Νίκη παραμονής!

Νίκη παραμονής!

Σπουδαίο τρίποντο για τον Πανιώνιο που νίκησε 2-1 στο νησί των Φαιάκων αφήνοντας στην Κέρκυρα το άγχος της παραμονής.

Στο μπρα ντε φερ δύο υποψήφιων για υποβιβασμό ο Πανιώνιος απέδειξε ότι είχε την απαιτούμενη δύναμη να πάρει τους τρείς βαθμούς και να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εφιάλτες. Νίκησε δίκαια τους κουρασμένους ψυχικά και σωματικά Κερκυραίους οι οποίοι θα δώσουν πλέον «τελικό» με τον Εργοτέλη την άλλη Κυριακή.

Η δύσκολη νίκη που ήρθε σε κομβικό σημείο, ανέδειξε την ποιότητα του Πανιώνιου στο επιθετικό κομμάτι, διεύρυνε το αήττητο σερί του σε επτά αγώνες και επιβεβαίωσε την υπέρ των Αθηναίων παράδοση –πέμπτη νίκη σε έξι ματς- με αντίπαλους του Επτανήσιους.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν μια σημαντική (υπέρ τους) διαφορά. Το (απολύτως φυσιολογικό) άγχος που διακατέχει όσους ζούν επικινδύνως στις παρυφές του υποβιβασμού, το μετέτρεψαν σε δημιουργία, αναγκαιότητα επιβίωσης. Οι «Φαίακες» απεναντίας πελαγοδρομούσαν καταβεβλημένοι απ’ το…άλλο άγχος εκείνο που βαραίνει τα πόδια, πνίγει ενέργεια κι εμπνεύσεις.

Όπως εκείνη που είχε ο Μπάντοβιτς να μεταθέσει τον δύστυχο Επστάιν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γερμανός έτρεχε και δεν έφτανε, αχρηστεύτηκε κοντολογίς το πιο αξιόπιστο επιθετικό όπλο των γηπεδούχων.
Αποτέλεσμα; Εμφανέστατη επιθετική δυσλειτουργία που είχε ως πενιχρό αποτέλεσμα μόλις δύο μακρινά σουτ από Στολτίδη, Επστάιν. Ο Μάχο μία φορά ανησύχησε σοβαρά αλλά όχι από αντίπαλο! Τον Τσότσαλιτς που παραλίγο να τον «κρεμάσει» με κεφαλιά, στο 14’, αλλά ο Αυστριακός κίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο Πανιώνιος κυριάρχησε, επιβάλλοντας το στρωτό παιχνίδι του κυρίως στον άξονα. Ο Μήτρογλου προειδοποίησε στο 27’ με τεχνικό σουτ και έκανε τη δουλειά που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο Ελληνα επιθετικό της Super League: Να σκοράρει.
Το γκολ, πρώτο  χρονικά της 28ης αγωνιστικής, ακριβώς στο 30’ ήταν το πιο εύκολο απ’ τα οκτώ του 23χρονου φορ στα (μόλις) εννέα ματς με τους Νεοσμυρνιώτες. Του το έδωσε στο πιάτο ο Γουνδουλάκης που τρύπησε την άμυνα με συστημένη σέντρα.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν ελαφρά διαφοροποιημένη με την Κέρκυρα να πιέζει αλλά η φάση που άλλαξε άρδην τα αριθμητικά δεδομένα, συνέβη στο 63’. Ο Ομο βγάζει εκτός πορείας τον Γκουστάβο, ο Βραζιλιάνος πέφτει φαρδύς πλατύς εντός της μεγάλης περιοχής. Δεύτερη κίτρινη για τον Νιγηριανό, ο Επστάιν ισοφαρίζει απ’ την άσπρη βούλα. Το ένατο του Γερμανού στην εξαιρετική σεζόν του, τρίτο απ’ το σημείο του πέναλτι.

Η Κέρκυρα έψαξε το δεύτερο γκολ με καλό σουτ φάουλ του Στολτίδη στο 68’ αλλά ο Μάχο είπε όχι. Όπως όχι είπαν και οι συμπαίκτες του στο προφανές, δηλαδή τη διατήρηση του βαθμού με προσήλωση στο ανασταλτικό κομμάτι.

Δεν κλείστηκε, απεναντίας αναζήτησε το γκολ της νίκης και το πέτυχε με πλασέ του προωθημένου Σιόβα δέκα λεπτά πριν από το φινάλε. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεζαν αλλά με προβλέψιμη ανάπτυξη που έδωσε τις ουκ ολίγες ευκαιρίες στον Πανιώνιο να σκοράρει και τρίτη φορά στην κόντρα αλλά ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Ριέρα ευστόχησαν.

Στην πλατεία χάρηκαν για την εικόνα της ομάδας που τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη χρονιά. Στην Κέρκυρα η κρίση συνεχίζεται. Οι ήττες έγιναν πέντε στη σειρά και πλέον αναζητείται ανάκαμψη. Εστω και για τα 90 λεπτά που θα διαρκέσει η μάχη (παραμονής) με τον Εργοτέλη.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved