Παναθηναϊκός: Δικαίωση και υποσχέσεις!

Παναθηναϊκός: Δικαίωση και υποσχέσεις!

Ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του στην Ολλανδία δικαίωσε τον Αναστασίου για την πίστη στην ομάδα και γέννησε προσδοκίες για τα δύσκολα που έρχονται, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κόντρα στο… momentum των ημερών, κόντρα στον κακό εαυτό των προηγούμενων εμφανίσεων και κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και ποιοτική, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να επανεμφανιστεί στο γήπεδο. Για την ακρίβεια να… εμφανιστεί, αφού φέτος ως τώρα το μόνο που είχαν καταφέρει οι «πράσινοι» - ειδικότερα από τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ κι έπειτα – ήταν να σκορπούν απογοήτευση και προβληματισμό με την παρουσία τους στα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κόντρα στην Αϊντχόφεν, ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Με όλα αυτά τα στοιχεία που πέρσι του είχαν δώσει το εξαιρετικό τελείωμα στη σεζόν με την κατά κράτος επικράτησε σε βάρος του Ολυμπιακού στο Φάληρο και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε συγκεντρωμένα, περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη στην άμυνα που φέτος τον έχουν βασανίσει αφάνταστα και είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Οι «πράσινοι» έπαιξαν το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει ο Αναστασίου, ο ίδιος ήταν σε καλή βραδιά και κατάφερε να κάνει σωστές κινήσεις από τον πάγκο. Κάπως έτσι, ήρθε το θετικό αποτέλεσμα στο «Philips Stadion», το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα και νικηφόρο αν το γκολ της ισοφάρισης είχε έρθει νωρίτερα.

Τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα!

Με την παρουσία του στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός δικαίωσε πρώτα από όλα τον εαυτό του και τον προπονητή του. Δικαιώθηκε ο Αναστασίου που επέμενε στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του, δικαιώθηκε και η δουλειά που έκανε η ομάδα το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις. Παράλληλα φάνηκαν να πιάνουν λόγο τα λόγια του Έλληνα τεχνικού, του Γιάννη Αλαφούζου αλλά και του κόσμου, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, που ζήτησαν περισσότερη ψυχή, περισσότερη συγκέντρωση και μεγαλύτερο πάθος στα ματς. Ασχέτως αποτελέσματος.

Το γεγονός ότι ο καλός Παναθηναϊκός επέστρεψε, όμως, δεν λέει τίποτα αν δεν υπάρξει κι η ανάλογη συνέχεια. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους πολλά και κρίσιμα ματς, ενώ το αμέσως επόμενο είναι… φωτιά. Ο Παναθηναϊκός πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς όπου και η ψυχολογία του αντιπάλου αλλά και η φόρμα του, είναι καλή, σε ένα γήπεδο όπου ο κόσμος θα είναι εχθρικός και θα ζητάει… εκδίκηση για το 3-0 και γενικότερα σε ένα ντέρμπι όπου όλα θα είναι εναντίον του όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αν ο Παναθηναϊκός εμφανιστεί και την Κυριακή με την ίδια τακτική προσήλωση και την ίδια αμυντική σταθερότητα, τότε οι πιθανότητές του για θετικό αποτέλεσμα αυξάνονται αυτόματα. Ειδικότερα αν οι μεσοεπιθετικοί του έχουν την ηρεμία και το «καθαρό» μυαλό του τελευταίου μισάωρου στην Ολλανδία, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει πολλά στο Φάληρο. Κι αυτό το τελευταίο, είναι καθαρά θέμα του Αναστασίου και των παικτών, που πλέον έχουν την καλή ψυχολογία, αλλά και την πεπατημένη για να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, ειδικών συνθηκών.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα περιμένει να δει την κατάσταση του Νταβίντ Μέντες, ο οποίος έχασε το ματς της Ολλανδίας λόγω τραυματισμού. Ο Μέντες είναι αμφίβολος, όπως εξαιρετικά αμφίβολος είναι κι ο Ντίνας που αποκόμισε αιμάτωμα στη μέση στο παιχνίδι με την Αϊντχοφεν. Εκτός, όπως αναμενόταν, θα είναι για το ντέρμπι κι ο Μάρκους Μπεργκ.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved