Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η «ακτινογραφία» του ντέρμπι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η «ακτινογραφία» του ντέρμπι

Το Onsports αναλύει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, προσφέροντάς σας τους «μονομάχους» του Φαλήρου στο… πιάτο, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του «αιώνιο» ντέρμπι.

Όλα τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μπαίνουν στη... ζυγαριά του Onsports έτσι ώστε να γνωρίζετε τί θα δείτε στις 19:30 της Κυριακής. Οι «γραμμές» των δυο «αιωνίων», τα υπέρ, τα κατά και οι παίκτες κλειδιά... στην οθόνη σας, μέσα από την ανάλυση που ακολουθεί.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μίτσελ: Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει πως διαθέτει το... μαγικό ραβδί, μια και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει αναλάβει το... καθήκον να δημιουργήσει μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν έχουν... βγει στον αγωνιστικό χώρο ακριβώς τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Οι εμφανίσεις των Πειραιωτών στα εντός έδρας ματς του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους φανερώνουν τα... πλάνα του, αλλά η περσινή ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι αποτελεί μελανό στοιχείο που θέλει να... διαγράψει στην «μάχη» της Κυριακής (26/10).

Γιάννης Αναστασίου: Η περσινή χρονιά τον δικαίωσε απόλυτα. Η φετινή τον έφερε σε δύσκολη θέση, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το ξεκίνημα που όλοι θα περίμεναν. Ο τεχνικός του τριφυλλιού, όμως, εξακολουθεί να πιστεύει στο πλάνο που έχει εκπονήσει για την ομάδα, αλλά και στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του. Στο περσινό ντέρμπι του Φαλήρου πήρε άριστα, ενώ το τελευταίο δείγμα γραφής κόντρα στην Αϊντχόφεν, έδειξε να επανέρχεται σε... φόρμα, με πολύ καλό στήσιμο της ομάδας και στοχευμένες αλλαγές. Έχει δείξει πως «διαβάζει» καλά τα μεγάλα ματς και η περσινή παρουσία του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού, αποτελεί «οδηγό» για τον προπονητή της ομάδας.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ολυμπιακός: Αναμφίβολα ο Ρομπέρτο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Super League στην θέση του, ενώ συγκαταλέγεται και στους καλύτερους και του φετινού Champions League. Ο Ισπανός διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία τα έδειξε για μία ακόμα φορά στην αναμέτρηση με την Γιουβέντους και καλείται να το... επαναλάβει και την Κυριακή, μια και στο αντίστοιχο ντέρμπι της περσινής σεζόν δεν είχε πραγματοποιήσει θετική εμφάνιση.

Παναθηναϊκός: Η χρονιά άρχισε προβληματικά για τον Παναθηναϊκό, με τον Κοτσόλη να έχει πάρει τη φανέλα του βασικού και να δείχνει πως έχει μεγαλώσει αρκετά για να γεμίσει τα παπούτσια του Καπίνο. Στη συνέχεια, πήρε ευκαιρίες ο Στιλ και φαίνεται πως αυτός θα ξεκινήσει στο ντέρμπι. Το θετικό με τον Άγγλο είναι πως γνωρίζει από πίεση, ενώ στην Ολλανδία έδειξε σε καλή κατάσταση και με καλή ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε χρειάζεται σταθερότητα κάτω από τα δοκάρια σε ένα τόσο δύσκολο ματς.

ΑΜΥΝΑ

Ολυμπιακός: Αλλιώς ξεκίνησαν τα πλάνα του Μίτσελ για την οπισθοφυλακή, αλλιώς πρέπει να κινηθεί ο Ισπανός τεχνικός, μια και οι αποχωρήσεις των Μανωλά, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Χολέμπας έχουν προκαλέσει μερικά προβλήματα, κυρίως ελέω της απουσίας χρόνου για να «δέσουν» μαζί οι Ερίκ Αμπιντάλ και Αλβάρο Μποτία στο κέντρο. Στα άκρα, οι Ελαμπντελαουί και Μαζουάκου αποτελούν σημαντικές μονάδες, καθώς μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και οι επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα των «πράσινων».

Παναθηναϊκός: Αν πέρσι ήταν αρκετά σημαντική για το καλό τελείωμα της σεζόν, φέτος του έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Η επιλογή του Μπούρμπου στο δεξί άκρο, σε συνδυασμό με το μέτριο ξεκίνημα που έχουν κάνει Κουτρουμπής και Νάνο, προκάλεσαν λάθη που κόστισαν στην ομάδα. Η επιστροφή του Τριανταφυλλόπουλου στο δεξί άκρο προσφέρει πράγματα ανασταλτικά, ενώ η άνοδος στην απόδοση του Νάνο φέρνει και προσπάθειες από το αριστερό άκρο. Κλειδί θα είναι η παρουσία του Σίλντενφελντ, που αν έχει καλή απόδοση «δένει» την άμυνα και ελαχιστοποιεί τους κινδύνους.

ΚΕΝΤΡΟ

Ολυμπιακός: Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Μίτσελ παρουσίασε τους Πειραιώτες με... γεμάτο κέντρο, ρίχνοντας το βάρος στον άξονα, αλλά στην Ελλάδα, η τριάδα Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Ντομίνγκεζ, δείχνει να έχει ένα προβάδισμα. Σε περίπτωση που επιλεγούν οι τρεις του, εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχουν και οι επιλογές του Ισπανού για τα άκρα, μια και Αφελάϊ, Μανιάτης, Φουστέρ και λιγότερο ο Ντουρμάζ, παλεύουν για δύο θέσεις και τις βοήθειες που θα δίνουν στον Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός: Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσα και ποια πρόσωπα θα επιλέξει ο Αναστασίου. Η λογική λέει πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα πάει σε ένα φορτωμένο κέντρο, με καθαρό κόφτη, δυο εσωτερικούς χαφ και δυο στα άκρα για να στηρίξουν τον έναν φορ που θα έχει στο ντέρμπι. Οι ρόλοι που θα κληθούν να υπηρετήσουν ποδοσφαιριστές όπως οι Ατζαγκούν και Ζεκα θα είναι σημαντικοί, αφού θα χρειαστούν πολλά τρεξίματα, μηδενικά λάθη στις μεταβιβάσεις και χτύπημα στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Κομβικό για τον Παναθηναϊκό θα είναι το αν θα αγωνιστεί τελικά ο Μέντες, ο οποίος μπορεί εύκολα να φτιάξει το παιχνίδι από πίσω, ενώ σημαντική θα είναι κι ενδεχόμενη καλή απόδοση του Πράνιτς.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Ολυμπιακός: Έπειτα από την θετική εκκίνηση του Διαμαντάκου στην κορυφή και μερικές ευκαιρίες στον Μπενίτεζ, ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στον Μήτρογλου. Ο Έλληνας στράικερ χρειάζεται εμφανώς χρόνο για να είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά η εξαιρετική του παράδοση κόντρα στους «πράσινους» δύσκολα θα τον... μετακινήσουν από το αρχικό σχήμα και οι περισσότερες επιθέσεις θα καταλήγουν σ' αυτόν.

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, από τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ κι έπειτα. Ποδοσφαιριστής με την ποιότητα και την εκτελεστική ικανότητα του Σουηδού, δεν υπάρχει στο ρόστερ. Ο Πέτριτς δεν έχει δώσει αυτά που περίμενε ο Αναστασίου και το βάρος πέφτει στον Καρέλη, ο οποίος έχει δείξει καλά στοιχεία. Η λογική λέει πως αυτός θα είναι κι ο μοναδικός προωθημένος, που θα προσπαθήσει με τη δύναμη και την ταχύτητα να χτυπήσει στην κόντρα το προβληματικό δίδυμο στο κέντρο άμυνας του αντιπάλου.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΕΙΔΙ

Ολυμπιακός: Σημαντικό μερίδιο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού θα έχει σίγουρα ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Ο «Τσόρι» όπως έδειξε και κόντρα στην Γιουβέντους μπορεί εύκολα να αλλάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, ενώ οι μπαλιές του μπορούν να δώσουν πλεονέκτημα στους συμπαίκτες του. Πάντως... βαρόμετρο αποτελεί και ο Παϊτίμ Κασάμι, καθώς όσες φορές... εμπλέκεται στα γκολ των «ερυθρόλευκων» η ομάδα του δεν χάνει.

Παναθηναϊκός: Σε περίπτωση που αγωνιστεί, θα είναι ο Νταβίντ Μέντες. Ο Ολλανδός μπορεί να βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του, τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. Μπορεί να δώσει ηρεμία στην ομάδα του και να γίνει έξτρα παίκτης στην άμυνα όταν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση μεγάλη σημασία έχει για τον Παναθηναϊκό και η κατάσταση του αρχηγού του, Ζέκα, ο οποίος αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να γίνει... ένα κέντρο μόνος του και να «τραβήξει» την ομάδα σε σπουδαία ματς όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved