάδας και την όλη ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο θεωρώ πώς θα διάλεγα το παιχνίδι με την Παρτιζάν».

Καλύτερη στιγμή στην μέχρι σήμερα καριέρα σου;

«Η επιστροφή μου από τραυματισμό στη Σούπερ Λιγκ και η είσοδος στον όμιλο του EUROPA LEAGUE με τον Αστέρα».

Δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Βιερίνια, γιατί είχε το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι του, να σκοράρει από το πουθενά και μπορούσε να κάνει οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο από το μηδέν».

Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου στον Αστέρα;

«Είχα ακούσει πώς η ομάδα έχει αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι τόσο οι ξένοι, όσο και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Αστέρα μου συμπεριφέρθηκαν λες και ήμουν χρόνια στην ομάδα».

Στον Αστέρα ξαναβρήκες συμπαίκτη σου τον Τάσο Τσοκάνη, αλλά και τον συντοπίτη σου Γιώργο Ζησόπουλο, που φαντάζομαι έκαναν πιο εύκολη την προσαρμογή σου στην ομάδα...

«Με τον Τσοκάνη ήμασταν πέρσι στον Απόλλωνα, υπήρχε καλή χημεία και νομίζω πώς ταιριάζουμε σαν παρέα. Τον Ζησόπουλο τον ήξερα από την Κατερίνη. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Τώρα έτυχε να βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα και αυτό είναι πολύ καλό για μένα».

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο; Υπάρχει οικογενειακή κληρονομιά;

«Ήθελα από μικρός να παίξω ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε οικογενειακή παράδοση, καθώς ο πατέρας μου και ο θείος μου έπαιζαν στον Πιερικό».

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου στο ποδόσφαιρο; Σκέφτεσαι καθόλου την Εθνική ομάδα;

«Δεν πρέπει να υπάρχει ταβάνι στα όνειρα, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Μαζί με την ομάδα βάζουμε στόχους και βήμα-βήμα να τους κατακτάμε μαζί. Γενικότερα πιστεύω πως κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει στόχο τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Πρώτα κοιτάω του στόχους του Αστέρα. Αν έρθει και κάτι άλλο, θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή».

Κλείνοντας θα ήθελα να περάσεις το δικό σου μήνυμα στους φίλους του Αστέρα...

«Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας μας. Θέλουμε να είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι και να στηρίζουν την ομάδα, τόσο στις χαρές, όσο και στις λύπες, όπως το κάνουν δηλαδή μέχρι σήμερα».

Παντελιάδης: «Είμαστε ικανοί για περισσότερα πράγματα» (video)



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved