ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0 (video+photos)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0 (video+photos)

Ο ΠΑΟΚ με τον Ρατς κορυφαίο, και σκόρερ δυο τερμάτων, διέλυσε τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό που τον περιμένει στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο ήταν… τρομακτικός, διέλυσε τον ΟΦΗ και κατεβαίνει στο Φάληρο με αέρα τριών πόντων από τον δεύτερο Ολυμπιακό, για το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής. Πριν από το ματς με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια, για τους Θεσσαλονικείς υπάρχει το ματς της Ευρώπης, καθώς την Πέμπτη (02/10) αντιμετωπίζει τη Γκινγκάμπ στη Γαλλία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη αφού… σάρωσε στο πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο, στη συνέχεια έριξε «στροφές» κι έκανε συντήρηση δυνάμεων για το δύσκολο σετ αγώνων που την περιμένει. Ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του παιχνιδιού, είχε το υπέρ του 4-0 από το πρώτο ημίχρονο και έδειξε πως φέτος είναι όντως έτοιμος για κάτι παραπάνω σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν όπου έμενε νωρίς-νωρίς μόνο σε επίπεδο προσδοκιών.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ και ο Γκατούζο θα πρέπει να προβληματίζονται ιδιαίτερα για την τραγική εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί παρουσίασαν… σημάδια διάλυσης από το δεύτερο γκολ και μετά, ο ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και αν δεν έριχναν ρυθμούς οι Θεσσαλονικείς, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να τελειώσουν το ματς χωρίς καν να κάνουν τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ, με τους τρεις βαθμούς που πήρε έφτασε τους 13 και είναι μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα, αλλά και η μοναδική αήττητη ομάδα, ενώ ο ΟΦΗ μένει στους έξι βαθμούς και παραμένει αδύναμος μακριά από το «Γεντί Κουλέ», αφού οι νίκες του ήρθαν μέσα στο γήπεδό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το παιχνίδι τιμήθηκαν τα έξι θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, που έγινε πριν από 15 χρόνια. Σε αυτό έχασαν τη ζωή τους οπαδοί του ΠΑΟΚ, με τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του «δικεφάλου του Βορρά», αλλά και την αποστολή του ΟΦΗ, πριν το παιχνίδι να αφήνουν λουλούδια στο μνημείο που έχουν φτιάξει οι οπαδοί μπροστά στη Θύρα 4. Από την πλευρά τους, οι οπαδοί δεν ανάρτησαν άλλα πανό στο γήπεδο, πέρα από αυτά με τα ονόματα των έξι θυμάτων.

paokofimesa

Η «σκακιέρα» της Τούμπας

Με το γνώριμο 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης, επαναφέροντας τους βασικούς του ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Έτσι, οι γηπεδούχοι είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, με τους Ρατς, Κατσικά, Βίτορ και Σκόνδρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης τοποθετήθηκαν στα άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, οι Μακ και Σαλπιγγίδης με κορυφή τον Κλάους Αθανασιάδη.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ είχε σοβαρό πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ αλλά ο Γκατούζο διατήρησε το 4-3-2-1 με το οποίο παρατάσσει την ομάδα του. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόρια, με τους Μονιάκη, Μεϊτέ, Αντελέγιε και Τριποτσέρη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κάλαϊτζιτς, Μακρής και Μπανούσης, με τον Λαμπρόπουλο να κινείται πιο μπροστά μαζί με τον Περογαμβράκη και τον Πετρόπουλο να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

paokofimesa3

Καταιγίδα ΠΑΟΚ!

Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει τον ΟΦΗ να… αναπνεύσει. Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν το παιχνίδι της Τούμπας με το πόδι… πατημένο στο γκάζι, με αποτέλεσμα μόλις στο 2’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ράζβαν Ρατς! Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και μετά από φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Γκατούζο πριν προλάβουν να… συνέλθουν από το… σοκ, είδαν τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να έχει δοκάρι με τον Κάτσε, ενώ στο 27’ ο Μακ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έκανε το 2-0!

Η συνέχεια, ανήκε αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ ούτε καν να περάσει τη σέντρα! Έτσι, ο «δικέφαλος του Βορρά» στο 43’ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ρατς, έφτασε στο 3-0, ενώ με την εκπνοή του ημιχρόνου, σε μια φάση με δυο δοκάρια – σε τακουνάκι του Κλάους και σουτ του Τζανδάρη -  Αθανασιάδης από κοντά διαμόρφωσε το 4-0 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου στην Τούμπα.

paokofimesa2

Σοφή η… πτώση ταχύτητας

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζενάρο Γκατούζο βλέποντας το… χάλι του πρώτου ημιχρόνου έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές για τον ΟΦΗ. Πέρασε στο ματς τους Τζορτζ και Κουτσιανικούλη, για να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, ενώ ο ΠΑΟΚ με το… καλησπέρα έριξε ρυθμούς, αφού έχει φορτωμένο πρόγραμμα και κρίσιμα ματς μπροστά του. Κάπως έτσι, δεν υπήρξε αυτή η καταιγιστική πίεση των γηπεδούχων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κρατήσει λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του και είχε δοκάρι στο 66’ με τον Τζορτζ, στην καλύτερη στιγμή του στην Τούμπα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης από την πλευρά του, έκανε κι αυτός κάποιες αλλαγές δίνοντας χρόνο σε ποδοσφαιριστές που ελπίζει προοδευτικά να του δώσουν περισσότερες λύσεις και «βάθος» στο ρόστερ. Έτσι, στο ματς μπήκαν οι Παπαδόπουλος, Γκολάσα και Μάρτενς, με τον δεύτερο να χάνει καλή ευκαιρία στο 80’ για να διευρύνει κι άλλο το σκορ. Ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να πάρει έτσι μια σημαντική νίκη, δεδομένης της κατάστασης στη βαθμολογία και τη χρονική στιγμή, πηγαίνοντας αήττητος και με τρεις βαθμούς διαφορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

paokofimesa1

Ο κορυφαίος του αγώνα

Με τις εμφανίσεις του δεν δείχνε σε καμία περίπτωση πως ήρθε για τα… τελευταία ένσημα στην Ελλάδα, όπως έλεγαν κάποιοι στην αρχή της σεζόν. Ο Ράζβαν Ρατς ήταν ξανά εξαιρετικός, συνέβαλε τα μέγιστα, τόσο με τα δυο γκολ όσο και με την εμφάνισή του συνολικά, στη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κι εξελίσσεται σε ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του Άγγελου Αναστασιάδη στον φετινό «δικέφαλο του Βορρά».

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (69΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης (77΄ Μάρτενς), Μακ, Σαλπιγγίδης (69΄ Γκολάσα), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μπανούσης (46΄ Τζορτζ), Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58΄ Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46΄ Κουτσιανικούλης).

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAOK_OFI_280914.mp4{/novavideos}

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0 (video+photos)

{livechat}1268910{/livechat}


O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved