ΟΦΗ – Βέροια 0-1 (video+photos)

ΟΦΗ – Βέροια 0-1 (video+photos)

Το γκολ του Καλτσά στο 58’ έδωσε το τρίποντο στη «βασίλισσα του Βορρά» στο «Γεντί Κουλέ» και την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας – Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες

Στο… ρετιρέ της Super League βρίσκεται, μαζί με τον Ατρόμητο, η Βέροια που έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η «βασίλισσα του Βορρά» χάρη στο γκολ του Καλτσά στο 58’ πήρε τη νίκη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, σε ένα ματς που είχε γρήγορο ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν. Άτυχες στάθηκαν και οι δυο ομάδες που είχαν από ένα δοκάρι, με τον Λαμπρόπουλο στο 11’ και τον σκόρερ Καλτσά στο 43’.

1

Ισοπαλία στα... δοκάρια

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ΟΦΗ και Βέροια έδειξαν διάθεση για γρήγορο παιχνίδι κυνηγώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα και την ψυχολογική ώθηση για το 2 στα 2. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους που στο 11’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ καθώς ο Λαμπρόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Καντιμοίρη, για να «απαντήσει» 2 λεπτά αργότερα η Βέροια όταν ο Μπεν βγήκε τετ α τετ με τον Λόρια και είδε τον τελευταίο να απομακρύνει με δυσκολία το πλασέ που επιχείρησε.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έμεινε σε… γρήγορο τέμπο με τον ΟΦΗ όσο κυλούσαν τα λεπτά να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Βέροια στον αντίποδα να ελαττώνει την πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων. Μάλιστα από το 30’ έλειψαν οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Ωστόσο, το ημίχρονο έκλεισε με τη «βασίλισσα του Βορρά» να… ισοφαρίζει τα δοκάρια όταν στο 43’ ο Καλτσάς έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά στην περιοχή βλέποντας την μπάλα να κοντράρει και να χτυπάει στο οριζόντιο του Λόρια.

2

Το.. τρίποντο γκολ του Καλτσά

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά συγκριτικά με την εικόνα του στο πρώτο μέρος και πίεσε την άμυνα της Βέροιας χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι, που έδειξαν ότι θα στηρίζονταν στις αντεπιθέσεις στο δεύτερο 45λεπτο, κατάφεραν στην πρώτη καλή στιγμή τους στην επανάληψη να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 58’ ο Μπεν έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Ντουμίτρου άφησε την μπάλα να περάσει και ο Καλτσάς από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα τον Λόρια.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε στο 69’ όταν ο Τζορτζ μπήκε στην περιοχή του Καντιμοίρη από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Από κει και πέρα, με τον Γκατούζο και τον Γκρανέρο να «κλείνουν» τις αλλαγές τους στο 75’ οι Κρητικοί ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντας την Βέροια στο μισό γήπεδο.

Όμως όσο εύκολα έφταναν έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων τόσο δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας του Βορρά» να μείνει ως το σφύριγμα της λήξης, που φέρνει την ομάδα της Ημαθίας στην κορυφή με 6 βαθμούς και τον ΟΦΗ να μένει στους 3.

kaltsas

Κορυφαίος του αγώνα

Με ένα δοκάρι κι ένα γκολ στο ενεργητικό του, έχοντας κρίνει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, ο τίτλος του MVP ανήκει δικαιωματικά στον Καλτσά. Ο άσος της Βέροιας ήταν πηγή «κινδύνων» για την άμυνα του ΟΦΗ και κατάφερε με το τέρμα που σημείωσε να δώσει συνέχεια στο ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας του.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος (75' Μονιάκης), Περογαμβράκης

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Μπράβο (72' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν)

Τα γκολ του αγώνα:

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_OFI_VEROIA_010914.mp4{/novavideos}

 

Θυμηθείστε την εξέλιξη του ματς:

ΟΦΗ – Βέροια 0-1 (video+photos)

{livechat}1267054{/livechat}


Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved