Μπασακσεχίρ - Παναθηναϊκός 0-1

Μπασακσεχίρ - Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Μπασακσεχίρ σε φιλικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, με σκόρερ τον Θανάση Ντίνα.

Μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει πράγματα που είχε δουλέψει όλη την εβδομάδα, μετά και την ήττα από την Πορτογαλία, είχε ο Γιάννης Αναστασίου στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μπασακσεχίρ στην Τουρκία. Οι «πράσινοι» λόγω και της διακοπής βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου αντιμετώπισαν την ομάδα της τουρκικής… ΕΥΔΑΠ, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο, όμως, ήταν απελπιστικά άδειο. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα της ομάδας που αντιμετώπισε το «τριφύλλι». Το γεγονός ότι παρά τις 4 ισοπαλίες και τη 1 νίκη σε 5 ματς στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, παρά τα πολλά χρήματα που έχει, δεν έχει κόσμο!

Αυτό, δεν ενδιέφερε τον Παναθηναϊκό ο οποίος πήγε στην Πόλη για να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο ο προπονητής του ήθελε να δει πράγματα από τους παίκτες του. ο Αναστασίου έδωσε ευκαιρίες σε κάποια παιδιά που δεν είχαν αρκετό χρόνο, είχε το απρόοπτο με τον Μέντες να αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα και δεν ρίσκαρε με τον Ολλανδό, μένοντας ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Το «τριφύλλι» είχε αρκετά καλά διαστήματα μέσα στο ματς και κατάφερε με το γκολ του Ντίνα στο 59’ να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μπασακσεχίρ.

Με Στιλ, Μπούι και Μπαϊράμι

Ο Γιάννης Αναστασίου, λόγω και των απουσιών που είχε εξαρχής εξαιτίας των διεθνών υποχρεώσεων και των τραυματισμών κάποιων παικτών, πήγε σε μια πιο «πειραματική» ενδεκάδα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του, βάζοντας τους παίκτες του σε διάταξη 4-3-3, ωστόσο άλλαξε αρκετά από τα πρόσωπα του τελευταίου επίσημου ματς, το οποίο ήταν η ήττα από την Εστορίλ.

Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Στιλ, με τους Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Σπυρόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Σε ρόλο ανασταλτικού χαφ ήταν ο Λαγός, με τους Δώνη και Μπούι δεξιά κι αριστερά του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπαϊράμι, στο αριστερό ο Ντίνας και στην κορυφή ο Κλωναρίδης.

Έδειξε βελτιωμένος

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα περίμενε να δει πως θα αγωνιστεί η Μπασακσεχίρ και αν θα τον πιέσει. Οι Τούρκοι είχαν μια άκαρπη υπεροχή και γρήγορα οι «πράσινοι» ισορρόπησαν την κατάσταση. Το «τριφύλλι» προσπάθησε από τα άκρα με τους Ντίνα και Μπαϊράμι να απειλήσει, όμως, δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα αυτή η απόπειρα. Το πρώτο μέρος δεν είχε να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους δυο αντιπάλους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλοι, χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τους Ατζαγκούν, Ρισβάνη και Μπούρμπο, αποσύροντας τους Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο και Σπυρόπουλο. Το «τριφύλλι» έδειξε αρκετά καλά δείγματα γραφής, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού κι έδειξε μεγάλη βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας. Κάπως έτσι, στο 59’ ο Μπούρμπος βγήκε από δεξιά, σέντραρε, ο Σεϊλάν έχασε τη μπάλα κι ο Ντίνας ήταν σε καίρια θέση για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε δυο ακόμα καλές ευκαιρίες με Δώνη και Κουτρουμπή, ενώ ο Στιλ έκανε δυο εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τούρκων μετά το 85’. Έτσι, το «τριφύλλι» κράτησε το 1-0 και πήρε τη νίκη στο φιλικό της Πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε αρκετά λεπτά στο δεύτερο ημιχρόνο κι ο νεαρός Αγγελόπουλος, γεννημένος το 1997!

Μπασακσεχίρ: Σεϊλάν, Ουκάρ, Αϊχάν (35' Αράτς), Κανσέβ, Οζντορούν, Ακτσάι, Τεκντερίμ, Σοκολού, Μοσορό, Πεκτούρκ, Σεντούρκ. Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι: Ακίν, Ντόκα, Μπιντάλ, Τομ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σπυρόπουλος (46' Μπούρμπος), Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46' Ρισβάνης), Δώνης, Μπούι (74' Αγγελόπουλος), Λαγός, Μπαιράμι (46' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης, Ντίνας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Μπασακσεχίρ - Παναθηναϊκός 0-1



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved