Κατσικάς: «Όπλο μας η ομοιογένεια»

Κατσικάς: «Όπλο μας η ομοιογένεια»

Πιο συμπαγής είναι ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή χρονιά και γι’ αυτό αποδίδει καλύτερα, όπως τόνισε ο Γιώργος Κατσικάς.

«Οπως καταλαβαίνετε κι εσείς, ξεκινήσαμε με το 'δεξί' τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις μ' ένα εμφατικό σκορ, μπορώ να πω. Μας έδωσε χαρά κι είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνέχεια. Εχουμε γύρω στους... τρεις μήνες από την προετοιμασία, ήταν το πρώτο ματς στους ομίλους, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο τρίτο λεπτό, μετά από ένα αυτογκόλ στην ουσία. Αυτό να έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία του παιχνιδιού καθώς στα επόμενα λεπτά μέχρι - νομίζω - το εικοσάλεπτο ήμασταν τρία μηδέν, όπου κι εκεί ουσιαστικά ο αντίπαλος 'κόπηκε' στη μέση και δεν είχε τ' αποθέματα για να προσπαθήσει, ν' αξιώσει να κάνει κάτι καλύτερο απ' ότι έκανε μέχρι τότε», ανέφερε αρχικά ο νεαρός αμυντικός στην κάμερα της Nova.

- Ποια κρίνεις ως τώρα ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό και θα σταθώ σ' αυτό είναι η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα. Φαίνεται να είναι πιο συμπαγής από πέρυσι κι αυτό βοηθάει και στον ενθουσιασμό μας αλλά και στην παρουσία μας μέσα στο γήπεδο».

- Σ' ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της ομάδας, η οποία κρίνεται από τις εμφανίσεις και τ' αποτελέσματα, ως κοινό παρονομαστή μπορεί κανείς να σημειώσει την ομοιότητα σε όλα τα επίπεδα και τις ίδιες, ποδοσφαιρικές συνήθειες ανεξαρτήτως διοργάνωσης . Πού το αποδίδεις και τί μαρτυρά για σένα;

«Οπως είπα και πριν, νομίζω έχει να κάνει με την ομοιογένεια της ομάδας και με τη συνολική και συλλογική προσπάθεια των παικτών μές στο γήπεδο ξεκινώντας βέβαια από την προπόνηση καθώς ο αγώνας είναι ο καθρέπτης της προπόνησης κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής. Σίγουρα ένα πολύ καλό σκορ με μια πολύ καλή εμφάνιση χρειάζεται για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

- Τί θα κρατούσες από τον αγώνα της Πέμπτης, σ' ότι αφορά ως αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, για τον αγώνα της Δευτέρας ή ακόμη και σε μόνιμη βάση;

«Σίγουρα στο επιθετικό κομμάτι, όπως άλλωστε γνωρίζετε αν δεν πετύχεις γκολ δεν μπορείς να σκοράρεις κιόλας. Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε αυτό το κομμάτι, χωρίς να είμαστε επιπόλαιοι στην άμυνα για να μη δεχτούμε το γκολ. Οπότε πρέπει να υπάρχει μια γενική ισορροπία σ' αυτά τα δυο για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

- Εχεις εικόνα για τον Παναιτωλικό, τον έχεις παρακολουθήσει καθόλου κι αν ναι ποιά είναι η άποψή σου;

«Τη γνωρίζω, όχι πολύ καλά μπορώ να πω αλλά πέρυσι ήταν μια διαφορετική ομάδα απ' ότι φέτος. Παρακολούθησα το παιχνίδι που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, μες στην έδρα της. Πρόκειται για μια 'σφιχτή' ομάδα, πολύ καλή μπορώ να πω και ανασταλτικά αλλά κι επιθετικά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved