Παναθηναϊκός: Ευκαιρία για... δουλειά!

Παναθηναϊκός: Ευκαιρία για... δουλειά!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει Πανιώνιο αλλά και... πολύτιμο χρόνο, έτσι ώστε να βελτιώσει τα κακώς κείμενα τα οποία ήδη έχει εντοπίσει ο Γιάννης Αναστασίου.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα, σαφώς και δεν παράτησε το παιχνίδι όταν «στράβωσε» ολοκληρωτικά με τον Πανιώνιο να προηγείται στη Λεωφόρο (που ήταν άδεια λόγω τιμωρίας) πέντε λεπτά πριν το φινάλε και σαφώς, το μεγαλύτερο κέρδος της βραδιάς ήταν οι τρεις βαθμοί που μπήκαν... στο σακούλι των «πράσινων». Πέρα, λοιπόν, από τα αρκετά θετικά που εν τέλει προέκυψαν για το «τριφύλλι» υπήρξαν και πράγματα που δεν άρεσαν και που προκάλεσαν προβλήματα στην ομάδα του Αναστασίου.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε σε αρκετά από αυτά στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ άλλα ήταν εμφανή στη διάρκεια του ματς. Όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα προχωρήσει σε μεταγραφή αυτό το τελευταίο 24ωρο που διανύουμε, συνεπώς, θα πρέπει να πορευτεί με τα «υλικά» που διαθέτει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ξανά ένα θετικό αποτέλεσμα από τη... συνταγή του Αναστασίου.

Τα «χαμένα» ημίχρονα

Ένα βασικό μειονέκτημα που παρουσιάζει ο φετινός Παναθηναϊκός, είναι η νωθρότητα με την οποία μπαίνει σε κάποια ματς. Η ομάδα του Αναστασίου έχει... πετάξει αρκετά πρώτα ημίχρονα, με μερικά εξ αυτών να κοστίζουν ακριβά – όπως κόντρα στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ – και άλλα όχι. Το πρόβλημα έχει ήδη διαγνωστεί από τον τεχνικό των «πράσινων» κι αναμένεται να γίνει αρκετή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι στη διάρκεια της διακοπής.

Το θετικό, ωστόσο, είναι πως η ομάδα δείχνει να κάνει πρόοδο εν ώρα αγώνα. Μπορεί, δηλαδή, να μπαίνει άσχημα στα ματς, αλλά σταδιακά ανεβάζει την απόδοσή της, παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έχει καλές αντιδράσεις. Ενδεικτικό είναι πως και στα δυο πρώτα ματς του πρωταθλήματος βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως, απάντησε και κατάφερε στην πρώτη περίπτωση να σώσει τον βαθμό και στη δεύτερη να πάρει τρίποντο με... μυθική ανατροπή.

Η «χημεία» των φορ

Όπως αναφέραμε, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα κινηθεί για παίκτη στην τελευταία μέρα των μεταγραφών. Όμως, ακόμα κι αν το έκανε (ή αν το κάνει τελικά), θα κινούταν για χαφ που θα έπαιρνε τον ρόλο τον οποίο είχε ως πέρσι στο ρόστερ ο Μεντί Αμπέντ. Συνεπώς, στην επιθετική γραμμή παρά τον τραυματισμό του Μπεργκ, οι «πράσινοι» πάνε ως έχουν, με τους Πέτριτς, Καρέλη, Κλωναρίδη και τον νεοφερμένο Μπερίσα να καλούνται να δώσουν τις λύσεις.

Ο υγιής Κροάτης, είναι... ως και πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο. Δυο καλές ενέργειες, δυο γκολ, τρεις βαθμοί για τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, οι δυο νεαροί είναι από πέρσι στην ομάδα αλλά συνήθως έπαιρναν θέσεις στα άκρα και όχι στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται όσο είναι «ΟΚ» ο Πέτριτς ή αν πάρει ευκαιρίες ο Μπερίσα, που τώρα εγκλιματίζεται στο «τριφύλλι».

Χρόνος και ευκαιρία για δοκιμές

Ο Αναστασίου έχει την ευκαιρία στη διάρκεια της διακοπής για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, να δουλέψει στα προαναφερόμενα. Παράλληλα, έχει κλείσει και το φιλικό με την Πιτορούλ από τη Ρουμανία για αυτόν τον σκοπό. Για να δοκιμάσει πράγματα στην επίθεση, να δει την ετοιμότητα του Μπερίσα και γενικώς να δει στο χορτάρι όλα όσα έχει σημειώσει στα... κιτάπια του και αφορούν τη βελτίωση της ομάδας, για την οποία μίλησε αρκετά στη συνέντευξη Τύπου του ματς με τον Πανιώνιο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, άλλωστε, καλείται να ετοιμάσει την ομάδα του για μια δύσκολη εβδομάδα η οποία θα ακολουθήσει μετά τη διακοπή.

Οι «πράσινοι» θα πάνε στη Λέσβο για να παίξουν με την ιδιαίτερα επικίνδυνη και φορμαρισμένη Καλλονή, λίγες μόνο μέρες πριν δώσουν τον πρώτο αγώνα τους για τη φάση των ομίλων του Europa League. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθούν τη Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο, σε ένα μεγάλο crash test που θα ακολουθήσει του ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, στο οποίο θα φανεί αν η δουλειά που αναμένεται να γίνει, θα βοηθήσει έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να θυμίσει τον περσινό, καλό, εαυτό του ή και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος...



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved