«Έγιναν λάθη στο σχεδιασμό»

«Έγιναν λάθη στο σχεδιασμό»

Την άποψή του πως έγιναν λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας και για αυτό το λόγο έφτασε στο σημείο η Λάρισα να βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη θέση, εξέφρασε ο Γιώργος Πλίτσης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΛ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑΣΠΟΡ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έγιναν λάθη από όλους μας. Ήταν λάθος ο σχεδιασμός από τον προπονητή στην αρχή της σεζόν. Ήταν μια ομάδα σχεδόν έτοιμη για το πρωτάθλημα, πήρε παίκτες που ήταν πολύ καλοί, όπως ο Γκέρεμι, αλλά δεν μπόρεσε να μπει και να βοηθήσει την ομάδα.

Έγιναν λάθη στο σχεδιασμό και συνεχίστηκαν ως τον Δεκέμβριο, ενώ έγιναν αργά οι μεταγραφές. Έγιναν πολλά και αν τα αριθμήσουμε θα χρειαστούμε μια μέρα. Ο λάθος σχεδιασμός και προγραμματισμός δημιούργησαν μια κατάσταση και ακόμα και τον Δεκέμβριο με πιο ψύχραιμους χειρισμούς, θα μπορούσε η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και το αξίζει να παίζει σε αυτή.

Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με τίτλους, με ευρωπαϊκά παιχνίδια και μια ομάδα που πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες της κατηγορίας θέλουν τη Λάρισα να είναι στη Super League».

Όσο για το τι θα πρέπει να γίνει για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, ο Γιώργος Πλίτσης υποστήριξε: «Δεν έχει να διορθώσει πολλά. Με τους παίκτες που έχει και με κάποιες προσθήκες θα είναι πάλι την επόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική. Πρέπει να γίνει ομάδα. Αν το κάνει, ο χρόνος θα είναι πολύ μικρός στη Β’ Εθνική. Το πιστεύω ακράδαντα ότι από τα λάθη μαθαίνεις».

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε γενικότερα για το πρωτάθλημα: «Δίκαια βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε αυτή τη θέση. Έχει πολύ καλή ομάδα, είναι καλά γυμνασμένη από τον Βαλβέρδε. Ξέρουμε τι είναι οι Ισπανοί προπονητές. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από ομάδες μικρότερης εμβέλειας. Η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ατρόμητος έπαιξαν ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα με χαροποίησαν οι επαρχιακές ομάδες, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.

Η Ευρώπη σταμάτησε την καλή πορεία του Άρη και του ΠΑΟΚ, κάνοντας λάθος στο σχεδιασμό τους, γιατί δεν είχαν τους απαιτούμενους παίκτες. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας στην Ελλάδα για τις ομάδες που συμμετέχουν στους τρεις θεσμούς. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός μέχρι ένα σημείο, αλλά εκεί που έπρεπε να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό, σταμάτησε. Ούτε αυτοί περίμεναν ότι θα τα έχαναν».

Ο Πλίτσης αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα και την προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στα τελικά του Euro 2012: «Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα, στους δύο προπονητές, στον Ρεχάγκελ, για όσες επιτυχίες και χαρές μας έδωσε και καλή επιτυχία στον Σάντος. Είναι πολύ καλή και έξυπνη επιλογή και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τη φιλοσοφία του Ρεχάγκελ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον βοηθήσουμε εμείς να παίζουν Έλληνες παίκτες. Πείτε μου σε ποια ομάδα βρίσκονται 6 βασικοί Έλληνες. Οι περισσότεροι είναι ξένοι. Ένας παίκτης γίνεται καλύτερος όταν έχει συνεχόμενα παιχνίδια. Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχίες, θα πρέπει να τον βοηθήσουμε.

Το πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να περάσει. Αν είναι λίγο τυχερή στα επόμενα ματς. Το αξίζουν όλοι, γίνεται μια συλλογική προσπάθεια και νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved