Τώρα… τρέχουμε!

Τώρα… τρέχουμε!

Με… «το μαχαίρι στα δόντια» πρέπει να παίξει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Αστέρας Τρίπολης αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή στη Super League.

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο υποβιβασμός είναι πιο ορατός από ποτέ στην Τρίπολη, με τους Αρκάδες να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και να θέλουν έξι βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να μπορούν να έχουν ελπίδες παραμονής στη Super League.

Η πορεία των Αρκάδων στο δεύτερο γύρο, βάση εμφανίσεων, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη όμως για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη το πρόβλημα παραμένει το γκολ. Η μεγάλη «δυσκοιλιότητα» που παρουσιάζει ο Αστέρας στο σκοράρισμα έχει κοστίσει αρκετούς βαθμούς, αφού αν η επιθετική γραμμή ήταν αποτελεσματική θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συγκομιδή σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία σε αρκετά παιχνίδια.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για τους Αρκάδες, που όμως δεν έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία, είναι το γεγονός ότι έχουν μαζέψει πολλούς βαθμούς μακριά από την Τρίπολη. Με 17 βαθμούς εκτός έδρας, ο Αστέρας έχει πολύ καλύτερη παρουσία μακριά από την έδρα του σε σχέση με ομάδες που διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρώσει 16 βαθμούς εκτός έδρας, η Καβάλα 14, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη 13, η Κέρκυρα και ο Εργοτέλης 12 και ο Ηρακλής 11 βαθμούς. Μάλιστα ίδια συγκομιδή με τον Αστέρα έχει ο Πανιώνιος μακριά από τη Νέα Σμύρνη, μια ομάδα που έκανε «άλματα» για την παραμονή εκμεταλλευόμενη όμως και την έδρα της. Μια έδρα που...«πληγώνει» τον Αστέρα με μόλις 11 κερδισμένους βαθμούς.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας της Τρίπολης τη φετινή σεζόν. Η έδρα δεν δίνει βαθμούς και δεν «σπρώχνει» όσο θα έπρεπε την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη προς τη νίκη. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς και τις λάθος επιλογές που έγιναν από το ξεκίνημα, με παίκτες όπως οι Καρντόσο, Τσέζαρεκ και Λαζαρίδης να φεύγουν χωρίς ισάξια διάδοχη κατάσταση, οι οποίες και έκαναν πιο δύσκολη τη θέση των Αρκάδων σήμερα.

Το έργο του Αστέρα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η σχετικά καλή παράδοση που έχουν οι Αρκάδες με τους «πράσινους», ίσως να μη φανεί αρκετή αφού ακόμα και ο ένας βαθμός δε φτάνει για τον Αστέρα Τρίπολης, αν αυτός έρθει.

Η συγκυρία είναι αρνητική για την ομάδα της Τρίπολης, αφού μετά την ήττα του στις Σέρρες το «τριφύλλι» δε θέλει να χάσει άλλους βαθμούς για να κρατήσει τη διαφορά του στα play off, πράγμα που κάνει πιο δύσκολο το ούτως ή άλλως «βαρύ» έργο που έχει μπροστά της η ομάδα του Δερμιτζάκη. Την ίδια ώρα, ακόμα και να κάνει την «έκπληξη» ο Αστέρας και να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, θα θέλει το «στραβοπάτημα» ενός εκ των Ατρομήτου και Κέρκυρας για να τους προσπεράσει στη βαθμολογία.

Ο Πανιώνιος που αποτελεί και τον τελευταίο αντίπαλο για φέτος, στην Τρίπολη, θεωρείται απίθανο να «αυτοκτονήσει» απέναντι στον Πανσερραϊκό στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο οι Αρκάδες… όσο ζουν ελπίζουν. Έτσι, θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους το απόλυτο των βαθμών την προτελευταία και την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνουν για 5η συνεχόμενη σεζόν στην Super League.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved