Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (photos+video)

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (photos+video)

Ο Παναθηναϊκός πήγε να κάνει δώρο στον Πανιώνιο τη νίκη στη Λεωφόρο, αλλά με ψυχή και καρδιά γύρισε το ματς με γκολ του Ατζαγκούν στο 90' και του Πέτριτς στο 94' παίρνοντας μεγάλη νίκη

Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς αλλά και για... λιγόψυχους στη Λεωφόρο! Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Πανιώνιο, για μια ώρα δεν κατάφερε να του φτιάξει σοβαρή ευκαιρία, από το 60' ως το 80' τον έβαλε μέσα στο τέρμα, δεν κατάφερε να προηγηθεί και παραλίγο να πέσει θύμα τεράστιας έκπληξης.

paopani1

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα με τον Μπουμάλ πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ο Παναθηναϊκός πάλεψε όμως λυσσασμένα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και βγάζοντας μαχητική ψυχή, πήρε μεγάλη νίκη – κυρίως ψυχολογίας. Ο Ατζαγκούν ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο 90', σκοράροντας μετά από ασίστ του Πέτριτς, με τον Κροάτη στο 94' να λυτρώνει χάρη στην κλάση του το τριφύλλι και να του χαρίζει τη νίκη. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη νίκη στη φετινή σεζόν, έφτασε στους 4 βαθμούς, όσους κι ο Ολυμπιακός, κι άφησε τον Πανιώνιο με τους τρεις της πρεμιέρας.

Με Πέτριτς ο Αναστασίου, με Κολοβό ο Τερεζόπουλος

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαε το 4-3-2-1, έχοντας τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς, με τους Ντίνα και Κλωναρίδη να είναι τα στηρίγματα του Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε και τον Πανιώνιο ο Δημήτρης Τερεζόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννακόπουλος, με τους Τασουλή, Χατζηησαΐα, Παντίδο και Πάνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Μητρόπουλος και Σιώπης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Μπουμάλ δεξιά, τον Κολοβό αριστερά και τον Μπούζα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γιάννου.

paopani2

Άνοστο το πρώτο μέρος...

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο, παρά την απουσία κόσμου και παλμού στην κερκίδα, άρχισε με αρκετά καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ορεξάτος, είχε κίνηση και προσπάθησε να κάνει φάσεις με το... καλησπέρα στον Πανιώνιο, χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 2' με τον Μέντες μετά από φάση διαρκείας να κάνει τον Γιαννακόπουλο να εκτιναχθεί για να αποκρούσει. Στο 8' ένα καλό σουτ του Πέτριτς πέρασε άουτ και κάπου εκεί... έπεσε η ένταση των επιθέσεων των πράσινων.

Ο Πανιώνιος σταδιακά ισορρόπησε το ματς, έκλεισε καλά τους χώρους και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να μην απειληθεί. Οι Νεοσμυρνιώτες αν ήταν και λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αφού βγήκαν αρκετές φορές στην κόντρα με τον εξαιρετικό Μπουμάλ και τον ποιοτικό Κολοβό, όμως, είτε σταμάτησαν στον πολύ σταθερό Σίλντενφελντ, είτε έκαναν λάθος επιλογές. Κάπως έτσι, το 0-0 ήταν φυσική συνέπεια στο πρώτο μέρος στη Λεωφόρο.

paopani3

«Ροντέο» με... καβαλάρη Μλάντεν

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στο ξεκίνημα και περίμεναν να δουν πως θα κυλήσει το ματς για να επέμβουν. Η μορφή του ματς δεν άλλαξε, ο Παναθηναϊκός είχε μια ανούσια κατοχή κι ο Πανιώνιος έψαχνε την κόντρα. Από το 60' και μετά το τριφύλλι έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, έφτιαξε αρκετές φάσεις, όμως, έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Γιαννακόπουλο. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έχει αποκρούσει προσπάθειες του Πέτριτς, ένα τρομερό τακουνάκι του Μέντες και ήταν σταθερότατος, δείχνοντας πως θα βοηθήσει την ομάδα του Τερεζόπουλου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού βάζοντας στο ματς Ατζαγκούν και Καρέλη, που βοήθησαν αρκετά, ωστόσο, ο Πανιώνιος χτύπησε ακόμα πιο πολύ στην κόντρα. Αφού άντεξε στο σφυροκόπημα του Παναθηναϊκού, στο 85' έβγαλε κόντρα με τον Τασουλή να τρέχει 40 μέτρα με τη μπάλα και τον Μπούι να τον κοιτάει, πάσαρε στον Φούντα κι αυτός πλάσαρε, με τον Κοτσόλη να αποκρούει και τον Μπουμάλ να γράφει το 0-1 στη Λεωφόρο! Το γκολ του Πανιωνίου... τρέλανε θαρρεί κανείς τους παίκτες του Αναστασίου, που κυνήγησαν λυσσαλέα την ισοφάριση. Στο 90', μετά από κεφαλιά-πάσα του Πέτριτς ο Ατζαγκούν έφυγε στην κόντρα και έγραψε το 1-1, ενώ στο 94', ο Πέτριτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζέκα λύτρωσε τον Παναθηναϊκό, γράφοντας το τελικό 2-1 στη Λεωφόρο, που απέτρεψε δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για το τριφύλλι.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αν δεν κατάφερνε μέσα σε πέντε λεπτά να κάνει τις δυο ενέργειες που άλλαξαν το ματς, ο τίτλος του κορυφαίου θα πήγαινε απευθείας στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Νίκο Γιαννακόπουλο. Ο Μλάντεν Πέτριτς, όμως, στο 90' δίνει την ασίστ και στο 94' βάζει το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού. Δικαιολογημένα, ο Κροάτης, με τα όσα έκανε στο φινάλε παίρνει τον τίτλο του MVP...

 paopani4

Δείτε τα γκολ του... απίστευτου αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOALS_PAO_PANIONIOS_310814.mp4{/novavideos}

 

Το Onsports ήταν στη Λεωφόρο και σας μετέφερε όσα έγιναν λεπτό προς λεπτό:

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (photos+video)

{livechat}1266962{/livechat}


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved