ΑΕΛ Καλλονής - Κέρκυρα 1-0 (video+photos)

ΑΕΛ Καλλονής - Κέρκυρα 1-0 (video+photos)

Την εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε η ΑΕΛ Καλλονής επικρατώντας 1-0 της Κέρκυρας, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 52’ με την αποβολή του Καλτσά.

Το «συγκρότημα» του Γιάννη Μαντζουράκη πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της στο «Ταρλά» σε ισάριθμες αναμετρήσεις και με μεγάλο… όπλο την έδρα της, βρίσκεται – έστω και προσωρινά – στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Βέροια. Αντίθετα, η Κέρκυρα έμεινε στους 10 βαθμούς και στην 5η θέση του πίνακα.

AELKallonisMesa1

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι νησιώτες του Αιγαίου ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, αλλά οι απειλές των Χουάνμα στο 8’ και του Ναβάρο στο 17’ δεν βρήκαν στόχο. Στην συνέχεια, οι «Φαίακες» προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα, ζήτησαν πέναλτι στο 36’ σε «μονομαχία» του Χαβίτο με τον Αναστασιάδη και πέσιμο του Ισπανού στο έδαφος, αλλά ο Μαντάκης έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Πάντως, η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για την ΑΕΛΚ όταν στο 41’ ο Λεοζίνιο εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αριθμητική… ανισορροπία

AELKallonisMesa2

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κέρκυρα έχασε την πρώτη καλή στιγμή, δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, αλλά το σουτ του Χαβίτο πέρσε άουτ, ενώ στο 52’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Καλτσάς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι «Φαίακες» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον παίκτη παραπάνω που είχαν, ωστόσο, η Καλλονή ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα, οι νησιώτες του Αιγαίου άνοιξαν το σκορ στο 66ο λεπτό, όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Αντέζιο με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Η ΑΕΛ Καλλονής έχασε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν στο 72’ οι αμυντικοί της Κέρκυρας σταμάτησαν τον Ναβάρο που είχε κάνει εξαιρετική ενέργεια.

Η Κέρκυρα λίγο πριν το τέλος του αγώνα προσπάθησε να πάρει την ισοπαλία, αλλά στο 86’ ο Χαβίτο δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 90’ ο Μπαρέρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Σέτκους, στην προσπάθεια της ΑΕΛ Καλλονής να «κλειδώσει» το «τρίποντο».

AELKallonisMesa3

Ο κορυφαίος του αγώνα

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Λεοζίνιο ήταν ο κινητήριος «μοχλός» για την ομάδα της Μυτιλήνης. Είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν αυτός που... έφτιαξε το τέρμα των γηπεδούχων που συνέχισαν την εξαιρετική της πορεί στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (81' Πιπίνης), Ναβάρο (89' Τσαμπούρης), Μανούσος (82' Μπαρέρα), Χουάνμα.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Μπεν Σαμπάτ (79' Ανδρεόπουλος), Κόντος (67' Ομπράντοβιτς), Βενέτης, Καρντόζο (70' Ρόχας), Καϊκούτ, Γκόμες, Χαβίτο, Ζορμπάς, Ντιόγκο.

Τα γκολ του αγώνα:

ΑΕΛ Καλλονής - Κέρκυρα 1-0 (video+photos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved