Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 1-0 (video+photos)

Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 1-0 (video+photos)

Ο Ατζαγκούν σκόραρε σε δεύτερο σερί παιχνίδι και έδωσε στον Παναθηναϊκό τη νίκη 1-0 επί της Νίκης Βόλου - Καλοί πριν το ματς με την Εστορίλ οι «πράσινοι», μπορούσαν περισσότερα γκολ

Ένας Παναθηναϊκός με διάθεση, συγκέντρωση και όρεξη, πήρε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και τρίτη σερί μαζί με αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, η Νίκη, η άλλη ομάδα του Βόλου, αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του Αναστασίου, αφού δεν απείλησε επιθετικά σχεδόν σε όλο το ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν δραστήριος, έβγαλε πολλές φάσεις και θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ ευρεία νίκη, αν ήταν καλύτερος στην τελική προσπάθεια ή αν δεν ήταν τόσο καλός ο Ταΐρης που έπαιξε κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα της Μαγνησίας.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πως σταδιακά βρίσκουν τον καλό τους εαυτό, αφού είχαν τα στοιχεία που έφεραν την περσινή εξαιρετική σεζόν για την ομάδα. Πίεση σε όλη τη διάρκεια του ματς, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και συνδυασμούς που έφεραν φάσεις στην επίθεση. Ωστόσο, τα... χάλασαν στην τελική προσπάθεια καθώς πάρα πολλές φορές έφτασαν μια... ανάσα από το γκολ, όμως, δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με εξαίρεση τη φάση του γκολ στο 44' όταν ο Ατζαγκούν στην τρίτη του απόπειρα να νικήσει τον Ταΐρη τα κατάφερε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 από το πρώτο ημίχρονο.

1150473

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα και ισοβαθμεί με Ατρόμητο, Ολυμπιακό αλλά και τον ΠΑΟΚ που παίζει αργότερα την Κυριακή με τον ΟΦΗ. Η Νίκη Βόλου παραμένει ουραγός χωρίς βαθμό, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις τάξεις της μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Αυτό, ωστόσο, λίγο απασχολεί τον νικητή Παναθηναϊκό, ο οποίος συγκεντρώνεται πλέον στο ματς ζωής ή θανάτου της Πέμπτης, με αντίπαλο την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Εκεί,το «τριφύλλι» θέλει μόνο νίκη για να μπει ξανά για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης των «32» του Europa League. Παράλληλα, τους οπαδούς της ομάδας έδειξε να απασχολεί και το γηπεδικό ζήτημα της ομάδας, αφού σε όλη τη διάρκεια του ματς με τη Νίκη φώναξαν πολλά συνθήματα υπέρ της παραμονής της ομάδας στη Λεωφόρο αλλά και εναντίον της Περιφέρειας Αττικής και των όσων αντιτίθεται σε αυτό.

Βασικός ο Στιλ, στον πάγκο ο Πέτριτς

Δεύτερη, συνεχόμενη, ευκαιρία στον Λουκ Στιλ έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού καθώς μετά το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, εκτός έδρας, τον είχε στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα. Η μίνι-έκπληξη του αρχικού σχήματος του τριφυλλιού, ήταν το γεγονός ότι ο Μλάντεν Πέτριτς βρέθηκε στον πάγκο.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Μπούρμπο από αριστέρα προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θέση ανασταλτικού μέσου πήρε ο Λαγός, ενώ μπροστά του κινήθηκαν οι Ζέκα και Πράνιτς. Οι Ατζαγκούν και Ντίνας, ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νίκο Καρέλη.

Χωρίς δανεικούς η Νίκη

Η ομάδα της Μαγνησίας έχει πέντε δανεικούς ποδοσφαιριστές από τον Παναθηναϊκό, όμως, κανείς από αυτούς δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Ούτε καν, ο Αλέξανδρος Ταμπάκης που μέχρι τώρα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Οι Αναστασόπουλος, Μαρινάκης και Μουζακίτης ήταν εκτός αποστολής λόγω διαφόρων προβλημάτων, ενώ οι Γιαννιτσάνης και Ταμπάκης έμειναν στον πάγκο.

Έτσι, ο Βαντεμπρόεκ, παρέταξε τη Νίκη Βόλου με τον Ταΐρη κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουκάνη, Αργύρη, Ίβενς και Αργυρίου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θέση ανασταλτικού μέσου πήρε ο Λάουκς με τους Καρασαλίδη, Κυζιρίδη να κινούνται μπροστά του, ενώ οι Νικλητσιώτης και Κοτσαρίδης ήταν τα στηρίγματα του προωθημένου Τζιώρα.

1150499

Πίεση και... ξανά Ατζαγκούν

Ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε διάθεση να πάρει τον έλεγχο, να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, παρατάχθηκαν σαφώς με αμυντικούς προσανατολισμούς και έψαχναν ένα κενό στην άμυνα των γηπεδούχων για να φτιάξουν κάτι καλό στην κόντρα, πράγμα που δεν έγινε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να βρει τρόπους – κυρίως από τις δυο πτέρυγες – έτσι ώστε να διασπάσει την άμυνα της Νίκης Βόλου και τελικά τα κατάφερε με τον Αμπντούλ Ατζαγκούν, ο οποίος σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς, αφού είχε πετύχει και το γκολ της Νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο την Τετάρτη.

Αφού στο 21' ο Ταΐρης σταμάτησε τον Ντίνα σε τετ-α-τετ και ο Ατζαγκούν στο 32' και το 33' σούταρε άουτ, στο 42' ο Νιγηριανός βρήκε τον στόχο. Ο Ντίνας άνοιξε ωραία αριστερά στον Πράνιτς, αυτός μπήκε στην περιοχή, ο Καρέλης «έκοψε» στο πρώτο δοκάρι παίρνοντας μαζί του τα στόπερ και το γύρισμα του Κροάτη στο πέναλτι βρήκε τον Ατζαγκούν, ο οποίος με αριστερό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο.

Μπορούσε περισσότερα!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια νοοτροπία, όπως την ίδια φιλοσοφία διατήρησε και η Νίκη Βόλου. Το τριφύλλι είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα και να τελειώσει το ματ, όμως, δεν τα κατάφερε είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω των επεμβάσεων του Ταΐρη. Ο Αναστασίου σταδιακά φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή, βάζοντας στο ματς τους Πέτριτς και Κλωναρίδη, ενώ χρόνο στη μεσαία γραμμή πήρε κι ο Δώνης, ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν καλός και βοήθησε την ομάδα του. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλλε και η εξαιρετική παρουσία του Ντάνιελ Πράνιτς στο ματς, ο οποίος ήταν ο ιθύνων νους του Παναθηναϊκού και σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες με Νάνο, Ντίνα, Πέτριτς, Καρέλη, Δώνη, με τον Ταΐρη δυο φορές να αποκρούει φάουλ του Ντίνα στη δεξιά του γωνία, μία να διώχνει προβολήτου Πέτριτς πάνω στη γραμμή και να βλέπει στο φινάλε το βολέ του Κροάτη να περνάει εκατοστά πάνω απο τα δοκάρια του. Η Νίκη, σε όλο αυτό το διάστημα δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο, πέρα από κάποια δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτά, πλήρωσε ο Αργυρίου που μέσα σε δυο λεπτά πήρε δυο κίτρινες κάρτες και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 84' του αγώνα. Το φινάλε του ματς, βρήκε τον Παναθηναϊκό να κρατάει για πρώτη φορά το «μηδέν» στην άμυνα στο πρωτάθλημα, να... χτίζει σερί νικών και να έχει καλή ψυχολογία, με το κρίσιμο ματς της Ευρώπης να ακολουθεί.

1150494

Ο κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί ο Αμπντούλ Ατζαγκούν να πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, όμως, κορυφαίος του παιχνιδιού και του Παναθηναϊκού, ήταν ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός, για πρώτη φορά φέτος, βοηθώντας πάρα πολύ την ομάδα του να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλει ο Αναστασίου και που έφερε πέρσι τα θετικά αποτελέσματα. Ο «Πράνια» έδωσε λύσεις στη μεσαία γραμμή, πέρασε πάσες στους επιθετικούς ενώ έτρεξε πάρα πολύ και ήταν σε κάθε σημείο που χρειαζόταν η παρουσία του.

Το γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PAO_NIKI_VOLOU_280914.mp4{/novavideos}

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 1-0 (video+photos)

{livechat}1268876{/livechat}


Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved