Αστέρας Τρίπολης: Ντε Μπλάσις, η 5η πώληση

Αστέρας Τρίπολης: Ντε Μπλάσις, η 5η πώληση

Αλλαγή πολιτικής έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης στο θέμα των πωλήσεων παικτών, μπαίνοντας δυναμικά στο κόλπο.

Βέβαια, η πώληση του Πάμπλο Ντε Μπλάσις στη Μάιντς είναι μόλις η πέμπτη φορά που παίκτης των Αρκάδων φεύγει, με την ομάδα να βάζει λεφτά στα ταμεία της. Τα πρώτα χρόνια που οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονταν στη Super League, δεν ενδιαφέρονταν οι ιδιοκτήτες, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, να πουλήσουν παίκτες. Γι’ αυτό απέρριψαν κατά καιρούς προτάσεις για τους Καρντόσο, Φιλομένο, Ντεγκρά, Ζαϊρί, Χακόμπο και άλλους. Αποτέλεσμα ήταν τόσο αυτοί, όσο και αρκετοί ακόμη καλοί ποδοσφαιριστές, να φύγουν ως ελεύθεροι από τον Αστέρα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, οι Αρκάδες μπήκαν περισσότερο στη λογική του σύγχρονου ποδοσφαίρου και κάθε χρόνο κάνουν μια πώληση παίκτη. Εξάλλου, στο κομμάτι του σκάουτινγκ και της εύρεσης καλών παικτών, παίρνουν άριστα από το ξεκίνημα της πορείας της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία χρόνια, οι παίκτες του προκαλούν τα βλέμματα πολλών ομάδων.

Το Onsports σας θυμίζει τις περιπτώσεις των παικτών που κατάφερε να πουλήσει ο Αστέρας, αλλά και τις αρνητικές απαντήσεις που έχει δώσει σε ομάδες για ποδοσφαιριστές του.

Η πρώτη περίπτωση ήταν αυτή του Μάρτιν Καμπούροφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός μετακόμισε στην Τρίπολη τον Ιανουάριο του 2008, αλλά έφυγε για τη Λέφσκι Σόφιας έναν χρόνο αργότερα, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στον Αστέρα και να δείξει την αξία του. Και από αυτή τη σκοπιά, τα περίπου 150.000 ευρώ που πήραν οι Αρκάδες γι’ αυτόν ήταν κέρδος, καθώς ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη.

Το καλοκαίρι του 2010 προχώρησαν στη δεύτερη πώληση παίκτη, του Μαρσελάο στην Αλ Σαρίσα του Ντουμπάι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έκανε δύο εξαιρετικές χρονιές στον Αστέρα και οι Άραβες πρόσφεραν ένα ποσό κοντά στα 400.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν. Και ο παίκτης ήθελε να δοκιμάσει εκεί την τύχη του και το ντιλ έκλεισε. Βέβαια, ο Μαρσελάο δεν έπαιξε πολύ εκεί, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο...

Το πιο προσοδοφόρο ντιλ που έκανε ο Αστέρας ήταν αναμφισβήτητα αυτό του Κώστα Φορτούνη το καλοκαίρι του 2011 στην Καϊζερσλάουτερν. Ο νεαρός άσος είχε αποκτηθεί έναν χρόνο νωρίτερα από τα Μετέωρα και μερικές καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των Αρκάδων του άνοιξαν τις πόρτες για την Μπουντεσλίγκα και αργότερα της Εθνικής Ελλάδας. Ο Αστέρας έβαλε στα ταμεία του το ποσό των 800.000 ευρώ, ενώ διατήρησαν ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%. Μάλιστα, με την επιστροφή του παίκτη στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, οι Αρκάδες έβαλαν ένα ποσό στα ταμεία τους, αν και ποτέ δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες.

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε  η σειρά του Ρούμπεν Ράγιος να παραχωρηθεί. Ο Ισπανός μέσος ήταν ένα στοίχημα που βγήκε και με το παραπάνω για τον Αστέρα, καθώς αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την άσημη καταλανική Γέιδα το 2011, ύστερα από εισήγηση του Όσκαρ Φερνάντεθ. Γρήγορα ο Ράγιος εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό του παιχνιδιού του Αστέρα και σε μαέστρο του, καθώς ο αριστεροπόδαρος μέσος έγινε βαρόμετρο για την ομάδα. Ο Ισπανός άσος είχε έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους Αρκάδες, ωστόσο προέκυψε δελεαστική πρόταση από την Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί προσέφεραν περί τα 800.000 ευρώ στον Αστέρα, που κράτησε κι ένα 10%  ποσοστό μεταπώλησης, ενώ στον Ράγιος έδωσαν σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Φέτος το καλοκαίρι, σειρά πήρε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός άσος αποκτήθηκε το 2012 από τους Αρκάδες και έκτοτε αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας. Ειδικά την περσινή περίοδο, ανέλαβε ρόλο ηγέτη και βοήθησε την πορεία του Αστέρα. Από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε στο στόχαστρο της Άντερλεχτ, η οποία τον παρακολουθούσε και κατά διάρκεια των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών αγώνων του. Αλλά στο νήμα κέρδισε η Μάιντς, η οποία προσέφερε 1,2 εκατ. ευρώ στον Αστέρα και τελικά τον έκανε δικό της.

Οι αρνήσεις του Αστέρα

Αρκετές φορές παίκτες των Αρκάδων μπήκαν στο στόχαστρο άλλων ομάδων, αλλά η διοίκηση προτίμησε να μην αποδυναμώσει την ομάδα. Έτσι, όταν ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για τον Λούσιο Φιλομένο τον Ιανουάριο του 2010, προσφέροντας σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, η απάντηση ήταν αρνητική. Όχι είπαν και σε άλλες περιπτώσεις στον Ολυμπιακό, όταν ζήτησε Ζαϊρί και Χακόμπο, αν και ο Μαροκινός άσος επέλεξε το Λιμάνι όταν έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα. Επίσης, δεν έδωσαν στους «ερυθρόλευκους» τον Φορτούνη, όταν είχε γίνει πρόταση, αλλά προτίμησαν να δεχτούν την προσφορά της Καϊζερσλάουτερν.

Αλλά και σε ομάδες του εξωτερικού είχαν πει όχι. Μάνατζερ είχε φέρει πρόταση της Γαλατασαράι για τον Γιώργο Αμπάρη το καλοκαίρι του 2008, αλλά στον Αστέρα δεν τη συζήτησαν καν, ενώ το επόμενο καλοκαίρι, μια πρόταση της Ομόνοιας έγινε η αφορμή να χαλάσουν οι σχέσεις της ομάδας με τον τερματοφύλακα. Οι Αρκάδες ήθελαν να τον δώσουν, αλλά εκείνος δεν ήθελε να πάει στην Κύπρο, με αποτέλεσμα για έναν χρόνο, ο Αμπάρης να μείνει στο... ψυγείο, πριν λύσει τελικά το συμβόλαιό του.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved