Αγγελίδης: «Ομάδα με βάσεις και υψηλούς στόχους ο ΠΑΟΚ»

Αγγελίδης: «Ομάδα με βάσεις και υψηλούς στόχους ο ΠΑΟΚ»

\Ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και να έχει καλή ευρωπαϊκή θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ ο Ιάκωβος Αγγελίδης.

Ο νέος πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το πλάνο που θα εφαρμόσει η ομάδα σε όλους τους τομείς, ενώ ρωτήθηκε για μεταγραφές, χρέη και πολλά άλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγγελίδη:

Για το τι τον έκανε να δεχτεί την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη: «Όταν πήγα στο Ισραήλ, είχα στο μυαλό μου ότι θα κάτσω 2-3 χρόνια. Τελικά έμεινα λίγο παραπάνω, για προσωπικούς λόγους αποφάσισα πριν από ένα χρόνο πως θα έφευγα. Η περίπτωση του ΠΑΟΚ ήρθε κάπως τυχαία πριν από λίγους μήνες και έκανα ορισμένες έρευνες για τον ιδιοκτήτη και την ομάδα και θεώρησα πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα στην Μακάμπι για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να καταφέρει τους στόχους που έχει».

Για το αν είναι προκαθορισμένο το διάστημα της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και το αν υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ: «Οι όροι της συνεργασίας μου με τον ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι εσωτερικό θέμα. Για το μπάτζετ, έχω καταλάβει τα όρια στα οποία πρέπει να κινηθούμε. Υπάρχουν επίσης οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ για το Financial Fair Play και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσουμε αυτά τα όρια».

Για το τι περιλαμβάνει το πλάνο του και τη φιλοσοφία του: «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ποδοσφαιρική ομάδα που θα ακολουθεί τα υψηλότερα επαγγελματικά στάνταρ. Ο ρόλος μου στις δύο εβδομάδες που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου, είναι να αξιολογήσω τον τρόπο λειτουργίας σε όλα τα τμήματα, τους υπαλλήλους και αυτό χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα. Δε γίνεται σε 2-3 μήνες, χρειάζεται καιρός για να γίνει σωστή δουλειά. Αυτό δε σημαίνει πως θα περιμένουμε να τελειώσει η αξιολόγηση για να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Όπου χρειαστεί, θα κάνουμε αλλαγές αμέσως.

Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με ισχυρές βάσεις με ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Βέβαια, θα πλαισιώνονται από έμπειρους παίκτες. Τελικά, θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα σε ετήσια βάση και παράλληλα να έχουμε πετυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία».

Για το αν έχει διαπιστώσει διαφορές στον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτόν της Μακάμπι και για την συνεργασία του με τους Βρύζα και Αναστασιάδη: «Έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τον προπονητή και με τον τεχνικό διευθυντή, τον κ. Βρύζα. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία, εγώ με τον κ. Βρύζα, ο κ. Βρύζας με τον προπονητή. Είμαστε σε έναν δρόμο που αξιολογούμε τον τρόπο λειτουργίας του αγωνιστικού τμήματος, θα κάνουμε κάποιες αλλαγές και αυτές θα φανούν στην πορεία.

Όταν πήγα στη Μακάμπι, δεν είχε τον τρόπο λειτουργίας που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ. Δεν λειτουργούσε σχεδόν τίποτα σωστά, κάναμε μια αρχή από το μηδέν. Εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν υπάλληλοι που δουλεύουν σκληρά και με μεγάλη διάθεση, θέλω ο καθένας να έχει τον ρόλο του, έχω συγκεκριμένους στόχους».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ... έτρεχε την τελευταία στιγμή προκειμένου να κλείσει τα κενά του στο ρόστερ και για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης: «Κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι. Κάθε ομάδα θέλει κινήσεις για να δυναμώσει. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες, ακόμα και μεγάλες στην Ευρώπη, που κάνουν μεταγραφές την τελευταία στιγμή. Κάποτε μια μεγάλη ομάδα, νόμισε πως είχε συμφωνήσει με έναν ποδοσφαιριστή, είχε βγάλει και ανακοίνωση, αλλά τελικά δεν απέκτησε τον παίκτη. Φαντάζεστε αυτό να γινόταν αυτό σε εμάς.

Υπάρχει μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που ήρθαν από την ακαδημία, ήρθε καινούργιος προπονητής την άποψη του οποίου πρέπει να σεβόμαστε, χτίσαμε μια ομάδα που θεωρούμε πως είναι έτοιμη να αντέξει τη φετινή χρονιά. Συνεχώς κοιτάζουμε για παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και αν χρειαστεί να την ενισχύσουμε στα μέσα της σεζόν, θα το κάνουμε».

Για το αν έχει τον απόλυτο έλεγχο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το αν είναι αυτός που παίρνει πλέον τις αποφάσεις: «Ναι. Ο ιδιοκτήτης έχει πολλά ενδιαφέροντα, έχει πολλές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα εδώ. Και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να προσλάβει άτομα που είναι κατάλληλα να τρέχουν την καθημερινότητα της ομάδας. Βεβαίως, ο ρόλος μου είναι να προσπαθήσω να τον διαβεβαιώσω πως ο σύλλογος θα λειτουργεί ομαλά.

Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, ξέρετε πως είστε συνηθισμένοι ο πρόεδρος να είναι προπονητής. Τώρα έχουμε άλλο μοντέλο. Ο ρόλος μου δεν είναι να επιλέγω ποιος θα είναι ο τερματοφύλακας ή ο αριστερός μπακ. Βεβαίως θα έχω άποψη, κυρίως για το οικονομικό».

Για το πως λειτουργεί το θέμα των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ: «Ο προπονητής είναι αυτός που χειρίζεται την ομάδα και θα δώσει τη γνώμη του. Θα συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή για το τι είδους ποδοσφαιριστή χρειάζεται. Μπορεί να προτείνει και ο ίδιος ονόματα, θα τα εξετάσει το τμήμα σκάουτινγκ και ο τεχνικός διευθυντής».

Για το αν του είπε ο Ιβάν Σαββίδης πως είναι διατεθειμένος να βάλει άλλα χρήματα στην ομάδα από την τσέπη του: «Δεν είπε ο μεγαλομέτοχος πως δεν θα βάλει άλλα χρήματα. Με τους κανονισμούς της UEFA, ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε χρόνο, δέκα εκατομμύρια κάθε χρόνο, τριάντα σε βάθος τριετίας».

Για το πότε ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει τίτλους, έχοντας ως βάση ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής του: «Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που με παίκτες από τις ακαδημίες τους πέτυχαν πολλά αλλά και παραδείγματα ομάδων που δεν πέτυχαν. Δεν θέλουμε να ρίξουμε βάρος σε αυτά τα παιδιά, αν θέλουν αυτά τα παιδιά να παίξουν στην πρώτη ομάδα πρέπει να προσέξουμε πολύ για να μην τους δημιουργήσουμε πρόβλημα.

Αν διαπιστώσουμε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με έμπειρους παίκτες θα το κάνουμε. Για να μιλάμε ρεαλιστική, πρέπει νομίζω να υπάρχει ένα πενταετές πλάνο. Έχουμε πολλή δουλειά. Πρέπει να κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες και χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται υπομονή. Αυτή η λέξη δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Είναι τέσσερα χρόνια».

Για την σημαντική πτώση στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Σίγουρα ένας τρόπος που δείχνει ο κόσμος τη γνώμη του για την ομάδα, είναι με τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν μπορώ να σας πω ότι μελέτησα ακριβώς το γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ίσως έχουν δισταγμούς για την ομάδα. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε και πιστεύω πως στην πορεία ο κόσμος θα έρθει ξανά να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας. Έχω μιλήσει με αρκετούς. Υπάρχουν άτομα που μου είπαν πως θέλουν μόνο το πρωτάθλημα. Άλλοι μου είπαν πως δεν θέλουμε πρωτάθλημα, αλλά μία ομάδα που θα έχει πάθος και δυναμισμό μέσα στο γήπεδο. Άλλοι μας είπαν πως εμείς δεν θέλουμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Εμείς θέλουμε μια ομάδα που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Βρισκόμαστε εδώ για τον κόσμο, όχι για κανέναν άλλο. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά για να τους πείσουμε να γυρίσουν πίσω».

Για το αν ήταν απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να αποκτηθούν μόνο πέντε ποδοσφαιριστές: «Υπήρχε περιθώριο να φέρουμε και άλλους παίκτες, προσπαθήσαμε γι΄ αυτό. Πάντα είναι λογικό η κάθε ομάδα να θέλει να κάνει κινήσεις για να δυναμώσουν το ρόστερ τους. Δεν θα ξεπεράσουμε όμως τα όρια, απλά για να κάνουμε μεταγραφή. Είναι το μόνο εύκολο. Δεν πρόκειται όμως να το δεχθώ εγώ, δεν θα ενημερώσω ούτε καν τον Ιβάν Σαββίδη. Εμείς πρέπει να κοιτάμε και το αύριο της ομάδας».

Για το μεταγραφικό πλάνο που υπήρχε και για τα όσα ακούστηκαν όλο το καλοκαίρι: «Και εγώ ακούω πολλά πράγματα. Αν δεν ακούσετε κάτι από μένα, δεν είναι σωστό. Η επιλογή και ο στόχος ήταν αν βρούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, να κάνουμε επιπλέον μεταγραφές. Αυτό ήταν το πλάνο».

Για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ προς την Πολιτεία και αν αυτό έχει σχέση με το φετινό μπάτζετ της ομάδας: «Όχι, δεν έχει σχέση. Δεν επηρέασε καθόλου τις κινήσεις για τις μεταγραφές ή το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος. Το θέμα των χρεών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν πρόλαβα να το μελετήσω με λεπτομέρειες. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία για να βγει η απόφαση. Τον τελικό λόγο θα τον έχει ο κ. Σαββίδης. Εγώ πιστεύω, με βάσει αυτά που έχω δει έως τώρα, αυτό το θέμα είναι στο πλάι και εμείς προχωράμε για να οργανώσουμε τον σύλλογο και την ομάδα, χωρίς να επηρεαζόμαστε από αυτό το θέμα».

Για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποια η στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ γύρω από αυτή και το αν θα εκπροσωπεί ο ίδιος τον σύλλογο στα κέντρα αποφάσεων: «Εγώ θα είμαι προς το παρόν, ναι. Είναι ένα δύσκολο θέμα, θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από εμένα. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από ό,τι έχω ακούσει, ο κόσμος θέλει ένα καθαρό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχουν κάπως βαρεθεί και χορτάσει από το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και τις υποψίες χειραγώγησης.

Είναι κρίμα, γιατί το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξαιρετική επιρροή στην κοινωνία και δυστυχώς ισχύει το αντίθετο. Γι΄ αυτό λέω πως εγώ πρέπει να δουλέψω περισσότερο και για να χαράξουμε μια στρατηγική προκειμένου να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Αυτά μπορώ να πω τώρα, έχει προτεραιότητα πάντως για μένα αυτό το θέμα».

Για το αν μπορεί ο φετινός ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Εμείς πιστεύουμε πως αυτή η ομάδα θα κάνει το παν για να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Δεν θεωρούμε χαμένη αυτή τη χρονιά. Μπορεί να χρειαστεί το χειμώνα να φέρουμε και άλλους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έχει δείξει ορισμένα θετικά πράγματα, πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δε νομίζω ότι περιμένετε από εμένα να σας πω πως η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Για το γιατί η συμφωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη είναι για έναν μόνο χρόνο: «Δυστυχώς δεν μπορώ να σας απαντήσω. Τι να σας πω. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είναι προπονητές που δεν θέλουν μεγάλα συμβόλαια, άλλοι θέλουν να υπογράψουν συμβόλαιο 3 ή 4 χρόνων. Δεν ξέρω αν ήταν απόφαση του Άγγελου ή αν ήταν απόφαση του κ. Σαββίδη».

Για το ότι τόνισε πως δεν γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των χρεών, παρότι βαραίνουν πλέον τον ίδιο: «Το ερμηνεύετε λάθος. Ξέρω πως υπάρχουν τα χρέη, ξέρω πως εμπλέκομαι και εγώ σε αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω ακριβώς πως θα χειριστεί ακριβώς το θέμα ο κ. Σαββίδης».

Για το αν το μοντέλο ενός τεχνοκράτη προέδρου ταιριάζει με τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ και για τους στόχους του: «Είναι το μοναδικό μοντέλο για το ποδόσφαιρο και ισχύει παντού. Η απάντηση είναι ναι, πιστεύω πως ταιριάζει και είναι το σωστό για τον μοντέλο. Όταν θα φύγω από τον ΠΑΟΚ, θα είμαι ευχαριστημένος με το αν υπάρχει ένα δυνατό brand name, με το αν ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος με την ομάδα του, με το αν παίκτες από την ακαδημία μας έχουν μέλλον στην πρώτη ομάδα. Να λειτουργεί ο σύλλογος όπως θέλω σε όλα τα τμήματα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη: «Δεν έχει υπογράψει ακόμα. Πιστεύω ότι θα υπογράψει, μου είπε πως θα υπογράψει. Πιστεύω δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα».

Για τα όσα ακούστηκαν για συνεργασία του στον ΠΑΟΚ με τον Ζόρντι Κρόιφ: «Δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, αυτό ακούστηκε στο Ισραήλ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει εκμεταλλευτεί το όνομά του προκειμένου να έχει περισσότερα έξοδα: «Πρέπει να δούμε και τις συνθήκες στην Ελλάδα. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι, όταν βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Υπάρχουν όμως πρόσφορο έδαφος και εκτός Ελλάδας. Έιναι μια ισχυρή αγορά και αυτή. Είναι ένα πρότζεκτ με το οποίο μπορούμε να ασχοληθούμε. Έχουμε κάνει μια αρχή, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για αν θεωρεί απαραίτητη την επικοινωνία με τον κόσμο: «Είναι προτεραιότητα, είναι κάτι σημαντικό. Μπορεί να γίνεται και μέσω συναντήσεων αλλά και μέσω της ΠΑΕ. Μέσω του διαδικτύου, του facebook κτλ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή τις επόμενες ημέρες: «Ναι, υπάρχει πιθανότητα».

Για το έχει εικόνα για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Δεν θέλω να μπούμε στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, είναι πράγματα που έγιναν πριν έρθω εγώ, νομίζω πως πλέον έχει τελειώσει».

Για το αν υπάρχει στο πλάνο να γίνουν ακόμα περισσότερες βελτιωτικές εργασίες στο γήπεδο της Τούμπας: «Αν κάνει κάποιος μια βόλτα γύρω από το γήπεδο, θα δει πολλά πράγματα που δεν θα του αρέσουν. Υπάρχουν πολλά σημεία που χρειάζονται δουλειά. Έχουμε ήδη αρχίσει μια μελέτη, να δούμε που μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Πρεπει να κοιτάξουμε το θέμα και μελλοντικά. Ένας τρόπος είναι να βάζεις συνέχεια λεφτά. Ο άλλος τρόπος είναι να κλείσει το γήπεδο, να παίξει ο ΠΑΟΚ 1 ή 2 χρόνια σε άλλο γήπεδο και να έρθει να παίξει σε μια νέα και ανακαινισμένη Τούμπα. Άλλος τρόπος είναι να χτιστεί αλλού ένα καινούργιο γήπεδο».

Για την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων: «Πιστεύω ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ έρχεται από τον κόσμο του. Είναι κάτι πολύ δυναμικό και πρέπει να κάνουμε τα βήματα για να είναι θετική αυτή η δύναμη. Είχα συνάντηση με οπαδούς, κατάλαβα κάποια θέματα και κάποιους προβληματισμούς τους. Θέλουν να δουν την ομάδα να λειτουργεί σωστά και αυτό είναι λογικό. Οταν δουν στην πραγματικότητα και όχι τα λόγια, αυτό θα βοηθήσει στην ενότητα του κόσμου».

Για τις εντολές που πήρε από τον Ιβάν Σαββίδη όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ: «Να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο σύλλογο, που θα λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο. Μου είπε να αξιολογήσω όλους τους τομείς και να πάρω αποφάσεις για το τι χρειάζεται να γίνει».

Αγγελίδης: «Ομάδα με βάσεις και υψηλούς στόχους ο ΠΑΟΚ»



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved