«Βελτιωθήκαμε με Τσιώλη»

«Βελτιωθήκαμε με Τσιώλη»

Στην επίδραση που είχε η έλευση του Σάκη Τσιώλη στην αγωνιστική εικόνα του Αρη αναφέρθηκε ο Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο.

Ο Χουάνμα, ο οποίος την Κυριακή κράτησε τη νίκη του Αρη στην Τρίτπολη, αποκρούοντας στα τελευταία λεπτά το πέναλτι του Μπαστία, μίλησε στoν τηλεοπτικό σταθμό Novasports για την ομάδα του, την Ισπανία και τον στόχο των play off.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χουάνμα:

Για το αν νιώθει πως κράτησε τον Αρη «ζωντανό» με την απόκρουση του πέναλτι: «Όλη η ομάδα λειτούργησε καλά. Εγώ είχα την τύχη να αποκρούσω το πέναλτι».

Για τα συναισθήματα που είχε πριν το πέναλτι του Μπαστία: «Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή. Αν δεχόμασταν το γκολ θα μέναμε εκτός στόχων. Έπρεπε να μείνω δυνατός και συγκεντρωμένος. Έπρεπε να είμαι καλά ψυχολογικά, να προσέξω πως θα σουτάρει ο αντίπαλος, να πέσω την τελευταία στιγμή».

Για το γεγονός ότι η απόκρουσή του απασχόλησε και άλλες ομάδες: «Εγώ κοιτούσα να κάνω τη δουλειά προς όφελος της ομάδας μου. Δεν ήξερα τι γινόταν σε άλλα ματς».

Για το πόσο δύσκολο είναι όταν δεν έχεις παιχνίδια και η ομάδα σου κυνηγάει ένα στόχο: «Πέρα από τους κινδύνους είναι πολύ δύσκολο. Όμως με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου να βρεθώ σε ένα καλό επίπεδο, ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο Βελλίδης».

Για τις αλλαγές στη θέση του προπονητή: «Η αλλαγή προπονητή δεν είναι ευχάριστη αλλά για να γίνει αυτό κάτι δεν πάει καλά. Αλλάξανε πολλά με την έλευση του κ. Τσιώλη. Πλέον σκοράρουμε αρκετά και πετύχαμε τρεις νίκες με ανατροπές κάτι που δεν είχαμε καταφέρει ως τώρα».

Για το τι έχει αλλάξει ο Τσιώλης: «Ίσως είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Άλλαξε αγωνιστικούς τομείς. Την επιθετικότητα της ομάδας και προσαρμόστηκε στα αγωνιστικά μας χαρακτηριστικά...».

Για το αν πιστεύουν στον Αρη ότι θα προλάβουν τα play off: «Ο κ. Τσιώλης έχει φέρει νέες ιδέες. Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, γυρνάμε παιχνίδια που φαίνονται χαμένα. Κόντρα στον Αστέρα δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά η ομάδα έχει λυθεί και παίζει καλύτερα...».

Για τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνιζόμενος πέρυσι με τη φανέλα της Αλκορκόν: «Ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν ανεπανάληπτο. Και μόνο ότι σκοράραμε, πόσο μάλλον το ότι προκριθήκαμε...».

Για το γεγονός ότι δέχθηκε μόλις ένα γκολ από τη Ρεάλ: «Προέρχομαι από Ακαδημίες της Ατλέτικο, οπότε τα συναισθήματα ήταν πιο έντονα...».

Για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του Αρη: «Όταν ήρθε η πρόταση δεν το σκέφτηκα. Οι ευρωπαϊκές συμμετοχές ήταν μέσα στα όνειρά μου...».

Για τις διακυμάνσεις στην απόδοση του Αρη: «Η εξήγηση είναι δύσκολη. Η Ευρώπη ήταν κάτι ιδιαίτερο. Σε κάθε ματς βλέπαμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Δυστυχώς αυτό είχε το τίμημά του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα όμως έχουμε φτάσει κοντά στο στόχο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε έτσι...».

Για το αν ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια το πρωτάθλημα: «Άξια πρωταθλήτρια αυτή που τερματίζει πρώτη. Είχε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Βέβαια δεν είχε Ευρώπη σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου».

Μιλώντας για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι μου το θυμίζει. Έχει όμως να κάνει και με τους πολλούς και σπουδαίους παίκτες που έχουν θητεία στο ισπανικό ποδόσφαιρο όπως ο Ριέρα και ο Ιμπαγάσα».

Για το αν υπάρχουν ισπανικές επιρροές σε άλλες ομάδες: «Φαίνεται και αλλού. Είναι τιμή μας να είμαστε τόσο πολλοί Ισπανοί και να προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Για το γεγονός ότι ο Λαζαρίδης δεν πανηγύρισε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Άρη: «Στην Ελλάδα δεν έχουν μάθει να σέβονται...».

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην ΑΕΚ και για το αν θα έμπαινε σε ταξί... «Με εξέπληξαν οι εικόνες. Δεν είναι ωραίες, δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο και να τιμάμε το συμβόλαιό σου. Έτσι παύει να είναι διασκεδαστικό και γίνεται επικίνδυνο».

Για το πόσο μετράει ότι ο Τσιώλης γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό Βόλου που είναι ο βασικότερος αντίπαλος για την είσοδο στα play off: «Είναι ένα στοιχείο το οποίο είναι θετικό για μας. Όμως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαστε αισιόδοξοι».



Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved