Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2 (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2 (video+photos)

Ο ΟΦΗ στο 95' «ξέρανε» τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με το γκολ του Μακρή και τον στέλνει στο Φάληρο στο -3 από τον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του κι ο ΟΦΗ κατάφερε με την τακτική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», να φύγει νικητής από τη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» μπορούν να φωνάζουν για κάποιες από τις αποφάσεις του Κομίνη, να έχουν δικαιολογημένα παράπονα για την εικόνα ερασιτεχνικού σωματείου από πλευράς Κρητικών που στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο ξάπλωναν για καθυστερήσεις παρά έπαιζαν ποδόσφαιρο, πλην όμως, δεν έκαναν κι αυτοί ότι έπρεπε για να πάρουν τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, έγινε υποφερτός για ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο ΟΦΗ με τρεις τελικές προσπάθειες στο τέρμα, ευτύχησε να σκοράρει δυο φορές στη Λεωφόρο και να πάρει μεγάλη νίκη, την πρώτη του μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα.

Για την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, οι Μερεμπιασβίλι και Μακρής ήταν όλα τα λεφτά, ενώ ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντονα, μια εβδομάδα πριν πάει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι», πάνε στο «αιώνιο» ραντεβού έχοντας μείνει στους 10 βαθμούς, με τους αντιπάλους τους να είναι στους 13 και να τους περιμένουν για να ξεφύγουν. Μεσολαβεί, βέβαια, το ματς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, την Πέμπτη (23/10), εκεί όπου ο Παναθηναϊκός και πάλι θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στον όμιλο. Πράγμα, όμως, δύσκολο με την εικόνα που δείχνει η ομάδα του Αναστασίου από την αρχή της φετινής σεζόν.

PAOOFIMes

Με Καρέλη και Κλωναρίδη

Ο Γιάννης Αναστασίου δικαίωσε τις προβλέψεις και παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 σε ρόμβο, έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τους δυο νεαρούς Έλληνες. Ο Στιλ έμεινε κάτω από τα δοκάρια, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ανασταλτικού χαφ ο Λαγός, με τους Ζέκα και Πράνιτς αριστερά και δεξιά του και τον Ατζαγκούν να κινείται πίσω από τους δυο επιθετικούς. Αυτοί ήταν οι Βίκτωρ Κλωναρίδης και Νίκος Καρέλης.

Το 4-4-2 του Γκατούζο

Ο ΟΦΗ στη Λεωφόρο παρατάχθηκε με 4-4-2, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τζενάρο Γκατούζο είχε τον Λόρια κάτω από τα δοκάρια και τους Μιλιάζες, Τριποτσέρη, Αντελέγιε και Στάθη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι ανασταλτικοί μέσοι των Κρητικών ήταν οι Μακρής και Ραζάκ, με τον Μερεμπιασβίλι αριστερά και τον Αρτόλα δεξιά, ενώ οι Περογαμβράκης και Πετρόπουλος συνεργάστηκαν στην επιθετική γραμμή.

«Βόμβα» Μερεμπιασβίλι!

Ο Παναθηναϊκός, όπως συνηθίζει φέτος, μπήκε νωθρός στο ματς της Λεωφόρου. Ο ΟΦΗ δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, πέρα από το να κλείνει σωστά τους χώρους και να περιμένει τους «πράσινους» στο δικό του μισό. Οι Κρητικοί ήθελαν με μεγάλες μπάλες να σημαδέψουν τον Πετρόπουλο και από εκεί και πέρα να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα, κυρίως, του Περογραμβράκη αλλά και των Αρτόλα Μερεμπιασβίλι. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε φάση στο πρώτο 20λεπτο, ενώ ο ΟΦΗ στην πρώτη του στο ματς, ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ!

Ήταν το 21' του αγώνα, όταν ο Πετρόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά από το γέμισμα, ο Στάθης έφυγε από τα δεξιά κι έκανε γύρισμα στο πέναλτι, εκεί που είχε κινηθεί ο Μερεμπιασβίλι ο οποίος με τρομερό βόλε νίκησε τον Στιλ για το 0-1 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Με την επίτευξη του γκολ, ο κόσμος προσπάθησε να ενθαρρύνει τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πράνιτς μάζεψε τους συμπαίκτες του στη σέντρα για να τους τονώσει το ηθικό. Αυτό είχε μικρό αποτέλεσμα, αφού ναι μεν ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι τελικές που έκαναν οι Καρέλης, Νάνο και Κλωναρίδης δεν ανησύχησαν τον Λόρια και οι Κρητικοί πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

PAOOFIMESA2

«Μπαλωθιά» Μακρή!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά κι έδειξε αποφασισμένος να πιέσει για γρήγορη ισοφάριση. Οι παίκτες του Αναστασίου, ωστόσο, δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι κι έκαναν αρκετά λάθη. Αυτό έφερε και την πρώτη διορθωτική κίνηση, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να αντικαθιστά τον αρνητικό Κλωναρίδη με τον Πέτριτς στο 55'. Ο Γκατούζο, απάντησε άμεσα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Περογαμβράκη, με τον Τζορτζ. Ο Ιταλός τεχνικός, βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός έχτιζε κατοχή και ανέβαζε την πίεση άλλαξε τον Πετρόπουλο με τον Λαμπρόπουλο, αφήνοντας μόνο τον Τζορτζ στην επίθεση. Την ίδια ώρα, ο Αναστασίου «φόρτωσε» κι άλλο την επίθεση, βγάζοντας από το ματς τον Λαγό και βάζοντας τον Ντίνα.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε διαρκώς να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ, κάτι που τελικά κατάφερε σε μια στημένη φάση. Στο 77' ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουτρουμπής σηκώθηκε ψηλά και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Τριποτσέρη για να καταλήξει στα δίχτυα του Λόρια για το 1-1 στη Λεωφόρο. Ο Αναστασίου αμέσως μετά την ισοφάριση, πέρασε κι άλλο παίκτη στα χαφ, βγάζοντας τον Νάνο και βάζοντας τον Μπούι, με τον Πράνιτς να πηγαίνει σε θέση αριστερού μπακ. Εν τω μεταξύ, από το... πρώτο σχεδόν λεπτό του αγώνα, ειδικότερα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτες του ΟΦΗ έπαιξαν εξαιρετικά με το ρολόι. Κάθε τρεις και λίγο, οι ποδοσφαιριστές του Γκατούζο ήταν στο χορτάρι, έκαναν καθυστερήσεις και πολλές φορές ήταν προφανές πως το έκαναν απλά για να περάσει ο χρόνος. Αυτό αποδιοργάνωσε πλήρως τον Παναθηναϊκό, εξόργισε την εξέδρα (σε αυτό βοήθησαν και κάποια προκλητικά σφυρίγματα του Κομίνη), κι έτσι όλα έδειχναν ισοπαλία στη Λεωφόρο. Ωστόσο, ο ΟΦΗ στο τελευταίο λεπτό κέρδισε ένα κόρνερ, οι «πράσινοι» ασχολήθηκαν με όλα τ' άλλα πλην των μαρκαρισμάτων τους, με τον Μακρή να επωφελείται και να κάνει το 2-1 για τους Κρητικούς!

PAOOFIBalothiaMakris

Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς ΟΦΗ, την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν... αποσβολωμένοι στο γήπεδο! Αυτή, ήταν κι η πρώτη φορά που δεν ακούστηκαν παρά ελάχιστα χειροκροτήματα για τον Παναθηναϊκό, κάτι που συνέβαινε ακόμα και σε ήττες. Κι ας έχει μπροστά της η ομάδα δυο ματς – φωτιά με Αϊντχόφεν σε Ολλανδία και Ολυμπιακό σε Πειραιά. Φαίνεται, πως η εικόνα του Παναθηναϊκού κυρίως κι όχι τόσο η ήττα, είναι αυτή που έχει αποκαρδιώσει τον κόσμο.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOOFIMakrisMVP

Ήταν το «Α» και το «Ω» του ΟΦΗ στο αποψινό ματς. Ο Γιώργος Μακρής ήταν ότι καλύτερο είχε η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο στη Λεωφόρο, κι όχι αποκλειστικά γιατί χάρισε τη νίκη στο 90'+5' με το τρομερό γκολ που πέτυχε. Ο αμυντικός μέσος των Κρητικών βοήθησε πολύ την ομάδα του έτσι ώστε να μην... πανικοβληθεί στην πίεση του Παναθηναϊκού, κράτησε μπάλα και μοίρασε σωστά το παιχνίδι, βοηθώντας τα μέγιστα τον ΟΦΗ. Το... κερασάκι στην τούρτα, ήρθε με το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, χαρίζοντας ιστορική νίκη στην ομάδα του Ηρακλείου.

Τα γκολ του αγώνα:

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAO_OFI_191014.mp4{/novavideos}

 

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Μπούι), Ζέκα, Λαγός (65' Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (56' Πέτριτς).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Μιλιάζες. Ραζάκ, Αρτόλα (86' Σίσιτς), Μερεμπιασβίλι, Μακρής, Περογαμβράκης (58' Τζορτζ), Πετρόπουλος (64' Λαμπρόπουλος).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-2 (video+photos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved