ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 2-2 (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη 2-2 (photos+video)

Μετά από ένα… γεμάτο συγκινήσεις δεύτερο ημίχρονο, Ηπειρώτες και Ακρίτες μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο ματς των «Ζωσιμάδων»

Όσα δεν είδαν οι φίλαθλοι στις εξέδρες των «Ζωσιμάδων» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ξάνθης, τα είδαν στο τελευταίο 20λεπτο. Ενώ οι Ακρίτες προηγούνταν από το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71’, με τους παίκτες του Τσιώλη να παίρνουν ξανά το προβάδισμα και τους Ηπειρώτες να φέρνουν εκ νέου το ματς στα ίσια στο 77’. Μάλιστα ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ με τον Κυριακίδη να λέει «όχι» στο πέναλτι του Τσουκαλά.

mesa1 copy

Το… χτύπημα του Σολτάνι

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε πολλές καλές στιγμές να επιδείξει και με κύριο χαρακτηριστικό τα λάθη εκατέρωθεν, οι Βελλίδης και Κυριακίδης δεν χρειάστηκε να επέμβουν συχνά. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν μεν ικανοποιητικός αλλά στην τελική προσπάθεια υστερούσαν αμφότεροι οι αντίπαλοι, με την Ξάνθη ωστόσο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 21’ λοιπόν ο Σολτάνι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΣ να διώξουν και με κοντινό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στην ομάδα του Πετράκη που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να μπορεί με ευκολία να φτάσει απέναντι από τον Κυριακίδη.

mesa2 copy

Ένα «γεμάτο» 20λεπτο

Όλη η ουσία του δευτέρου 45λέπτου αλλά και γενικότερα του παιχνιδιού επικεντρώνεται στο τελευταίο 20λεπτο. Μέχρι το 70’ η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ίδια με το πρώτο μέρος, όπου ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία και η Ξάνθη περίμενε στο μισό γήπεδο προκειμένου να… χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 71’ όταν ο Ίλιτς έκανε την ατομική ενέργεια και από πλάγια αριστερά στην περιοχή σούταρε νικώντας τον Κυριακίδη για το 1-1.

Όμως η «απάντηση» των παικτών του Τσιώλη ήταν άμεση καθώς στο 75’ ο Σολτάνι και πάλι βρέθηκε στην περιοχή αμαρκάριστος και με κοντινό πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Εντούτοις, οι Ηπειρώτες βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν στο 77’ ο Τσάβες με πλασέ από το πέναλτι «έγραψε» το 2-2. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα κέρδισαν πέναλτι με τον Κοροβέση, την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσουκαλάς αλλά είδε τον Κυριακίδη να του λέει «όχι», με το 2-2 να μένει ως το σφύριγμα της λήξης, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να ολοκληρώνουν το ματς με 10 παίκτς ύστερα από την 2η κίτρινη στον Ομπόντο στις καθυστερήσεις

soltani

Κορυφαίος του αγώνα

Για τον άτυπο τίτλο του MVP της αναμέτρησης «μονομαχούν» οι Σολτάνι, που πέτυχε και τα δυο γκολ της Ξάνθης και Κυριακίδη που κράτησε το 2-2 στο πέναλτι του Τσουκαλά. Ωστόσο, ο πρώτος με τα τέρματα που σημείωσε και την εν γένει παρουσία του, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOALS_PAS_GIANNINA_KSANTHI_140914.mp4{/novavideos}

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46' Τσουκαλάς), Ακόστα, Μιχαήλ (63' Μανιάς), Τζημόπουλος, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς, Στρούνα (19' Μπέριος), Τσάβες, Λίλα.

Ξάνθη (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας (46' Ολιβέιρα), Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Φλίσκας, Κομεσίδης (81' Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (68' Γούτας), Λισγάρας, Καρυπίδης.

Περισσότερα σε λίγο…



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved