«Μένει ο Καραγεωργίου»

«Μένει ο Καραγεωργίου»

Την πεποίθησή του πως κατά 99% θα είναι στον πάγκο του Εργοτέλη και του χρόνου ο Νίκος Καραγεωργίου εξέφρασε ο Σταύρος Λαμπράκης.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio 104,2» ο γενικός αρχηγός του Εργοτέλη, Σταύρος Λαμπράκης. Αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι με τον Νίκο Καραγεωργίου, στο μπάτζετ της ομάδας τη νέα σεζόν αλλά και στο ενδεχόμενο παραχώρησης παικτών.
Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στη Super League, στη διαιτησία αλλά και στο δικό του ρόλο στον σύλλογο του Ηρακλείου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για την επόμενη χρονιά: «Προγραμματίζουμε ήδη σιγά-σιγά  την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Σιγά-σιγά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας με στόχο και του χρόνου να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην κατηγορία. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, χωρίς να έχουμε πάρει αποφάσεις. Περιμένουμε το κάλεσμα του προέδρου για να δούμε που θα κινηθούμε».

Για την παραμονή του Νίκου Καραγεωργίου στην τεχνική ηγεσία: «Η αίσθηση μου είναι ότι θα μείνει. Δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο. Κατά 99% συνεχίζει. Αφήνω ένα 1% επειδή είμαστε άνθρωποι. Για κανένα άλλο λόγο. Είναι αλήθεια αυτό που είπε ότι έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει πολλές καταστάσεις και μάλιστα κάποιες χρονιές, πολύ δύσκολα ειδικά μια σεζόν όπου καταφέραμε να κάνουμε το όγδοο θαύμα και να σωθούμε. Ο Νίκος είναι ένας προπονητής που έχει δώσει πολλά στον Εργοτέλη. Δουλεύει με αγάπη για την ομάδα και αυτό που κάνει. Πιστεύω ότι έχει να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα. Ο Εργοτέλης είναι ευχαριστημένος από την συνεργασία μαζί του. Η ομάδα έχει κάθε χρόνο θετικό απολογισμό. Η ομάδα καταξιώνεται βήμα-βήμα στην Α’ Εθνική και κερδίζει τον σεβασμό όλων».

Για τα συμβόλαια που λήγουν: «Έχουμε πολλά συμβόλαια που τελειώνουν, αλλά μέσα από την εμπειρία που έχουμε πιστεύω ότι θα φτιάξουμε και πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα. Η διοίκηση θέλει να έχουμε μια καλή ομάδα. Με την ίδια ή και καλύτερη πορεία από την φετινή. Πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές. Και στις μεταγραφές, αλλά και στις  ανανεώσεις. Πέρσι κάναμε τρείς μεταγραφές το καλοκαίρι και μια τον Ιανουάριο. Τώρα είναι αλλιώς. Αρκετοί παίκτες από τους δέκα που λήγουν τα συμβόλαια τους έχουν καλές πιθανότητες να μείνουν. Κάποιοι θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν σίγουρα. Έχουμε ακόμη δυο αγωνιστικές στις οποίες υπάρχει στόχος. Μέχρι τις 20 Μαΐου η ομάδα θα συνεχίσει. Πριν φύγουν οι παίκτες για διακοπές θα γνωρίζουν αν θα μείνουν ή όχι στην ομάδα».

Για το ενδεχόμενο να πουληθούν παίκτες: «Δεν έχουμε πρόταση για κάποιον παίκτη. Αν προκύψει κάτι θα το συζητήσουμε. Ευχόμαστε να μπορέσουν οι παίκτες να κάνουν άλματα».

Για τον Βερπακόφσκις: «Είναι ένα επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξεως. Είναι ηθικό στοιχείο και έχει καλή συμπεριφορά μέσα στα αποδυτήρια. Σε πολλά παιχνίδια έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Θα εξαρτηθεί από το οικονομικό το αν θα μείνει».

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: «Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Περνάμε δύσκολες εποχές και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Μια ομάδα για να έχει υγεία δεν μπορεί να κάνει υπερβάσεις και προχειρότητες. Δεν είναι ομάδα-φωτοβολίδα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι σταθερός και να πατάς καλά».

Για την πορεία της ομάδας: «Φέτος πετύχαμε το στόχο πιο εύκολα. Ήταν μια ικανοποιητική χρονιά για μας. Είχαμε καλή παρουσία. Σίγουρα και αδυναμίες. Σε αυτό βάζω τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες όπου δεν καταφέραμε  να πάρουμε αποτελέσματα στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Κάποια στιγμή κοιτάξαμε και το κάτι παραπάνω, αλλά από τη στιγμή που δεν κάναμε τα αποτελέσματα αυτά, ήταν πολύ δύσκολο. Πλέον επειδή αυτές τις ομάδες τις έχουμε κερδίσει μας αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά. Δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει και η διαιτησία που παίζει ένα ρόλο».

Για την διαιτησία: «Η διαιτησία πάντα κάνει λάθη. Ο Εργοτέλης είναι από τις ομάδες που αδικήθηκαν φέτος».

Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με το στοίχημα εν όψει του αγώνα με τον Ηρακλή: «Μας έδωσε ένα κίνητρο να κερδίσουμε. Στην Ελλάδα ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να πληρώνει. Φαντάσου να έμπαινε το δοκάρι του Ηρακλή στο 92’ και να έληγε το παιχνίδι ισοπαλία. Θα προσπαθούσαμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ο Εργοτέλης παίζει μόνο για την ομάδα του και για κανένα άλλο».

Για τους νεαρούς παίκτες του Εργοτέλη: «Πήραν ευκαιρίες, αλλά όχι πολλές. Ήδη ζητάνε πράγματα και πιστεύω ότι του χρόνου θα δούμε πιο δυναμικά κάποιους από αυτούς. Τους πιστεύουμε. Θα έχουν πιο ενεργό ρόλο τη νέα σεζόν. Η Α’ Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία, ειδικά όταν υπάρχει πίεση του  αποτελέσματος. Ο προπονητής θέλει να αναδείξει νέους παίκτες. Αυτό κάνει καλό και στην δουλειά του. Το έχει ανάγκη και ο Εργοτέλης. Δεν είναι εύκολο όμως για αυτά τα νέα παιδιά να μπουν στις τακτικές απαιτήσεις της κατηγορίας. Τώρα κάποια από αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Αυτή η εικόνα με όλα αυτά που έγιναν φέτος με τις κασέτες και όλα αυτά αδικούν την προσπάθεια των ομάδων. Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης κοίταξαν περισσότερο την Ευρώπη γιατί πέρασαν στους ομίλους και έκαναν πολύ καλές πορείες. Η ΑΕΚ βγάζει μια αρρώστια. Βγάζει ένα άσχημο πρόσωπο και άδικο για την ιστορία της. Είναι κρίμα για τη Λάρισα που φαίνεται να είναι  κοντά στον υποβιβασμό. Μια ομάδα με ιστορία και ένα γήπεδο εξαιρετικό όπως το είδαμε και εμείς. Κάνανε μια μεγάλη επένδυση εκεί, αλλά έγιναν αγωνιστικά λάθη. Ακόμα και αν υποβιβαστεί μπορεί να επανέλθει άμεσα στην μεγάλη κατηγορία».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Ο ρόλος μου είναι του Γενικού Αρχηγού. Είμαι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν είμαι ο Γενικός αρχηγός της Πειθαρχίας. Είμαι περισσότερο του φιλότιμου. Πιστεύω ότι έτσι καταφέρνεις περισσότερα πράγματα. Και η πειθαρχία είναι βέβαια απαραίτητη».



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved