Ζητά μεγαλύτερη ποινή ο Φάκος

Ζητά μεγαλύτερη ποινή ο Φάκος

Έφεση στην ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε τη Δευτέρα (04/04) στον ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ.

Ο Ανδρέας Φάκος τονίζει ότι η Πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν έλαβε υπόψη της ότι ο «δικέφαλος» είναι υπότροπος. Μάλιστα, αναφέρει ότι το γνώριζε, αλλά... παρείδε της προηγούμενης τελεσίδικης τιμωρίας και ζητά να επιβληθεί ποινή από 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά η έφεση του Ανδρέα Φάκου:

«Ασκώ έφεση κατά της υπ’ αριθ. 156/04-04-2011 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., με την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέα η ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΟΚ για δημιουργία «εκτεταμένων επεισοδίων», χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση της υποτροπής, και της επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και 250.000 ευρώ, για τους εξής λόγους:

1. Με την υπ’ αριθ. 258/2010 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής Super League Ελλάδα η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κρίθηκε πρωτοδίκως ελεγκτέα για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων στη διάρκεια του αγώνα με την Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ την 3η Οκτωβρίου 2010 στη Θεσ/ νίκη, της επιβλήθηκε δε η πειθαρχική ποινή (πλην άλλων) της «διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές». Κατ’ αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία απερρίφθη κατ’ ουσία με την υπ’ αριθ. 113/ 20-10-2010 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, που δέχτηκε ότι όντως τα επεισόδια ήσαν «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ» (Βλ. συνημ. αποφάσεις και ιδίως σελ. 5 της Εφετειακής).

2. Η εκκαλουμένη παραπάνω απόφαση (156/2011) προφανώς παρείδε την προηγουμένη τελεσίδικη τιμωρία μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και κατ’ εσφαλμένη εκτίμηση δέχτηκε τη μη συνδρομή της επιβαρυντικής περίστασης της υποτροπής (Άρθ. 15 §§ 4 εδάφ. ε’ και 6 εδάφ. γ’ Πειθαρχ. Κώδ.).

3. Λόγω της πλημμελούς αυτής παραδοχής της εκκαλουμένης, επιβλήθηκε ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές και Χρηματική Ποινή 250.000 ευρώ, ενώ, κατ’ ορθή εκτίμηση, έπρεπε να κριθεί ότι η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ήταν ΥΠΟΤΡΟΠΗ για δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων και να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές του εδαφ. ε’ της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ’ της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.

Με βάση τα προαναφερθέντα ΕΚΚΑΛΩ εμπρόθεσμα και νομότυπα την υπ’ αριθ. 156/ 04-04-2011 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. (Άρθ. 30 § 3 εδάφ. γ’ και 31 § 3 Πειθαρχ. Κώδ.) προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση και να επιβληθούν οι προσήκουσες ποινές με την επιβαρυντική περίπτωση της ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ, που προβλέπονται στα εδάφ. δ’ και ε’ της § 4 του άρθρου 15, σε συνδ. με το εδάφ. γ’ της § 6 του ίδιου άρθρου του Πειθαρχ. Κώδ.»



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved