Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος να χαθεί η σεζόν

Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος να χαθεί η σεζόν

Διαβάστε στο Onsports γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί μια ολόκληρη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, από το τέλος του Οκτώβρη!

Η νέα κακή εμφάνιση και ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ, στενεύει ακόμα περισσότερο τα περιθώρια για τον Γιάννη Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του αρκετές ημέρες για να δείξει βελτίωση, να δείξει καλύτερο πρόσωπο και να πάρει μια νίκη που θα του έδινε ώθηση για τη συνέχεια. Οι «πράσινοι» μετά την ήττα από την Εστορίλ, όπου είχε εμφανίσει τραγικό πρόσωπο, ήθελαν να επιστρέψουν στις επίσημες υποχρεώσεις τους με μια νίκη και μια πειστική παρουσία που θα βελτίωνε και την ψυχολογία ενόψει των κρισιμότατων αγώνων με Αϊντχόφεν και Ολυμπιακό.

«Παίζει» τη... ζωή του

Αντ’ αυτού, το «τριφύλλι» έδειξε κάκιστη εικόνα, ηττήθηκε από τον ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο και κατάφερε να εξαντλήσει την υπομονή που είχε ο κόσμος του. Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά επί των ημερών του Αναστασίου αποδοκιμάστηκαν στη Λεωφόρο, είδαν τον κόσμο να ζητάει να… ξυπνήσουν και πλέον δεν υπάρχουν προσδοκίες αλλά… απαιτήσεις. Δικαιολογημένα μάλιστα, αφού ο Παναθηναϊκός στις επόμενες έξι ημέρες παίζει σχεδόν όλη τη χρονιά του.

Η αρχή θα γίνει από το ματς της Πέμπτης (23/10) στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν. Ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες αλλά και κριτήριο για το αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει στο Europa League. Για να έχει ελπίδες η ομάδα του Αναστασίου, θα πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να έχει εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει δείξει στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών ως τώρα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να αφήσει πίσω τις απουσίες (Μπεργκ και Μέντες οι κυριότερες), την κακή ψυχολογία αλλά και να βελτιώσει την εικόνα του.

Ντέρμπι - κριτήριο

Το πλέον, όμως, κρίσιμο παιχνίδι είναι αυτό της ερχόμενης Κυριακής (26/10). Ο Παναθηναϊκός πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι»… κατάφεραν να πάνε με -3 στο Φάληρο, ενώ θα μπορούσαν στη χειρότερη των περιπτώσεων να πάνε ισόβαθμοι με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στο ντέρμπι. Ένα ντέρμπι, που μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια της χρονιάς. Με πιο απλά λόγια, αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί θα μείνει έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και θα βγει νωρίς-νωρίς από την όποια διεκδίκηση του τίτλου. Παράλληλα, θα έχει δεχθεί ένα ακόμα βαρύ πλήγμα στην ήδη κακή του ψυχολογία, ενώ θα θιγεί φυσικά και το γόητρο της ομάδας, όπως αντίστοιχα είχε καταφέρει να θίξει πέρσι το γόητρο των Πειραιωτών με το εμφατικό 0-3 στο Φάληρο.

Αυτή την περσινή εικόνα απαίτησαν και οι οπαδοί της ομάδας από παίκτες και τεχνικό τιμ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού που στήριξε όσο κανείς αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, είδε πλέον τις αντοχές του να τον εγκαταλείπουν. Συνεπώς, στο χέρι του Αναστασίου και των ποδοσφαιριστών του είναι να «γυρίσουν» τούμπα το κλίμα. Να εμφανίσουν καλό πρόσωπο, μαχητική ψυχή – όπως ζητά και ο κόσμος και προστάζει η ιστορία του Παναθηναϊκού – και να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει. Ειδάλλως, η ομάδα θα φύγει εκτός στόχων από τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι «τριγμοί» στο «πράσινο» οικοδόμημα.



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved