ΠΑΟΚ: «Έτοιμος να πληρώσει τα χρέη ο Σαββίδης»

ΠΑΟΚ: «Έτοιμος να πληρώσει τα χρέη ο Σαββίδης»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλει να κλείσει το θέμα των οφειλών, όπως τόνισε ο φοροτεχνικός της εταιρείας, Δημήτρης Πανοζάχος

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι έτοιμος να πληρώσει προκειμένου να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τον «βραχνά» των χρεών σύμφωνα με τον Δημήτρη Πανοζάχο. Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος ανέρχεται στα 10,5 εκατ. Ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Libero 107,4»:

Για το ότι υπογράμμισε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν χρωστάει ούτε ευρώ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, συνεπώς ό,τι ακούγονται και γράφονται για νομοθετικές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, δεν την αγγίζουν. Ο ΠΑΟΚ έχει μία εκκρεμή φορολογική υπόθεση, έναν φορολογικό έλεγχο ύψους 10,5 εκ. ευρώ. Να το διευκρινίσουμε. Ληξιπρόθεσμο εννοούμε ένα χρέος όταν έχει οριστικοποιηθεί από τα δικαστήρια, αυτό που δεν υπάρχει καμία διαδικασία να μην πληρωθεί. Ένα χρέος δηλαδή που πρακτικά δεν σου επιτρέπει να πάρεις φορολογική ενημερότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τέτοια υπόθεση. Έτσι το ποσό των 10.5 εκ. ευρώ, που ο ΠΑΟΚ αμφισβήτησε στα δικαστήρια και αυτά δεν έχουν ακόμα αποφανθεί σχετικά. Δεν είναι ακόμα τυπικά επιβεβαιωμένο αυτό το χρέος στην Εφορία. Όταν βεβαιωθούν, τότε θα γίνουν ληξιπρόθεσμα».

Για το πότε θα γίνουν τα δικαστήρια: «Ο χρόνος πάντα πιέζει, κάθε μέρα που περνάει, δε μας βολεύει. Όταν έγινε για πρώτη φορά ο φορολογικός έλεγχος, ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο. Μέχρι να εκδικαστεί όμως η υπόθεση, άλλαξε ο νόμος και αρμόδιο δικαστήριο έγινε το Εφετείο. Πέρσι, που έγινε το δικαστήριο σε επίπεδο Πρωτοδικείου, αυτό δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο. Πρακτικά, κερδήθηκε χρόνος. Όπως είπε και χθες (20/10) ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην έκτακτη γενική συνέλευση, ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί στην ΠΑΟΚ η ημερομηνία εκδίκασης και έτσι όλα όσα ακούγονται είναι εικασίες και εκτιμήσεις. Πίεση θα υπάρχει βέβαια πάντα, καθώς ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει η υπόθεση. Επειδή είμαστε προ των πυλών για τη νομοθετική ρύθμιση, περιμένουμε τη ρύθμιση».

Για τις πληροφορίες που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τη ρύθμιση: «Διαβάζουμε όλοι πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ρύθμιση, είτε μονομερώς είτε με την έγκριση της Τρόικας. Η φορολογική ιστορία της χώρας λέει όταν όταν ψηφίζεται ένας τέτοιος νόμος, έχει δύο σκέλη. Ένα για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και ένα για τις ληξιπρόθεσμες. Στον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε το 2010, λίγο πριν έρθει ο μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ έλεγε αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου συν το 20% των προσαυξήσεων. Αντίστοιχη ρύθμιση, υπήρξε και παλαιότερα. Οι πληροφορίες μας λένε πως το 20% θα γίνει 10% και είμαστε σε μία φάση αναμονής, περιμένουμε να δούμε τι θα αναφέρει το κείμενο. Η μοναδική περίπτωση να μην περιλαμβάνει τον ΠΑΟΚ η νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί, είναι να μην υπάρχει στο νόμο αναφορά για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Αυτό δε θα είναι λογικό. Θα ξαναπώ. Ο ΠΑΟΚ δεν οφείλει πουθενά ούτε ένα ευρώ».

Για το πόσο χρόνος θα χρειαστεί για να τελειώσει η υπόθεση εφόσον ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση: «Στη φάση που είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα αλλάξει η ιστορία της. Ένας τέτοιος νόμος δίνει προθεσμία υποβολής αιτήσεων δύο ή τρεις μηνών στους ενδιαφερομένους και ανάλογα με το τρόπο που θα επιλέξει ο καθένας, να πληρώσει σε μία - δύο εβδομάδες. Πρακτικά, μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση, η ΠΑΕ θα κάνει την αίτηση και μετά τους δύο μήνες θα τελειώσει η υπόθεση».

Για το αν συμφέρει τον ΠΑΟΚ να πληρώσει με δόσεις: «Αν δε δούμε τη ρύθμιση δεν μπορώ να σας πως κάτι με ακρίβεια. Δεν γίνεται να κάνουμε πρόβλεψη ή εικασίες, νομίζω δε θα υπάρξει θέμα δόσεων στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Όταν δούμε τον νόμο, θα μπορώ να σας πω περισσότερα».

Για το ακριβές ύψος των προσαυξήσεων στο χρέος του ΠΑΟΚ: «Το χρέος το γνωρίζουμε, το ποσό είναι 10.497.000 πλέον, υπήρχε ένα ακόμη ποσό που αφορούσε πρόστιμα και ρυθμίστηκε. Οι προσαυξήσεις, επειδή έχουμε μία διαδικασία που υπολογίζονται κατά μήνα, θα υπολογιστούν επακριβώς την ημέρα που θα γίνει η αίτηση».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Σε όλες τις αυξήσεις δεν μπορεί κανείς ποτέ να υποχρεώσει κάποιον να καταθέσει λεφτά, αλλά η κυρία Γκοντσάρεβα, ως εκπρόσωπος και του μεγαλομετόχου, δήλωσε χθες (20/10) με σαφέστατο τρόπο ότι τα λεφτά θα κατατεθούν. Έως τώρα, έχουν συνολικά κατατεθεί 38 εκατομμύρια και θα οδηγηθούμε σε 45 εκατομμύρια με τα 7 αυτά εκατομμύρια. Με αυτόν τον τρόπο, τιμά με την οικονομική συμπεριφορά του την ΠΑΕ ο κύριος Σαββίδης. Για να μην μπλέξουμε σε τεχνικά ζητήματα, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 38 εκατομμύρια ευρώ μετρητά, χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Αυτά τα λεφτά έχουν κατατεθεί με τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα νούμερα είναι απίστευτα. Νομίζω πως ο κ. Σαββίδης είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ίσως είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Και για τον αθλητισμό και για τη Β. Ελλάδα και για τη Θεσσαλονίκη και φυσικά για τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, ο μεγαλομέτοχος είναι έτοιμος να πληρώσει και αυτό το έχει δηλώσει».



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved