«Ευτυχισμένος στον Εργοτέλη»

«Ευτυχισμένος στον Εργοτέλη»

Ο Μάριο Χίμπλινγκερ μίλησε στο Onsports για το γκολ του, που χάρισε στον Εργοτέλη τη νίκη επί του Ηρακλή και έστειλε μήνυμα παραμονής στην κρητική ομάδα.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Μάριο Χίμπλινγκερ σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Δεν είναι δα και συχνό φαινόμενο για έναν κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο, ο Αυστριακός και εκ των αρχηγών του Εργοτέλη, φρόντισε να εμφανίσει τις επιθετικές του αρετές στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Σκόραρε με κεφαλιές τόσο στο εκτός έδρας 3-3 με την ΑΕΛ την προηγούμενη αγωνιστική όσο και χθες όταν... υπέγραψε την αποστομωτική νίκη 1-0 επί του Ηρακλή. Ένα τρίποντο που σήμανε την εξασφάλιση της παραμονής στη Super League, Ε, τι το έχουμε το ύψος;

Τι γεύση σου αφήνει το παιχνίδι με τον Ηρακλή;

«'Ήταν εξ αρχής ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε πολύ καλά τι θα αντιμετωπίζαμε και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είχαμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη και τελικά τα καταφέραμε. Πήραμε μια πολύ σημαντικό νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που μας δυσκολεύει πάντα στο γήπεδό μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

Σε είδαμε να απολαμβάνεις το γκολ που πέτυχες...

«Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζω να σκοράρω. Πέτυχα δύο γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια και το χάρηκα πολύ. Κυρίως το χθεσινό μας έδωσε τη νίκη και απέβαλε κάθε αρνητική σκέψη για την κατηγορία. Το γκολ αυτό μου έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φοβήθηκα ότι θα χάναμε το προβάδισμα».

Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για το χθεσινό παιχνίδι και πολλοί μιλούσαν για την ισοπαλία που θα βόλευε και τις δύο ομάδες. Σας επηρέασε αυτή η παραφιλολογία;

«Οι φίλαθλοί μας είδαν ότι παίξαμε μόνο για τη νίκη. Προσπαθήσαμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Ήταν πολύ σκληρό να ακούς τέτοια πράγματα πριν από ένα παιχνίδι και να μην μπορείς να απαντήσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που έχει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής είναι να δώσει τις απαντήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς αυτό κάναμε και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Σε σύγκριση με το περσινό πρωτάθλημα, φέτος τα καταφέρατε ευκολότερα;

«Πέρσι εξασφαλίσαμε την παραμονή μας μια αγωνιστική πριν από το τέλος, ενώ φέτος νωρίτερα. Το ίδιο δύσκολα ήταν και τα δύο πρωταθλήματα, αλλά φέτος έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια θέση στην πρώτη επτάδα, που είναι και στόχος που είχε θέσει η διοίκηση από την αρχή της περιόδου. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν θέλουμε ισάριθμες νίκες για να οδηγήσουμε την ομάδα στην καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ στη Σούπερ Λίγκα».

Πώς είναι η ζωή στο Ηράκλειο; Τι κάνεις όταν δεν έχεις προπόνηση ή αγώνα;

«Κάθομαι στο σπίτι μου και προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την κόρη μου τη Σοφία και τη γυναίκα μου την Εμμανουέλα. Είναι και οι δύο πολύ χαρούμενες που ζούμε στην Κρήτη. Πλέον μένουμε στη Χερσόνησο, όπου πολλοί μιλούν γερμανικά και αγγλικά, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο για όλους μας».

Είναι κοινό μυστικό ότι θέλεις να μείνεις στον Εργοτέλη και μετά από το καλοκαίρι, όταν λήγει το συμβόλαιό σου...

«Είμαι ευτυχισμένος στον Εργοτέλη και στην Κρήτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θεωρώ ότι τώρα που εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την παραμονή μας, ο πρόεδρος θα ξεκινήσει να μας καλεί για συζητήσεις. Εγώ θέλω να μείνω, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για το μέλλον αν δεν συζητήσω πρώτα».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved