«Θέλουμε σοβαρό επενδυτή»

«Θέλουμε σοβαρό επενδυτή»

Την «επόμενη ημέρα» του Πανιωνίου χρειάζεται να αναλάβει την ομάδα ένας σοβαρός επενδυτής είπε ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Μιλώντας στον Sentra FM 103,3 o πρόεδρος των «κυανέρυθρων» τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις αλλά τίποτα συγκεκριμένο, καθώς η διοίκηση ήθελε να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα της παραμονής της ομάδας στη Super League. Eίπε ακόμα πως θέλει αυτός που θα αναλάβει την ομάδα να είναι ένας άνθρωπος που θα της επιτρέψει να προχωρήσει μπροστά και όχι να αρχίσει να πουλάει παίκτες.

Ανέφερε επίσης πως ο κ. Τσακίρης δεν θέλει να ανακατευτεί ξανά με τα διοικητικά, ωστόσο θα συμμετάσχει με το ποσό που του αναλογεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της  ομάδας.

Είπε πως η σεζόν είναι ισοσκελισμένη και ο Πανιώνιος είναι μια καθαρή ΠΑΕ χωρίς κρυφά χρέη.

Για το θέμα των συμβολαίων είπε πως θα συζητήσει με τους Γουνδουλάκη, Γιόνσον και Κοντοέ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν αλλά δεν ήθελε να ξεκινήσει συζητήσεις πριν εξασφαλιστεί η παραμονή.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνουν οι Μήτρογλου και Γκαλίτσιος, αλλά τόνισε πως δεν είναι στο χέρι του Πανιωνίου, αλλά εξαρτάται από τον κ. Μαρινάκη και από την θέληση των ίδιων των παικτών.

Για το φετινό πρωτάθλημα είπε πως είναι το πιο συναρπαστικό και αξιόπιστο των τελευταίων χρόνων.

Για το θέμα της βίας τόνισε πως η Πολιτεία δεν έχει τη βούληση να κάνει κάτι και μεταθέτει τις ευθύνες στις ομάδες, ενώ τέλος για το θέμα της κατασκευής γηπέδου στη Νέα Σμύρνη, τόνισε πως δεν είναι αισιόδοξος και θεωρεί πως δεν υπάρχουν βάσιμες ελπίδες.

Αναλυτικά ο κ. Βεντούρης είπε:

Για την «επόμενη ημέρα» του Πανιωνίου: «Έίναι πολύ καλό ερώτημα ποια  είναι η επόμενη ημέρα, την ίδια ερώτηση έχω κι εγώ ως φίλαθλος του Πανιωνίου. Το σημαντικό είναι πως έπρεπε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, γιατί διαφορετικά θα έρχονταν όλα ανάποδα. Θεωρητικά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα αλλά στην πράξη για να μην επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να γίνουν πολλά. Εχουμε ήδη αρχίσει κάποιες συζητήσει ς και συνεδριάσεις και σκέψεις για την επόμενη ημέρα. Πρώτιστος σκοπός στο μυαλό μας είναι να βρεθεί κάποιος επενδυτής, αλλά σοβαρός επενδυτής, να μας βάλει σε ένα πρόγραμμα, να δείξει ότι έχει κάποιο σκοπό να κάνει κάτι για να πάει μπροστά η ομάδα.  Αν έρθει και πει «θα  πουλήσω παίκτες», αυτό μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Δεν είμαστε σε απόλυτο σκοτάδι, αλλά δεν έχει γίνει κάτι επίσημο. Πιθανός ενδιαφερόμενος  υπήρχε, αλλά δεν μπορούσε να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον αφού η ομάδα δεν είχε εξασφαλίσει τη σωτηρία. Τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο θα φανεί αν θα υπάρξουν εξελίξεις. Εχουμε κι ένα χρονικό περιθώριο που αισθανόμαστε υποχρέωση δική μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι αυτό είναι μέχρι τις 20 Μαϊου. Θα έχω και συνάντηση με τον κ. Τσακίρη για να δούμε πώς θα συντονιστούμε».

Για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη: «Ο κ. Τσακίρης δεν θέλει να επανέλθει στα διοικητικά, αλλά δεν είναι μακριά από την ομάδα και θα συμμετάσχειμ με το ποσοστό του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500.000 ευρώ που θα γίνει. Δεν έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, απλώς δεν θέλει να συμμετάσχει στα διοικητικά τώρα».

Για τα οικονομικά του Πανιωνίου και για το τι προσδοκά από έναν επενδυτή: «H φετινή χρονιά θα κλείσει σχεδόν ισοσκελισμένη. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, δεν υπάρχουν κρυφά χρέη προς την εφορία, που πιάνουν τους πάντες εξ απήνης. Είναι μια καθαρή ομάδα, μια ομάδα που έχει ένα καλό έμψυχο υλικό και μια ομάδα που δεν θα πρέπει κάποιος να δαπανήσει πολλά λεφτά για να την αγοράσει. Αφού ο κ. Τσακίρης έχει παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο στον Ερασιτέχνη, μιλάμε για ένα τίμημα που θα ζητήσει ο Ερασιτέχνης  της τάξεως των 500-600 χιλιάδων ευρώ. Εμάς μας συμφέρει όποιος έρθει να ρίξει λεφτά στην ομάδα για μεταγραφές, επενδύσεις κλπ. και όχι να πληρώσει μεγάλο ποσό για να αγοράσει την ομάδα».

Για τα συμβόλαια που λήγουν: «Υπάρχουν συμβόλαια και συμφωνίες κι αυτά θα τηρηθούν στο ακέραιο. Υπάρχουν τρεις παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους, αλλά είπαμε να μην συζητήσουμε όσο παλεύουμε για τη σωτηρία. Είναι οι Γουνδουλάκης, Γιόνσον, Κοντοές. Και οι τρεις θέλουν να μείνουν, θα κάνουμε μαζί τους συζητήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες».

Για τους δανεικούς: «Με τους δανεικούς δεν είναι απόλυτα στο χέρι μας. Θέλουμε οι Μήτρογλου και Γκαλίτσιος να μείνουν. Αλλά εξαρτάται από την δική τους βούληση και, πιο σημαντικό, από την βούληση του Ολυμπιακού. Εχω μιλήσει με τον κ. Μαρινάκη, του έχω εκδηλώσει την επιθυμία μου, αλλά δεν το βλέπει κι αυτός εύκολο, αφού θα κοιτάξει πρώτα το συμφέρον του Ολυμπιακού. Είναι ακόμα νωρίς , αλλά αν υπάρξει περίπτωση παράτασης δανεισμού θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο, γιατί άλλο σχεδιασμό θα κάνουμε με τους παίκτες και άλλον χωρίς αυτούς».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Θεωρώ κατ’ αρχήν ότι είναι ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο αξιόπιστα πρωταθλήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν ξέρουμε ποιος θα πέσει, ποιος θα πάει στα πλέι οφ.

Για τη βία στα γήπεδα: «Το θέμα της βίας θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, που όμως η Πολιτεία είτε δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητά  του, είτε δεν θέλει να ασχοληθεί μ’ αυτήν. Με το να επιρρίπτουμε την ευθύνη στις ομάδες, δεν λύνεται το πρόβλημα. Γιατί θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να αστυνομεύουν. Τώρα υπάρχει ένα περίεργο καθεστώς, οι ομάδες ευθύνονται, η αστυνομία είναι απούσα, όταν η αστυνομία δεν κάνει σωστά το έργο της τιμωρείται η ομάδα, δεν βγαίνει άκρη έτσι. Στην ΑΕΚ για παράδειγμα είχαν μπει μασκοφόροι στο γήπεδο. Πού ήταν η αστυνομία, να τους πιάσει,, να τους παραδώσει για να πει ο δικαστής «εσύ νεαρέ μου όταν θα έχει αγώνα θα παρουσιάζεσαι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου». Απλά πράγματα, όχι πολύπλοκα. Δεν είπαμε να πάνε φυλακή, που αν έχουν σπάσει ή έχουν κάνει κάτι να πάνε και φυλακή. Αλλά να υπάρχει σύλληψη και πρόληψη να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο. Αυτά ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα».

Για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Σμύρνη: «Φοβάμαι ότι το θέμα του γηπέδου είναι κάτι που θα το θυμόμαστε σαν ένα όνειρο. Δεν νομίζω ότι με τις παρούσες πραγματικότητες υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Μακάρι να μπορούσε να αναβιώσει η όλη η προσπάθεια. Παρά τις αντιρρήσεις κάποιων κατοίκων, αντικειμενικά να το δει κανείς  το να γκρεμιστεί αυτό το γήπεδο και να γίνει ένα στολίδι στη θέση του θα τους συμφέρει όλους. Τώρα βέβαια αν υπάρχουν κάποια συμφέροντα καταστηματαρχών της περιοχής που θέλουν να μείνουν τα πράγματα όπως είναι, είναι άλλο ζήτημα. Δεν νομίζω, όμως, δυστυχώς, ότι αυτή τη στιγμή έχει κάποια βάσιμη ελπίδα να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου».



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved