Παναιτωλικός – Πανθρακικός 3-1 (photos)

Παναιτωλικός – Πανθρακικός 3-1 (photos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μορένο που πέτυχε και τα 3 γκολ οι Αγρινιώτες έφτασαν στην κατάκτηση της νίκης για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα

Με «λυτρωτή» τον Μορένο ο Παναιτωλικός κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα την κατάκτηση της νίκης καθώς επικράτησε του Πανθρακικού με 3-1. Ο άσος των Αγρινιωτών πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, ενώ για τους Θρακιώτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κάσες, με τον Ιγκόρ να έχει και δοκάρι μετά το 1-0.

Κατοχή και γκολ οι γηπεδούχοι

Αναζητώντας το πρώτο του τρίποντο που θα του έδινε μεγάλη βαθμολογική ανάσα ο Παναιτωλικός μπήκε στο ματς πιο δυνατά από την ομάδα του Άκη Μάντζιου και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεζαν για το γκολ που κατάφεραν να πετύχουν από νωρίς. Στο 13’ λοιπόν ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μορένο με νέα κεφαλιά νίκησε τον Φερνάντεζ ανοίγοντας το σκορ. Έχοντας και το αβαντάζ του γκολ οι Αγρινιώτες έδειχναν πιο «σίγουροι» στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Πανθρακικός κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο από το 30’ και μετά,. Μάλιστα στην πρώτη του αξιόλογη φάση έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση με τον Ιγκόρ στο 34’ να «σημαδεύει» το δοκάρι του Ράφαελ.

«Καθάρισε» ο Μορένο

Στο δεύτερο 45λέπτο η εικόνα του αγώνα ήταν εμφανώς αλλαγμένη συγκριτικά με το πρώτο μέρος καθώς οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν αρκετά βελτιωμένοι. Οι Θρακιώτες πίεζαν για την ισοφάριση βγαίνοντας μπροστά με αξιώσεις και δεν άργησαν να φτάσουν στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 61’ ύστερα από σέντρα του Μπαϊκαρά από δεξιά ο Κάσες πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ράφαελ φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η «απάντηση» όμως δεν άργησε από τους γηπεδούχους καθώς στο 74’ ο Βασιλείου, που είχε περάσει στο ματς 7 λεπτά νωρίτερα ανετράπη από τον Φερνάντεζ και το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μορένο. Ο άσος του Τίτορμου δεν αστόχησε και νικώντας τον πορτιέρο του Πανθρακικού έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο τελευταίο τέταρτο το ματς ήταν «ανοικτό» με τις δυο ομάδες να μην δείχνουν διάθεση να κλειστούν. Τελικά εκείνοι που χαμογέλασαν ξανά ήταν οι γηπεδούχοι καθώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Μορένο, «χτύπησε» και στο 86’. Μετά από κόρνερ βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το τελικό 3-1 που σκόρπισε ικανοποίηση στις τάξεις του Παναιτωλικού και αύξησε τον προβληματισμό από πλευράς Πανθρακικού.

Κορυφαίος του αγώνα

Όταν ένας παίκτης έχει πετύχει τρία γκολ χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, τότε τα σχόλια περιττεύουν. Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μορένο έβαλε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση και δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ο κορυφαίος της.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μαρτίνες, Κούσας, Κόρμπος (67' Βασιλείου), Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Βιγιαφάνες (72' Κάπελ), Νίκολας Μαρτίνες, Φωτάκης (86' Καλογέρης)

Πανθρακικός (Μάντζιος): Φερνάντεζ, Γκιγιέρμο, Μεχία, Τζάνης (70' Χασομέρης), Κάσες, Σερφά, Έμποου, Μπαϊκαρά, Χρήστου (54' Ποτουρίδης), Λαδάκης (82' Αράμπα), Ίγκορ



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved