Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3 (video+photos)

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3 (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του, επικρατώντας 3-2 του Πλατανιά στα Χανιά σε ματς... ροντέο - Προηγήθηκαν οι «πράσινοι», το γύρισαν οι γηπεδούχοι και το ανέτρεψε ολικά το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, σπάζοντας την αρνητική παράδοση που είχε στην έδρα του Πλατανιά. Οι «πράσινοι» είχαν θέληση, πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς στο οριακό – για αυτούς – ματς των Χανίων. Το «τριφύλλι» προερχόταν από δυο συνεχόμενες ήττες, με την Καλλονή στο πρωτάθλημα και τη Ντιναμό Μόσχας στο EuropaLeague, αλλά και μέτριες εμφανίσεις. Έτσι, η παρουσία τους στα Χανιά επιβεβαίωσε πως είχε έρθει η ώρα να αντιδράσουν, κάτι που έκαναν και στη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά.

Το ματς στα Περιβόλια ήταν και το πρώτο στο οποίο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί σκοράροντας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι φάνηκε να… στραβώνει για το «τριφύλλι», η ομάδα του Αναστασίου είχε χαρακτήρα και πήρε πολύ σημαντική νίκη. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν φάνηκε να «πελαγώνει» από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους ούτε στα γκολ του Πλατανιά, ούτε στα δυο προκλητικά ανύπαρκτα οφσάιντ που σήκωσε ο βοηθός Τσολάκης στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ούτε και στη διαιτησία του Αρετόπουλου που έδωσε μόνο ένα (1) φάουλ σε όλο το ματς στους «πράσινους»!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός με πολύ καλούς τους Ντίνα, Καρέλη, Ζέκα και Μέντες, κατάφερε να φτάσει στο 3-2 και στη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, που τον φέρνει στους 7 βαθμούς. Από την πλευρά του, ο Πλατανιάς, είχε μεν σωστή τακτική αλλά δεν κατάφερε να τη χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Τζιλβάν και Τσουράκης κατάφεραν και πάλι να βοηθήσουν μεσοεπιθετικά τους Χανιώτες, ο Τόρες βρήκε ξανά δίχτυα, όμως, η ανωτερότητα και η προσήλωση του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψαν να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι των δυο ομάδων. Οι Κρητικοί γνώρισαν δεύτερη εντός έδρας ήττα, και 3η στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στους 3 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο του Πλατανιά υπήρξαν και 400 οπαδοί του Παναθηναϊκού που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

platapao1

Πόνταρε στην ταχύτητα ο Χριστόπουλος, αλλαγές ο Αναστασίου

Την ταχύτητα των ακραίων μπακ και χαφ του θέλησε να εκμεταλλευτεί ο τεχνικός του Πλατανιά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Χριστόπουλος προτίμησε το 4-3-3 έχοντας τον Ολίμπα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Νέπλιακ, Ιτούα, Μπανανά και Κουλιμπαλί από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τους Μαχαμάτ, Αγκιλέρα και Μενδρινό. Στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Τόρες, έχοντας στα πλάγια τους Τσουράκη κι Τζιλβάν, οι οποίοι άλλαζαν θέσεις έτσι ώστε να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, έχοντας ως όπλο την ταχύτητά τους.

Ο Γιάννης Αναστασίου φρέσκαρε την ομάδα στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, αφού προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε στον πάγκο τους Μέντες, Λαγό και Κλωναρίδη, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τους Δώνη, Πέτριτς και Κουτρουμπή! Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-4-2 και με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ανασταλτικού μέσου ο Δώνης, με τους Πράνιτς και Ζέκα αριστερά και δεξιά του, ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Ντίνας και επιθετικό δίδυμο, αυτό των Πέτριτς και Καρέλη.

«Φωτιά» το πρώτο τέταρτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυνατά και να προσπαθεί να προηγηθεί από νωρίς. Η ομάδα του Αναστασίου πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις στην εστία του Ολίμπα. Στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία στο ματς, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 10’ ο Δώνης έκλεψε τη μπάλα, έκανε κούρσα από δεξιά και σέντραρε στον Καρέλη που με προβολή έκανε το 0-1. Ο Πλατανιάς φάνηκε να… ξυπνάει και απάντησε με δυνατό σουτ του Τζιλβάν που έδιωξε δύσκολα ο Κοτσόλης, ενώ στο 14’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Κουλιμπάλι να επωφελείται των λαθών της άμυνας και από δύσκολη γωνία να σημειώνει το 1-1!

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε και πάλι… αρρυθμίες στην άμυνα, ο Πλατανιάς όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να φτιάξει. Οι «πράσινοι» σταδιακά ηρέμησαν το παιχνίδι τους, έφεραν ξανά τη μπάλα προς την περιοχή των Κρητικών και στο 28’ ο Κουτρουμπής δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή πάνω στη γραμμή. Ωστόσο, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος, με τον Πλατανιά προοδευτικά να ισορροπεί την κατάσταση και να μην κινδυνεύει. Κατά συνέπεια, οι δυο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

platpao2

«Μαχητική» ανατροπή!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Πλατανιά να «ψάχνει» την κόντρα. Η ομάδα του Χριστόπουλου έδωσε χώρο στους «πράσινους», το «τριφύλλι» δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 50’ σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση, ο Τζιλβάν σέντραρε από αριστερά, ο Νέπλιακ πήγε να σκοράρει με τακουνάκι και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Τόρες που με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 για τον Πλατανιά. Η αντίδραση, όμως, του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Στο 52’ το «τριφύλλι» κέρδισε κόρνερ, ο Νάνο εκτέλεσε συρτά για τον Ντίνα που είχε «κόψει» στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε για το 2-2 στα Περιβόλια!

Το ματς είχε πάρει, πλέον, φωτιά, ενώ ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Μέντες αντί του Δώνη για να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ολλανδός μέσος στο 62’ είδε τον βοηθό Τσολάκη να τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ ενώ καλυπτόταν και ήταν τουλάχιστον δυο μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Πλατανιά, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη συγκέντρωσή του. Στο 69’ το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Καρέλη να κάνει σέντρα-σουτ από αριστερά, τον Ολιμπά να αιφνιδιάζεται από την κόντρα που έγινε σε αμυντικό και τον Ζέκα από κοντά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το «τριφύλλι» από αυτό το σημείο κι έπειτα διαχειρίστηκε το ματς, είχε κάποιες καλές στιγμές με Κλωναρίδη και Καρέλη, ωστόσο το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της επικράτησής του.

platpao3

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Κάρλος Ζέκα, για ένα ακόμα παιχνίδι έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για την ομάδα του. Ο Πορτογάλος μέσος έτρεξε πάρα πολύ σε μια ακόμα αναμέτρηση, βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης. Παράλληλα, αυτή τη φορά είχε την ψυχραιμία να κρατήσει τους συμπαίκτες του προσηλωμένους στον στόχο τους και να μην επιτρέψει να παρασυρθεί η ομάδα στο ρυθμό του αντιπάλου ή στη… συμπεριφορά του ρέφερι. Δικαιολογημένη η ανάδειξή του ως κορυφαίου του ματς, τίτλο πάντως που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και οι Καρέλης, Ντίνας και Μέντες για τον Παναθηναϊκό…

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_PLATANIAS_PAO_210914.mp4{/novavideos}

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Αζράκ, Αγκιλέρα (68΄ Τετέ), Μενδρινός (80΄ Ναζλίδης), Τσουράκης (76΄ Μιλούνοβιτς), Γκόμες, Τόρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Δώνης (57΄ Μέντες), Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Ντίνας, Πέτριτς (75΄ Μπούρμπος), Πράνιτς, Καρέλης (85΄ Κλωναρίδης).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3 (video+photos)

{livechat}1268429{/livechat}


Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved