Ιδού η χορηγία Τζίγγερ σε ΠΑΟ

Ιδού η χορηγία Τζίγγερ σε ΠΑΟ

Το Onsports αποκαλύπτει σήμερα το ιδιωτικό συμφωνητικό, με ημερομηνία 18-10-2010, της χορηγίας Τζίγγερ στην ΠΑΕ ΠΑΟ, που δεν υπογράφηκε ποτέ. 

Σχεδόν δύο μήνες ήταν εν ισχύι, αλλά παρέμενε ανυπόγραφη από πλευράς διοίκησης Παναθηναϊκού, η πρόταση χορηγίας (χωρίς παράλληλη αναγκαστική αύξηση του ποσοστού της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ) ύψους 4.000.000 ευρώ.

Το έγγραφο του ιδιωτικού συμφωνητικού της εταιρείας του Τζίγγερ με την ΠΑΕ, που αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το onsports, έχει ημερομηνία υποβολής την 18η Οκτωβρίου του 2010, ενώ θυμίζουμε ότι, τυπικώς, αποσύρθηκε στις 10 Δεκεμβρίου –όταν ο κ. Α. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην καταβολή του ποσού που θα εξασφάλιζε στον ίδιο και την πλευρά της πάλαι ποτέ ΠΕΚ ποσοστό 50,8% της ΠΑΕ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος της σεζόν.

Επειδή η ιστορία έχει πολλά επεισόδια είναι χρήσιμο να θυμίσουμε ότι η υπόθεση εξελίχθηκε χρονολογικά ως εξής:

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2010, μετά το φιλικό με τη Τζένοα, η πλευρά Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι στο εξής επιθυμεί να λειτουργεί στην ΠΑΕ ως κάτοχος του 30% των μετοχών και γι’ αυτό το λόγο δωρίζει το υπόλοιπο 25% (καθώς και τη χρήση της Παιανίας δωρεάν για δύο χρόνια) στην πλευρά Βγενόπουλου-Πατέρα-ΠΕΚ, με μοναδικό όρο να μην πουληθεί πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, οι δύο πλευρές συναντώνται στο King George και οι Βγενόπουλος-Πατέρας αποδέχονται την προσφορά, όχι όμως ως δωρεά, αλλά δηλώνοντας ότι θα αποκτήσουν αυτό το ποσοστό συμμετέχοντας με το ανάλογο ποσό σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Εν τω μεταξύ, όμως, ήταν απαραίτητη και μια ενδιάμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (περίπου 15.000.000 ευρώ), προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα της περασμένης χρονιάς.

Σ’ αυτήν, η πλευρά Βαρδινογιάννη, με βάση την συμφωνία με την πλευρά Βγενόπουλου-Πατέρα, έπρεπε να συμμετάσχει για τελευταία φορά ως 56%, δηλαδή με 9.100.000 ευρώ. Όμως επειδή αρκετά από τα μέλη της ΠΕΚ δήλωσαν τότε ότι δεν θα κάλυπταν το ποσοστό τους, ούτε θα τα κάλυπτε για λογαριασμό τους η πλευρά Βγενόπουλου (όπως, σύμφωνα με τον Τζίγγερ, είχε δεσμευθεί από την συμφωνία), τα δεδομένα άλλαξαν.

Με δεδομένο ότι, όπως διαφαινόταν, 15.000.000 ευρώ δεν επρόκειτο να συγκεντρωθούν, αν ο Βαρδινογιάννης έβαζε και τα 9.100.000 ευρώ του «56%» του, θα αύξανε το ποσοστό του –και συνεπώς στο τέλος της σεζόν, η αγορά του 25% από τους Βγενόπουλο και Πατέρα, δεν θα τους εξασφάλιζε την πλειοψηφία! Γι’ αυτό και αποφάσισε να δώσει τα 4.000.000 από τα 9.000.000 ως χορηγία: προκειμένου να μην «μετοχοποιηθούν» και παρά το γεγονός ότι ο Βγενόπουλος είχε, σύμφωνα πάντοτε με την πλευρά Βαρδινογιάννη, αθετήσει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας, μη καλύπτοντας τα αδιάθετα ποσά της υπόλοιπης «ΠΕΚ».

Η χορηγία αυτή έγινε αντικείμενο μεγάλης κουβέντας –που συνεχίζεται έως και σήμερα. Όπως αποδεικνύει όμως το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το onsports:

1. Υποβλήθηκε κανονικά, αρκετό καιρό πριν την οριστική αποχώρηση από τα παναθηναϊκά πράγματα του κ. Βγενόπουλου (και συνεπώς, για την πλευρά Βαρδινογιάννη, την ακύρωση της συμφωνίας, άρα και της χορηγίας),

2. Για νομικούς και μόνον λόγους αφορούσε τελείως τυπική ανταπόδοση (βασικά μερικές σελίδες διαφήμισης στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» και το match program και τη χρήση μιας σουίτας στο ΟΑΚΑ για τρία χρόνια) και

3. Αν υπογραφόταν από την ΠΑΕ θα μπορούσε να εισπραχθεί μέχρι το τέλος της σεζόν που διανύουμε!

Εκεί όμως φαίνεται να προέκυψε και το μεγάλο αγκάθι: με το επιχείρημα ότι τα λεφτά έπρεπε να καταβληθούν άμεσα (και παρότι, ως έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ακόμη και ως… εγγυητική επιστολή σε τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ταμειακή διευκόλυνση της εταιρείας), ο τότε πρόεδρος της ομάδας κ. Ν. Πατέρας, δεν υπέγραψε την χορηγία ώστε να την ενεργοποιήσει.

Όσο για το πιο περίεργο στην υπόθεση είναι το εξής, σύμφωνα με τους νομικούς, αν είχε ενεργοποιηθεί τότε η χορηγία, ενδεχομένως θα μπορούσε άνετα να απαιτηθεί τώρα, τέλος της σεζόν, από τον Βαρδινογιάννη η καταβολή του ποσού!

Κι αυτό επειδή, αν και η πλευρά Τζίγγερ επιμένει σε όλους τους τόνους ότι η χορηγία θα δινόταν μόνον υπό την προϋπόθεση ότι ο Βγενόπουλος θα αγόραζε στο τέλος της σεζόν το 25% των μετοχών, (και ακριβώς προκειμένου να του αρκεί για να αποκτήσει την πλειοψηφία της ΠΑΕ) σ’ αυτό καθαυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό που αποκαλύπτουμε σήμερα δεν αναφέρεται πουθενά σχετικός όρος  -ότι αν χαλάσει η συμφωνία με τον Βγενόπουλο ακυρώνεται αυτόματα και η ισχύς του εγγράφου!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι εκείνη η ενδιάμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συγκέντρωσε τελικώς 9.000.000 ευρώ συνολικά και συνεπώς, με ή χωρίς χορηγία, τα 5.000.000 του Τζίγγερ αντιστοίχισαν εν τέλει στο πραγματικό τότε –και σήμερα- ποσοστό της οικογένειας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ…

Το ιδιωτικό συμφωνητικό και το παράρτημα Α είναι τα πιο κάτω:

page_8
page_8
page_8
page_8
page_8
page_8
page_8
page_8


Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved