Αμαραντίδης: «Ονειρικό να είναι πρώτη η Βέροια»

Αμαραντίδης: «Ονειρικό να είναι πρώτη η Βέροια»

Ο άσος της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης, υποστήριξε πως είναι… ονειρικό το ξεκίνημα της ομάδας του και επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση στη συνέχεια για τη «Βασίλισσα του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα «LIVESport»

- Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια για το απόλυτο. Φιγουράρετε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ παίζετε και ωραίο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος μιλάει για εσάς...

«Εντάξει, ούτε και εμείς το περιμέναμε! Είναι ονειρικό να βλέπεις την ομάδα σου στην πρώτη θέση. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις ήρθαν η καλή μπάλα και η απόλυτη συγκομιδή».

- Την περασμένη σεζόν σώσατε την κατηγορία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Φέτος, με αυτό το «τρία στα τρία» στο ξεκίνημα, δείχνετε ότι θέλετε να αποφύγετε τις περιπέτειες. Μήπως, όμως, ανεβάζετε τον πήχη με στόχο την υπέρβαση;

«Έτσι φαίνεται. Είμαστε διαφορετική ομάδα, έχουμε πολλή ποιότητα, καλούς παίκτες. Στον πάγκο βρίσκονται πολλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι καλύτεροι και από εμάς που παίζουμε, μπορώ να πω. Σίγουρα ανεβαίνει ο πήχης και πρέπει να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, γιατί από εδώ και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες θα παλεύουν περισσότερο εναντίον μας. Πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά και να δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και αν εφησυχάσουμε μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ».

- Οι στόχοι της ομάδας αλλάζουν; Μήπως δηλαδή κοιτάζετε ψηλότερα από την άνετη παραμονή;

«Βασικός στόχος παραμένει να σωθεί η ομάδα όσο νωρίτερα γίνεται. Ό,τι βγει στην πορεία θα είναι καλό για εμάς. Πέρυσι σωθήκαμε στο «τσακ», δεν είναι εύκολο φέτος να αλλάξουμε τους στόχους μας. Ασφαλώς και θα ήταν υπέροχο να μπούμε στην πεντάδα. Αν το προσπαθήσουμε, πιστεύω μπορούμε να το καταφέρουμε».

- Επόμενο παιχνίδι, εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Τι να περιμένουμε σε αυτό παιχνίδι από τη Βέροια; Πιστεύεις πως είναι καλό για εσάς ότι ο αντίπαλος έχει δύσκολο παιχνίδι μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα, θα δούμε ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία του Ολυμπιακού. Βεβαίως, ξέρουμε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Δεν πρέπει να τους φοβηθούμε, αλλά να τους σεβαστούμε. Ότι παίζει Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην εβδομάδα ο Ολυμπιακός δεν σημαίνει κάτι, αφού έχουν πολλούς παίκτες για όλες τις θέσεις και δεν θα έχουν πρόβλημα».

- Τι έχει καταφέρει να αλλάξει ο Γκρανέρο και η Βέροια παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι;

«Επιθετικό ποδόσφαιρο, με δύο λέξεις. Πιέζουμε πολύ μπροστά, κλέβουμε μπάλες, κάνουμε φάσεις και έχουμε παίκτες που με μισή ευκαιρία μπορούν να κάνουν το γκολ».

- Πιστεύεις ότι σας ταιριάζει αυτό στυλ ποδοσφαίρου;

«Φέτος ναι, μας ταιριάζει διότι, όπως προείπα, έχουμε μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Είμαστε 34 παίκτες, όλοι είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

- Πώς μπορείς να εξηγήσεις ότι, παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, η ομάδα δείχνει αρκετά δεμένη και οι παίκτες παίζουν σαν να είναι χρόνια μαζί;

«Έχουμε γύρω στα έξι-επτά παιδιά που είμαστε τέσσερα-πέντε χρόνια μαζί. Είναι μεγάλο θέμα να έρθουν οι καινούργιοι και να τους βάλεις μέσα στα αποδυτήρια. Τους δείξαμε κάποια πράγματα και τους κάναμε να νιώθουν σαν να είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Οι ξένοι θέλουν να τους φέρεις κοντά, να τους μιλήσεις. Το καλό είναι ότι όλοι είναι καλά παιδιά και είμαστε πολύ δεμένοι».

- Οι προσωπικοί στόχοι σου;

«Θέλω σε κάθε αγώνα να βοηθάω την ομάδα μου. Κάθε αγώνας είναι ένα μικρός στόχος και από εκεί και πέρα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο πρωτάθλημα, να βελτιωθώ και να κάνω κάτι ακόμη ψηλότερο. Γιατί όχι και μια μεταγραφή στο εξωτερικό».

- Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν πήραμε το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική και ανεβήκαμε στη Σούπερ Λίγκα. Είναι κάποια πράγματα που δεν έρχονται εύκολα, όπως το πρωτάθλημα. Όλα έρχονται με πολλή δουλειά και πόνο».



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved