«Ανοιχτός σε προτάσεις»

«Ανοιχτός σε προτάσεις»

Ανοικτός σε κάθε πρόταση εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ανάκογλου σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας (04/04).

Ο νεαρός άσος του Πανσερραϊκού, σε δηλώσεις του στην «Έρασπορ» υποστήριξε πως είναι όνειρό του να αγωνιστεί σε μια μεγάλη ομάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πρόταση αυτή την στιγμή. Παράλληλα, ο διεθνής μέσος αναφέρθηκε και στη φετινή χρονιά και τους λόγους που έφεραν τον υποβιβασμό, μια και η ομάδα έκανε προετοιμασία χωρίς γυμναστή.

Αρχικά, ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε για την ενέργειά του και την ασίστ στον Γεωργιάδη στην φάση του γκολ για τον Πανσερραϊκό με τον Παναθηναϊκό: «Κάθε παίκτης έχει μια θέση και κάνει ότι μπορεί στον ρόλο που έχει».

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους», υποστήριξε: «Καταρχήν πιστεύω ότι η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη. Όλα τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν δίνοντας το 100% και φτάσαμε σε μία νίκη, που δεν έχει κάποιο βαθμολογικό αποτέλεσμα, αλλά ήταν σημαντική, καθώς και η τεχνική ηγεσία έβγαλε συμπεράσματα και δόθηκαν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες».

Για την εμφάνιση των «Λιονταριών» απέναντι στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα. Κάθε παίκτης έχει κάποιο παραπάνω κίνητρο και όλα τα παιδιά παίξαμε καλά και αποδείξαμε ότι η ομάδα, ίσως αν είχε μεγαλύτερη τύχη και άλλους παράγοντες, να μπορούσε να μείνει στην κατηγορία».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πανσερραϊκός κάνει καλές χρονιές στην Β’ Εθνική αλλά δεν μπορεί να μείνει στην Super League, απάντησε: «Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω προπονητές και παράγοντες. Εγώ ως ποδοσφαιριστής, που ήμουν και πρόπερσι στην ομάδα, αλλά έτσι όπως είδα τα πράγματα, ίσως δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις, αφού κάναμε προετοιμασία χωρίς γυμναστή και όλα αυτά επηρέασαν την ομάδα».

Όσον αφορά στο γεγονός πως και ο ίδιος, αλλά και ο Γεωργιάδης είναι στο στόχαστρο πολλών ομάδων, δήλωσε: «Ο νομός των Σερρών έχει πολλά ταλέντα. Είναι κρίμα που χάνονται κάποια παιδιά, από κάποιους παράγοντες, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες. Και η δεύτερη ομάδα έχει καλούς παίκτες. Είναι καλό και για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο».

Για το αν έχει κρούση από ομάδα την δεδομένη στιγμή, ξεκαθάρισε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποια επαφή. Περισσότερο αυτά τα συζητούν ο μάνατζέρ μου και ο πρόεδρος. Τα διαβάζω από τις εφημερίδες. Κάποιες φορές συζητάω με τον μάνατζέρ μου, αλλά προτεραιότητα έχει να τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε».

Αναφορικά με το αν θέλει να κάνει το… βήμα παραπάνω και να πάρει μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ομάδα: «Κάθε παιδί έχει όνειρο να πάει σε μια μεγάλη ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο. Και εμένα το όνειρό μου να παίξω σε μεγάλη ομάδα. Δεν έχω προτίμηση για κάποια ομάδα και είμαι ανοιχτός σε κάποια πρόταση».

Για το αν μπορεί ένα παιδί προερχόμενο από «μικρότερη» ομάδα να μπορέσει καθιερωθεί σε μια μεγάλη ομάδα, ανέφερε: «Στις μεγάλες ομάδες, αν τα πας καλά και δεν πάρουν τα μυαλά αέρα είναι πιο εύκολο να αναδειχθείς περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι να αναδειχθείς και να καθιερωθείς».

Για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα των Νέων, τόνισε: «Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Υπάρχουν παιδιά που είμαστε από πέρυσι μαζί και συνεχίζουμε αυτή την χρονιά. Τα παιδιά γνωριζόμαστε, αν και δεν έχουμε την δυνατότητα να προπονηθούμε και βρεθούμε μαζί. Τα έχουμε πάει πολύ καλά και στα φιλικά. Έχουμε μια καλή και δυνατή ομάδα. Το δείξαμε και με την Γερμανία που την αντιμετωπίσαμε και η ομάδα θα καταφέρει να πάει καλά».

Σε ερώτηση για την Εθνική Ανδρών και την… περίοδο Σάντος, δήλωσε: «Ο κ. Σάντος έχει δώσει μια δική του φιλοσοφία στην Εθνική ομάδα. Το σημαντικό είναι πως δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Και είναι σημαντικό να κρατάμε το μηδέν. Αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι».

Ακόμα, ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε και για το φετινό πρωτάθλημα και αν ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα: «Είναι δίκαια πρωταθλητής γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο το φετινό πρωτάθλημα δεν μου άρεσε, γιατί η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα με τόσο διαφορά. Κάποια παιχνίδια δεν ήταν καλός ή ήταν τυχερός, αλλά με βάση όλα τα παιχνίδια ήταν η πιο σταθερή ομάδα».

Αναφορικά για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» που ο Πανσερραϊκός εμφανίστηκε πολύ καλός, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για την ομάδα μας. Κατεβήκαμε με πολλές απουσίες. Έπαιξαν αρκετά παιδιά που δεν είχαν παίξει. Και εμένα ήταν το πρώτο παιχνίδι βασικός. Παίξαμε με πολύ πάθος. Ήμασταν ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας και θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία».

Για την «μάχη» του υποβιβασμού, υποστήριξε: «Πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη. Οι ομάδες που κινδυνεύουν να πέσουν κατηγορία θα δώσουν το 100% να παραμείνουν στην κατηγορία. Το καλό είναι να παραμείνει αυτός που το αξίζει και να μην υπάρχουν άλλοι παράγοντες που θα του το στερήσουν».

Για την θέση που προτιμά να παίζει, δήλωσε: «Το σκοράρισμα δεν το έχω και τόσο πολύ. Περισσότερο θα μου άρεσε να δημιουργώ».

Ερωτηθείς για την ομάδα που υποστηρίζει, απάντησε: «Είμαι Πανσερραϊκός. Παίζω από πολύ μικρός και από μικρός έβλεπα τους αγώνες του Πανσερραϊκού».

Όσον αφορά στο παρελθόν του Γεωργιάδη και αν είχε ξεκινήσει από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Είχε πάει να παίξει κάποιο διάστημα στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ αλλά μετά έφυγε».

Για τους παίκτες του Πανσερραϊκού που θα έπαιρνε αν ήταν πρόεδρος μεγάλης ομάδας, ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ο Παπάζογλου έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια. Πέρυσι δεν έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και πιστεύω, αλλά δούλεψε πολύ και θεωρώ ότι ο Τάσος μπορεί να ανταπεξέλθει και ο Γεωργιάδης και αξίζει να κάνει μεταγραφή. Αλλά και άλλοι, όπως ο Τριανταφύλλου, που έχει καθιερωθεί δεξί μπακ. Θα αναδειχθούν κι άλλα παιδιά».

Για το αν μπορούν να σηκώσουν την φανέλα μιας μεγάλης ομάδας, τόνισε: «Η άποψή μου είναι πως η εξέλιξη που θα έχει ένας παίκτης και έχει το μυαλό του και δουλεύει, πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει. Στην ΑΕΚ παίζουν ο Γκέντζογλου και ο Μανωλάς που είναι νεαροί, όπως και στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και έχουν βασικό ρόλο».

Για τους Παπάζογλου και Σουμπίνιο που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αν μπορούν να παίξουν στους «ερυθρόλευκους», ανέφερε: «Κατά την άποψή μου είναι και οι δύο καλοί παίκτες. Τον Τάσο τον ξέρω περισσότερο καιρό και είναι έξυπνος παίκτης και έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται. Στον Πανσερραϊκό είναι πιο δύσκολο να δουλευτεί ο παίκτης. Αν πάει στον Ολυμπιακό μπορεί να δουλευτεί περισσότερο. Ο Σουμπίνιο είναι καλός παίκτης. Φέτος όλοι λένε ότι δεν είχε καλή χρονιά, αλλά για εμένα φταίει που δεν έπαιξε στην θέση του».

Για το γεγονός ότι με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς δεν είχε πολλές συμμετοχές, αλλά με τον Παύλο Δημητρίου μετέχει στο αρχικό σχήμα, υποστήριξε: «Αυτό δεν το ξέρω εγώ. Εγώ προσπαθούσα όποτε μπορούσα και τη βοήθησα και με τον κ. Δημητρίου έχουν πάρει κι άλλα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν ως βασικοί. Δεν ρίχνω ευθύνες. Είχε καλούς παίκτες στην θέση του κέντρου και είναι δύσκολο να εμπιστευτεί έναν παίκτη».

Για το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα όταν ήταν μικρός, απάντησε: «Είχα σαν πρότυπό μου τον Βαζέχα. Άσχετα με την θέση μου. Σαν ποδοσφαιρικό μου ίνδαλμα ήταν ο Βαζέχα».

Τέλος, για τα επεισόδια που πλήττουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Αυτά τα πράγματα θα ήταν καλό να μην γίνονται. Σίγουρα επηρεάζουν τους παίκτες, ωστόσο οι φίλαθλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό που κάνουν».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved