Σενάρια υποβιβασμού

Σενάρια υποβιβασμού

Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Κέρκυρα μάχονται για την αποφυγή μιάς θέσης που οδηγεί στη Football League.

Οι στόχοι, μεγαλεπήβολοι ή ταπεινοί φαντάζουν απαραίτητοι για όσους η ζωή δεν είναι…ευθεία γραμμή καρδιογραφήματος.  Γεννούν προσδοκίες, όνειρα και αρέσουν στον από τη φύση του επίδοξο πρωταγωνιστή (νέο) Ελληνα. Δεν είναι κακό, απεναντίας, αρκεί όταν πρόκειται για ομαδική δουλειά, όπως τέτοια συμβαίνει να είναι αυτή των κλαμπ του ποδοσφαίρου, η προσήλωση στην επίτευξη του να είναι αυτοσκοπός. Όταν όμως το πράγμα στραβώνει, ο στόχος γίνεται από δυσδιάκριτος έως αόρατος.

Για την κάθε μια από τις ομάδες που βρίσκονται, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 2010-2011, κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, είτε λίγο πιο πάνω από αυτήν, τα αίτια είναι διαφορετικά.

Για τον (ήδη… κάτοικο Football League) Πανσερραϊκό οι προσδοκίες ακουμπούσαν το μεταίχμιο της παραμονής. Δεν το πέτυχε, το πάλεψε στην αρχή, καταστροφή ο δεύτερος γύρος, αποχαιρετά με νίκη γοήτρου επί του Παναθηναϊκού.

Η Λάρισα όμως; Ελάχιστοι θα πίστευαν στο ξεκίνημα του μαραθώνιου της Super League πως θα μετρούσε μόλις 25 βαθμούς δύο στροφές πριν από το φινάλε. Το οργανόγραμμα πέρσι το καλοκαίρι είχε καλό προπονητή, προσθήκες παικτών από το πάνω ράφι, νέο γήπεδο-στολίδι. Κι όμως. Η πρωταθλήτρια του 1988 απέχει ένα… φύσημα απ’ τον υποβιβασμό.

Σε δεινή θέση κι ο Αστέρας Τρίπολης, σε ελάχιστα καλύτερη ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα. Στο κάδρο του υποβιβασμού υπάρχουν τυπικά μόνον ο Ηρακλής κι ο Πανιώνιος. Το βράδυ της Κυριακής ίσως να μην τίθεται καν θέμα συζήτησης αν χάσει ο Αστέρας και νικήσουν Περιστεριώτες και Επτανήσιοι…

Επειδή όμως μπάλα είναι και τερτίπια κάνει, σενάρια υπάρχουν κα μάλιστα αρκετά. Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκάθαρα πράγματα. Το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει έπειτα από έξι χρόνια στην πάλαι ποτέ Β’ Εθνική. Εκτός εάν συνωμοτήσει υπέρ της το σύμπαν του ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει αυτό; Να πάρει έξι βαθμούς από ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό στο (απόρθητο) Καραϊσκάκη και να μην εισπράξουν κανέναν ο Ατρόμητος και η Κέρκυρα! Υστερεί άλλωστε σε οποιαδήποτε διπλή ισοβαθμία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Εχει 28 βαθμούς, ένα «δύσκολο» ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό κι ένα «εύκολο» με τον Πανιώνιο εντός. Αν αποκομίσει τους ίδιους πόντους με Ατρόμητο παίζουν μπαράζ, το ίδιο θα συμβεί και με τον Ηρακλή. Στο αντίστοιχο σενάριο με την Κέρκυρα υποβιβάζεται. Σώζει τη χρονιά σε τριπλή ισοβαθμία με Λάρισα, Ατρόμητο, σε τετραπλή με Λάρισα, Ατρόμητο, Κέρκυρα και σε πενταπλή αν προστεθεί στις προαναφερθείσες ομάδες και ο Ηρακλής.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο +2 απ’ την γραμμή του υποβιβασμού, δεν φεύγει απ’ το Περιστέρι τις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Εκεί φιλοδοξεί να συλλέξει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς κόντρα σε Ολυμπιακό, Καβάλα. Μπαράζ θα δώσει εάν ισοβαθμήσει με Αστέρα, το ίδιο θα συμβεί και με την Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσης στο +2, με νίκη επί του Εργοτέλη στο νησί των Φαιάκων την επόμενη Κυριακή πανηγυρίζει την παραμονή. Σε όλες τις ισοβαθμίες υπερτερεί ενώ η μοναδική περίπτωση να δώσει μπαράζ θα είναι μόνο εάν βρεθεί να έχει τους ίδιους πόντους με τον Ατρόμητο.

ΗΡΑΚΛΗΣ

Με 33 βαθμούς αισθάνεται αν και «γηραιός» πολύ καλά. Θέλει μια ισοπαλία που μπορεί να πάρει από τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο. Τελευταίο ματς της σεζόν στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Το τρελό σενάριο λέει ότι υποβιβάζεται μόνο σε πενταπλή ισοβαθμία στους 34 πόντους με Αστέρα, Κέρκυρα, Ατρόμητο, Πανιώνιο!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Απίστευτο φίνις οι «κυανέρυθροι», άλλη ομάδα σε σχέση με εκείνη του πρώτου γύρου, μάζεψαν 13 βαθμούς στο σερί των επτά αήττητων αγώνων τους και… καθάρισαν. Θέλετε κι εδώ σατανικό σενάριο; Γιατί όχι. Χάνει απ’ τον Πανσερραϊκό την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, χάνει τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη, έχουν νικήσει και στα δύο ματς Ατρόμητος, Κέρκυρα, ισοβαθμεί με τους Πελοποννήσιους και πέφτει!

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ (ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Σε κάθε σενάριο αναγράφονται οι εμπλεκόμενες ομάδες και οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

31 ΒΑΘΜΟΙ. Τριπλή ισοβαθμία Κέρκυρας, Αστέρα, Λάρισας. ΟΙ δύο τελευταίοι υποβιβάζονται

ΚΕΡΚΥΡΑ 7

ΑΣΤΕΡΑΣ 7

ΛΑΡΙΣΑ 2

31 ΒΑΘΜΟΙ.

Τριπλή ισοβαθμία Λάρισας, Αστέρα, Ατρόμητου. Οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται

ΑΣΤΕΡΑΣ 6

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 5

ΛΑΡΙΣΑ 4

31 ΒΑΘΜΟΙ

Τριπλή ισοβαθμία Κέρκυρας, Αστέρα, Ατρόμητου. Η ισοβαθμία των τριών εμπλεκόμενων ομάδωνμπορεί να προκύψει και στους 32 πόντους ή στους 34. Ο τελευταίος πέφτει.

ΚΕΡΚΥΡΑ 6

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 5

ΑΣΤΕΡΑΣ 5.

Ο Αστέρας υστερεί στη διαφορά τερμάτων.

31 ΒΑΘΜΟΙ

Τετραπλή ισοβαθμία Λάρισας, Αστέρα, Κέρκυρας, Ατρόμητου. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι.

ΚΕΡΚΥΡΑ 10

ΑΣΤΕΡΑΣ 9

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 8

ΛΑΡΙΣΑ 5

34 ΒΑΘΜΟΙ

Τετραπλή ισοβαθμία Αστέρα, Κέρκυρας, Ατρόμητου, Ηρακλή. Υποβιβάζεται ο τελευταίος

ΗΡΑΚΛΗΣ 8

ΚΕΡΚΥΡΑ 8

ΑΣΤΕΡΑΣ 7

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 6

34 ΒΑΘΜΟΙ

Πενταπλή ισοβαθμία Αστέρα, Κέρκυρας, Ατρόμητου, Πανιώνιου, Ηρακλή. Υποβιβάζεται ο τελευταίος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11

ΑΣΤΕΡΑΣ 11

ΚΕΡΚΥΡΑ 11

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 10

ΗΡΑΚΛΗΣ 9



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved