Τζαναβάρας: «Μπορεί να σωθεί η Νίκη»

Τζαναβάρας: «Μπορεί να σωθεί η Νίκη»

Με επιτυχία συνοδεύτηκε το δεύτερο ντεμπούτο του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο της Νίκης Βόλου, με τον έμπειρο τεχνικό να κάνει λόγο για εφικτή παραμονή.

Ο 50χρονος τεχνικός με δηλώσεις του στον Sentra 103, 3 υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμη 27 παιχνίδια και οι «κυανόλευκοι» θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζαναβάρα:

-Για την αγωνιστική μεταμόρφωση της Νίκης Βόλου στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό...

«Ημασταν τυχεροί γιατί η διακοπή του πρωταθλήματος μας βοήθησε να δούμε τα προβλήματα της ομάδας και να δώσουμε κάποιες λύσεις. Δουλέψαμε σε τομείς που αντιληφθήκαμε πως υπήρχε πρόβλημα και παρουσιάσαμε καλύτερο και διαφορετικό πρόσωπο. Θεωρώ πως θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση στην συνέχεια».

-Για την ιστορική επιτυχία της Νίκης Βόλου αλλά και για την δική του επιστροφή στην Super League...

«Ηταν ιστορική αυτή η νίκη αλλά δεν θα μείνουμε άλλο σε αυτή. Η ιστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο. Εχουμε πολύ δύσκολη δουλειά μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Μετά το πέρασμά μου στον Αστέρα Τρίπολης ταλαιπωρήθηκα προπονητικά αλλά καμιά φορά όταν είσαι στα κάτω σου πρέπει να δείξεις μεγαλύτερη πειθαρχία για να κρατηθείς και να ανέβεις σιγά-σιγά. Δούλεψα πολύ σκληρά αυτά τα χρόνια γιατί και οι μικρότερες κατηγορίες είναι μεγάλο σχολείο και επέστρεψα στην Super League με τη Νίκη Βόλου ευελπιστώντας να κάνω μια καλή δουλειά».

-Για το αν συμμερίζεται τις δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση περί σωτηρίας της Νίκης Βόλου;

«Η Νίκη έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Υπάρχουν 27 παιχνίδια μπροστά, σίγουρα υπάρχουν άπειροι παίκτες αλλά είναι παιδιά που είναι καλοί δέκτες και αυτό το διαπίστωσα τις δυο τελευταίες εβδομάδες όπου σε πράγματα που δώσαμε και σε φυσική κατάσταση, σε δύναμη και τακτική και ιδιαίτερα στον προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο τα αφομοίωσαν γρήγορα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεν έχεις καλούς δέκτες τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια κι αν τα πράγματα πάνε καλά μέχρι τον Δεκέμβριο και είμαστε κοντά και έχουμε μια καλή συγκομιδή, ίσως με κάποια ενίσχυση σε κάποιες θέσεις να το παλέψουμε και να το καταφέρουμε».

-Για το αν θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο...

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Ολο το βάρος έπεσε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό γιατί με αυτές τις πέντε ήττες που είχαμε, έπρεπε να πάρουμε τη νίκη για να αλλάξει το ψυχολογικό μας κομμάτι και να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους παίκτες δια μέσω των προπονήσεων και των συζητήσεων. Είναι ένα κομμάτι που αν όλα πάνε καλά θα το δούμε πιο μετά, προς τον Δεκέμβριο αφού γίνει και μια αξιολόγηση του έμψυχου υλικού και αφού δούμε και όλα τα παιδιά κάτω από συνθήκες αγωνιστικές και συνθήκες πίεσης».

-Για το πως νοιώθει που δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές...

«Μου έχει ξανατύχει σε μικρότερες κατηγορίες. Προσωπικά μου αρέσει, δεν έχω πρόβλημα, ανεξάρτητα από την ηλικία, ξέρω ότι έχω να κάνω με επαγγελματία ποδοσφαιριστή είτε είναι 18, είτε είναι 35 ετών. Σίγουρα όμως όταν έχεις να κάνεις με ποδοσφαιριστές που δεν είναι έμπειροι, προτεραιότητα είναι να τους κάνεις να νοιώσουν σημαντικοί για την ομάδα».

-Για την μάχη της «ουράς»...

«Φέτος θα γίνει μεγάλη μάχη λόγω του ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες. Θα βλέπουμε κάθε Κυριακή έναν μικρό πόλεμο!».

-Για την πορεία της πρώην του ομάδας του Αστέρα Τρίπολης σε Ελλάδα και Ευρώπη...

«Είναι φυσιολογικό όταν έχεις το μυαλό σου σε τόσο σημαντικά παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ, να μην υπάρχει η απαιτούμενη συγκέντρωση. Και μεγαλύτερες ομάδες, με μεγαλύτερη εμπειρία από τον Αστέρα, το έχουν πάθει αυτό, όμως αξίζουν συγχαρητήρια στον Αστέρα για τα ανοδικά του βήματα κάθε χρόνο, για την σταθερότητα που δείχνει σαν ομάδα και ιδιαίτερα στον φίλο μου και παλιό συνεργάτη μου τον Στάϊκο Βεργέτη, που είναι ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος».

- Για το αν μπορεί ο κόσμος να ελπίζει στην παραμονή της Νίκης στην Super League...

«Ο κόσμος της Νίκης με γνωρίζει και τον γνωρίζω πολύ καλά. Υπάρχει μια καλή σχέση και ένας σεβασμός μεταξύ μας. Ξέρει ότι θα δώσουμε όχι μόνο το 100%., αλλά το 150% και το 200% για να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα, Χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου, χθες μας στήριξε γιατί είδε διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο, τον θέλουμε κοντά μας, τον έχουμε ανάγκη. Τα παιδιά είναι νέα και βοηθιούνται όταν ακούνε τον κόσμο να τα υποστηρίζει, τους τονώνει την ψυχολογία και τους χρειαζόμαστε».

-Για το αν είχε κάποιο δίλημμα για να αναλάβει και πάλι την τεχνική ηγεσία της Νίκης μετά το περυσινό πέρασμά του στην ομάδα...

«Οχι, δεν είχα κανένα δίλημμα. Μάλιστα μπορώ να πω, πως το ένοιωθα πως θα γίνει αυτό. Ο κ. Πάτσης εξήγησε τα πράγματα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Ηθελα να αναλάβω την ομάδα, ήξερα το δύσκολο έργο που είχα να επιτελέσω αλλά δεν με φόβισε αυτό το πράγμα ούτε με φοβίζει. Θα κάνω όσο μπορώ καλύτερα την δουλειά μου και θα προσπαθήσω μαζί με την διοίκηση τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο να ανατρέψω την κατάσταση για να μπορέσει να μείνει η Νίκη στην Super League».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved