Μίτσελ: «Κατώτεροι των δυνατοτήτων μας»

Μίτσελ: «Κατώτεροι των δυνατοτήτων μας»

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε αντάξιος των δυνατοτήτων του στον αγώνα με την Παναχαϊκή, όπως τόνισε ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων», μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «ροσονέρι», στάθηκε στην έλλειψη της κατοχής της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η διαφορά των δύο ομάδων.

«Πιστεύουμε πως το παιχνίδι από την πλευρά μας ήταν πολύ κατώτερο των δυνατοτήτων μας. Απ’ ότι θέλουμε να παίζουμε. Θέλαμε να βρούμε την ευκαιρία, να βάλουμε κάποιους παίκτες που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, γιατί έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά. Χάσαμε πολλές φορές την κατοχή, χωρίς να υπάρχει λόγος και εκεί πιστεύω πως οφείλεται η κακή εικόνα που δείξαμε σήμερα. Δεν φάνηκε η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπου έπρεπε να φανεί», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, ο αντίπαλος πιστεύουμε πως έκανε πολύ καλή δουλειά. Καταπληκτική δουλειά. Δεν φαίνεται ότι αυτή η ομάδα είναι στην δεύτερη κατηγορία. Το είχα πει από πριν στους ποδοσφαιριστές μου, ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να είναι στις μεσαίες θέσεις της μεγάλης κατηγορίας. Μόνο στα τελευταία λεπτά, όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, εκεί καταφέραμε να κάνουμε κάποιες καλύτερες ενέργειες. Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, όμως σαν παιχνίδι πιστεύουμε πως έπρεπε να έχουμε παίξει καλύτερα».

Όσον αφορά στους Φορτούνη και Μπενίτεζ, σχολίασε: «Ο Φορτούνης μας φάνηκε καλός σήμερα, εκτός από την φυσική του κατάσταση η οποία χρειάζεται βελτίωση. Έδειξε σήμερα τις ικανότητές του και πιστεύουμε όσο περνάει ο χρόνος, στην διάρκεια της χρονιάς, θα μας δείξει τι μπορεί να κάνει και θα είναι ακόμα καλύτερος. Ο Μπενίτεζ είναι ένας παίκτης, επειδή είναι πάρα πολύ νέος, πολύ ανυπόμονος, θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα απ’ όσα μπορεί να κάνει και πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει. Είναι ένας μήνας περίπου, που έχει αλλάξει τελείως η ζωή του. Έχει μετακομίσει στην Ευρώπη. Έχει ξεκινήσει να προπονείται με τελείως διαφορετικό τρόπο. Σε μία ομάδα που κάνει τελείως διαφορετική προπόνηση, παίζει τελείως διαφορετική τακτική και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Εμείς, όμως, που έχουμε δει στο φυσικό του περιβάλλον στην Παραγουάη, τις ικανότητές του, γνωρίζουμε πολύ καλά πως στο μέλλον θα βελτιωθεί και θα δείξει πολλά περισσότερα πράγματα».

Αναφορικά με το σύστημα με δύο επιθετικούς, απάντησε: «Σε ένα μέρος έχετε δίκιο, στο ότι δεν παίξαμε καλά με δύο επιθετικούς σήμερα, όμως πιστεύω πως το πρόβλημα δεν είναι πως παίξαμε με δύο επιθετικούς. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε το γεγονός πως εμείς θέλαμε σήμερα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει. Γιατί εδώ και περίπου έναν μήνα, από τις 24 Αυγούστου, πολλοί από τους ποδοσφαιριστές έχουν παίξει τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα παιχνίδι Champions League, παιχνίδια με τις εθνικές τους. Είναι πολλά παιχνίδια για ένα μικρό χρονικό διάστημα και έπρεπε να βρούμε χρόνο για να τους ξεκουράσουμε. Γιατί πρέπει να μοιράσουμε την προσπάθεια ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, γιατί αν δεν το κάνουμε, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε καλά, μέχρι τον μήνα που θέλουμε να φτάσουμε, που είναι ο τελευταίος».

Σε ερώτηση για τους Βούρο και Βέργο, τόνισε: «Είναι παίκτες που τους υπολογίζω για την πρώτη ομάδα. Γνωρίζουν πολύ καλά την προπόνησή μας, την ιδέα που έχουμε για το παιχνίδι μας και από πέρυσι έχουν ξεκινήσει να παίζουν παιχνίδια μαζί μας. Το ότι δεν έχουν παίξει περισσότερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, οφείλεται στο ότι οι παίκτες είναι 27. Αν είχαμε λιγότερους παίκτες, σίγουρα θα τους βλέπαμε πιο συχνά να παίζουν με την πρώτη ομάδα, όμως είναι σίγουρο ότι τους υπολογίζω κι ότι αξίζουν για να παίξουν στον Ολυμπιακό».

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην βράβευσή του από τον Αλέξη Κούγια: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα, εδώ και περίπου 20 μήνες λέω στους φίλους μου στην Ισπανία ότι δεν νιώθω καθόλου σαν ξένος εδώ και ότι μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι ένας φίλος, σαν ένας άνθρωπος της οικογένειας τους, με σέβονται πάρα πολύ και μου κάνουν διαρκώς δώρα. Το γεγονός ότι έρχομαι στην Πάτρα να παίξω ένα παιχνίδι Κυπέλλου από τόσο μακριά και το γεγονός ότι μου αναγνωρίζεται το ποδοσφαιρικό μου παρελθόν, αλλά και το γεγονός ότι χτίζει ένα παρόν αυτή την στιγμή με την ομάδα μου. Και το γεγονός επίσης ότι αυτό το παρόν αυτή την προσπάθεια που κάνω και από φιλάθλους άλλων ομάδων, με κάνει να νιώθει πάρα πολύ υπερήφανος και πάρα πολύ καλά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και στην Ελλάδα και πολύ χαρούμενος με την δουλειά που κάνω και με αρέσει που αναγνωρίζεται».

Για τον Πλέγα, ο Μίτσελ σχολίασε: «Τον ήξερα ήδη. Μπήκε σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα του, αλλά σίγουρα έχει πολύ αξία. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει στα επόμενα παιχνίδια. Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του και εύχομαι αυτή η ομάδα να φτάσει στα πλέι οφ και να ανέβει. Γιατί πιστεύω από όλες τις απόψεις, από την άποψη της πόλης, του γηπέδου, του κόσμου –φιλάθλων, αλλά και σαν καλή ομάδα αξίζει κάτι καλύτερο».

Τέλος, για την κατάσταση του Σιόβα, είπε: «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τον Σιόβα γιατί ο πρώτος τραυματισμός συνέβη πριν από πολύ καιρό, πριν από δύο μήνες περίπου στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι και από τότε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει 100% και ανησυχούμε πραγματικά. Πρέπει να το εκτιμήσουμε (σ.σ.: κατάσταση)».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved