Παναθηναϊκός: Νίκη με χαρακτήρα και κέρδη

Παναθηναϊκός: Νίκη με χαρακτήρα και κέρδη

Πολλαπλά οφέλη αποκόμισε ο Παναθηναϊκός από τον τρόπο με τον οποίο νίκησε στα Χανιά τον Πλατανιά.

Μπορεί η δυναμικότητα του αντιπάλου να μην είναι τέτοια που να επιτρέπει… πανηγυρισμούς και μεγάλη ευφορία από πλευράς Παναθηναϊκού, όμως, το 3-2 στην έδρα του Πλατανιά αποφέρει κέρδη στους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά, αφού ναι μεν έδειξε χαρακτήρα και στη νίκη με τον Πανιώνιο αλλά σε μικρότερο βαθμό είχε πετάξει… ένα ολόκληρο ματς, έδειξε μέταλλο μεγάλης ομάδας. Έδειξε συμπεριφορά ανάλογης με την περσινή, όταν και «καθάριζε» τέτοιου τύπου παιχνίδια με μεγαλύτερη ευκολία. Το «τριφύλλι» έβγαλε πάθος, μπήκε δυνατά από την αρχή και παρά το γεγονός ότι και πάλι «προδόθηκε» από την άμυνά του, δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να κάνει ανατροπή στην ανατροπή και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Το «σπάσιμο» της… κατάρας στην έδρα του Πλατανιά, συμπεριλάμβανε και δείγματα ποδοσφαιρικού τσαμπουκά από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους ούτε όταν ο Πλατανιάς έφερε τούμπα το ματς, ούτε κι όταν ο Αρετόπουλος με τον βοηθό Τσολάκη έκλεισαν τα μάτια σε εξόφθαλμες φάσεις, παίρνοντας παράλογες αποφάσεις. Όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Γιάννης Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόντρα σε όλους. Κόντρα στα τραγικά λάθη των διαιτητών, κόντρα στην καλοστημένη ομάδα του Πλατανιά και κόντρα… στον κακό εαυτό του που τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετό καιρό τώρα.

«Ένεση» στην ψυχολογία

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φαινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα να παίζουν έχοντας έναν… προβληματισμό σε κάθε τους κίνηση. Λίγο η πίεση που δημιουργήθηκε από τις αυξημένες απαιτήσεις μετά την περσινή υπερβατική χρονιά, λίγο η απώλεια της παρουσίας στα play off του Champions League, πολύ περισσότερο ο τραυματισμός του Μπεργκ που έβαλε την ομάδα σε δύσκολη θέση στο φινάλε των μεταγραφών, κι η ηρεμία κι η προσήλωση που χρειάζεται μια ομάδα που ακόμα «χτίζεται», έγιναν παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός φαινόταν σαφώς επηρεασμένος κι έπαιζε ένα ποδόσφαιρο που δεν είχε καμία σχέση με το περσινό, το οποίο άπαντες παραδέχθηκαν και είχε αποτελέσματα για την ομάδα.

Στο ματς με τον Πλατανιά, φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καλή ψυχολογία παρά την ήττα από τη Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» φαινόταν πως δύσκολα θα έχαναν το ματς και στη διάρκειά του, όσο «έβγαιναν» κάποια πράγματα στο γήπεδο η ομάδα «πάταγε» ακόμα καλύτερα και στο φινάλε πήρε τη νίκη. Το 3-2 των Χανίων, θα δώσει στους «πράσινους» την ηρεμία που έψαχναν αλλά και αρκετή αυτοπεποίθηση, την οποία στερήθηκαν στα προηγούμενα ματς και αυτό ήταν κάτι που κόστισε στην ομάδα του Αναστασίου.

«Μεταγραφές» από μέσα

Παράλληλα, αν και αυτό είχε αρχίσει να φαίνεται και από το παιχνίδι με τη Ντιναμό Μόσχας, ο Παναθηναϊκός «κέρδισε» και κάποιους ποδοσφαιριστές του που δεν υπολογίζονταν αρχικά να παίξουν τόσο σημαντικό ρόλο στο ρόστερ. Πρώτα από όλα, σε αυτή την κατηγορία επανέρχεται ο Νίκος Καρέλης, που καλείται να σηκώσει αρκετό βάρος στο σκοράρισμα, εν τη απουσία του Μάρκους Μπεργκ. Επίσης, τον ρόλο του «box to box» μέσου, μπορεί όπως έδειξε στα δυο τελευταία ματς με Ρώσους και Πλατανιά, να παίξει ο Χρήστος Δώνης που δείχνει να παίρνει την ευκαιρία που του δίνει ο Αναστασίου. Τρίτο κι αρκετά μεγάλο κέρδος για το «τριφύλλι», η παρουσία του Θανάση Ντίνα ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι, παίζει με περισσότερο θάρρος και φαίνεται ότι μπορεί να πάρει μια θέση στα πλάνα του προπονητή του για τη συνέχεια.

Σε αυτούς, προσθέστε και ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν είχαν δείξει να είναι στην ίδια κατάσταση με πέρσι. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Μέντες κι ο Νάνο, που έκαναν ελάχιστα λάθη στο ματς με τον Πλατανιά σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Όσο για τον Ζέκα, η σταθερότητα στα τρεξίματα, στην πίεση, στη σωστή κυκλοφορία και στην εμψύχωση των συμπαικτών του ως αρχηγός, είναι δεδομένη σε κάθε ματς. Το «κέρδος», όμως, σε ό,τι αφορά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με την επιστροφή του στα γκολ μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα «ανομβρίας».

Μπορεί το σερί

Μετά το πέρασμα από τα Χανιά, ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει ένα ακόμα ματς εκτός έδρας. Αυτό θα έρθει την Τετάρτη (24/09), στον Βόλο, με τον τοπικό Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Ο Αναστασίου δεδομένα θα «φρεσκάρει» την ομάδα, όμως, το «τριφύλλι» έχει την ποιότητα να νικήσει και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του. Με μια δεύτερη σερί νίκη, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει έχοντας το… momentum για τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Νίκη Βόλου στις 28 Σεπτεμβρίου. Ένα ματς στο οποίο οι «πράσινοι» είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Συνεπώς, με απόδοση όπως αυτή στα Χανιά, αλλά με αρκετή περισσότερη προσοχή στα ατομικά λάθη της άμυνας και τις λεπτομέρειες, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει σε ένα σερί τριών νικών, πριν το κομβικό ματς της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου, με αντίπαλο την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Αν οι «πράσινοι» πάνε εκεί με ανεβασμένη ψυχολογία και με το απόλυτο των νικών, θα έχουν και περισσότερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν το «διπλό» και να έχουν ευρωπαϊκή συνέχεια…



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved