ΠΑΟΚ: Η παρουσίαση της Καλλονής

ΠΑΟΚ: Η παρουσίαση της Καλλονής

Την ΑΕΛ Καλλονής υποδέχεται ο ΠΑΟΚ την Κυριακή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Όπως συνηθίζει η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ κάνει μια παρουσίαση στον αντίπαλό της, τονίζοντας τις διαφορές της φετινής από την περσινή ομάδα.

Αναλυτικά:

Πέρυσι αποτέλεσε το…πειραματόζωο της Λίγκας. Πόσο θα άντεχε μια επαρχιακή ομάδα με μόλις 20 ετών ιστορία, με παρθενική εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς τη δυνατότητα να παίζει στην έδρα της αλλά εκατοντάδες… ναυτικά μίλια μακριά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ να σταθεί σε ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα;

Κι όμως η ΑΕΛ Καλλονής απέδειξε ότι ο ενθουσιασμός του νέου σε συνδυασμό με το μεράκι και τη στήριξη των λιγοστών πιστών είναι ικανά να εξασφαλίσουν μια σχετικά άνετη παραμονή με καλό ποδόσφαιρο και κάποιες εντυπωσιακές νίκες. Ο πολύπειρος Γιάννης Μαντζουράκης συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας από τη Μυτιλήνη ευχόμενος μια χρονιά καλύτερη αν γίνεται από την περυσινή.

Η Καλλονή τερμάτισε στην 13η θέση με 39 βαθμούς, τελικά μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, στην οποία κατολίσθησε όμως στις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς για το μεγαλύτερο διάστημα φιγουράριζε στην…πρώτη σελίδα του βαθμολογικού ταμπλό και μάλιστα αγωνιζόμενη σε όλα της τα ματς εκτός έδρας, καθώς λόγω εργασιών δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Γήπεδο Μυτιλήνης.

Φέτος αυτό αλλάζει και μαζί με την ενίσχυση στην θερινή μεταγραφική περίοδο -ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε 12 παίκτες- η Καλλονή ελπίζει αρχικά σε μια πιο άνετη παραμονή. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος έχουν οι περισσότεροι εμπειρία από τη Σούπερ Λιγκ κι αυτό φαίνεται ότι ήταν ο στόχος. Ο Τσίμο Ναβάρρο, ο Χουάνμα, ο Χρήστος Πιπίνης, ο Ανρί Καμαρά, ο Χρήστος Μίνγκας είναι μερικοί από αυτούς, μαζί με τους Σέρβους Μπράνιμιρ Άλεξιτς (τερματοφύλακας) και Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς (μέσος), τον Αργεντίνο Μάρκος Μπαρέρα (κεντρικός αμυντικός), τον Νιγηριανό πρώην της Ρετζίνα Ντανιέλ Αντέτζο (κεντρικός αμυντικός) και τους Δάυκο (τερματοφύλακας από Δόξα Δράμας), Μπουρού και Κάλφα (ΑΟ Κύμης-επιθετικοί), έδειξαν ότι φέτος η Καλλονή προσδοκά σε μεγαλύτερη εμπειρία και διαχείριση αποτελεσμάτων.

Σ΄αυτούς μπορεί να προσθέσει κανείς τους ήδη επιτυχημένους Μανούσο, Λεοζίνιο, Αναστασιάδη, Γιορέντε και γενικότερα τους βασικούς πυλώνες της περυσινής επιτυχημένης πορείας και φυσικά τον προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη, του οποίου η σφραγίδα είναι πασίδηλη.

Μόλις δυο φορές έχει συναντηθεί η ΑΕΛ Καλλονής με τον ΠΑΟΚ στη σύντομη ιστορία της και ο Δικέφαλος έχει πετύχει ισάριθμες νίκες. Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης η τυπικά γηπεδούχος Καλλονή ηττήθηκε με 2-5 ενώ στην επίσκεψή της στην Τούμπα δυσκόλεψε τους “ασπρόμαυρους” που χρειάστηκαν τα γκολ του Βούκιτς και του Κουλούρη (παρθενικό στη Λίγκα) για να επικρατήσουν με 2-1, μετά το 0-1 του ημιχρόνου (με γκολ του Περόνε στο 36΄).

Είχε προηγηθεί μια εντυπωσιακή “φιλική” νίκη το καλοκαίρι του 2013 σε φιλικό αγώνα με 1-3.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved