Τσιώλης: «Δεν πρέπει οι παράγοντες να πλέκονται στο τεχνικό κομμάτι»

Τσιώλης: «Δεν πρέπει οι παράγοντες να πλέκονται στο τεχνικό κομμάτι»

Την άποψή του πως οι παράγοντες δεν πρέπει να εμπλέκονται με το έργο του προπονητή εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον Sentra 103,3 για το διαζύγιό του με την Ξάνθη, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιώλη:

Για τη συνεργασία του με τη Skoda Ξάνθη: «Ήταν μια συνεργασία που λύθηκε κοινή συναινέσει. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτές οι συμφωνίες προϋποθέτουν την καταβολή της αποζημίωσης. Μέρα με την ημέρα όλοι δοκιμαζόμαστε. Υπάρχει πάντα μια νευρικότητα. Όμως είναι καλύτερο μια συνεργασία να ολοκληρώνεται νωρίς, παρά όταν θα είναι πολύ αργά».

Για τον ρόλο των Ελλήνων παραγόντων: «Πρέπει να ξεκαθαρίζεται από την αρχή ο ρόλος του παράγοντα στην εκάστοτε ομάδα. Δεν πρέπει οι παράγοντες να εμπλέκονται στο τεχνικό κομμάτι».

Για το τι κάνει ένας προπονητής όταν δεν έχει ομάδα: «Δεν μπορείς να περιμένεις πότε θα φύγει ένας άλλος προπονητής για να δουλέψεις. Παρακολουθείς, αλλά είσαι ήρεμος. Δεν υπάρχει θέμα ξεκούρασης, ακόμα είμαστε στην αρχή της σεζόν. Ένας προπονητής κουράζεται ψυχολογικά όταν δεν δουλεύει. Παρακολουθείς πάντα τις εξελίξεις κι ανάλογα με την πορεία βλέπεις τι θα γίνει».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Ατρόμητο: «Δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον Ατρόμητο. Με την ίδια λογική μπορεί κανείς να πει «ο Παράσχος πάει στην Ξάνθη» επειδή έφυγε από το Περιστέρι».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Επειδή έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα και υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς. Θα παίζονται όλα τα ματς μέχρι το τέλος, ειδικά από τους μικρομεσαίους. Ακόμα λείπει η ποιότητα, ειδικά σε όσους έκαναν πολλές μεταγραφές, όμως όσο θα περνά ο καιρός θα βλέπουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό. Έχει αλλάξει επίπεδο και λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, και λόγω μάρκετινγκ. Είναι ευρωπαϊκό κλαμπ και υπερέχει. Θα είναι καλό αν κάποιος μπορέσει να τον ανταγωνιστεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας είναι μια δουλεμένη ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν σημείο αναφοράς. Είναι μια ποδοσφαιρική δύναμη που έρχεται σιγά-σιγά. Είναι μια ευχάριστη νότα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Κι αποτελεί πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Αστέρα η συμμετοχή του στην Ευρώπη.

Ο Αστέρας είναι η πιο οργανωμένη ομάδα για να μπορέσει να σταθεί σε τρία επίπεδα, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Έχει πολύ καλά συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές, είναι ομάδα με έμπειρους παίκτες που έχουν παραστάσεις και αυτό κι έχει μεγάλο ρόστερ, κάτι που βοηθά πολύ. Οι 18 από τους 30 παίκτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να είναι βασικοί. Ως προπονητής στηρίζεσαι στους πιο έμπειρους, αλλά έχεις κι άλλους παίκτες για να δουλέψεις».

Για τη Βέροια: «Η Βέροια πέραν από το αυξημένο μπάτζετ που έχει φέτος, μπόρεσε να κρατήσει τον Μπεν που είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους επιθετικούς του Πρωταθλήματος. Αυτό δείχνει πως υπάρχει όραμα σ' αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος».

Για τον Παναθηναϊκό: «Το όνομα, η φανέλα και η ιστορία του Παναθηναϊκού επιβάλλουν να ξεπεράσει την περυσινή περίοδο κι όχι να την φτάσει. Ο στόχος πρέπει να είναι το Πρωτάθλημα αν μπορεί να το κατακτήσει. Η ομάδα έχει στηθεί πάνω στον Μπεργκ κι η απουσία του φαίνεται. Είναι μεγάλη η δύναμη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Έχει ένταση, δύναμη και πάθος».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved