Βολιώτες για... Ευρώπη

Βολιώτες για... Ευρώπη

Άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς την είσοδό του στα paly off  έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου επικρατώντας εύκολα στο Πανθεσσαλικό με 3-0 της Ξάνθης που έχει ξεμείνει από στόχους.

Αν μια ομάδα είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο αγώνα, αυτή δεν ήταν άλλη από τους γηπεδούχους.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα δεν έμειναν στα λόγια, αλλά με την έναρξη της αναμέτρησης θέλησαν να το αποτυπώσουν και στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού.

Αναλαμβάνοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό του ματς και με κινητήριο μοχλό τον Ούμπιντες, έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στα καρέ της Ξάνθης. Όμως ο συμπατριώτης του Μαρτίν φάνηκε ακατάδεκτός τόσο στο 2’, όσο και έξι λεπτά αργότερα, μην μπορώντας να αξιοποιήσει τις σέντρες του. Και αν  στην πρώτη φάση ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκσμπούρτινγκ, ο Αυστριακός πορτιέρο ήταν αυτός αποσόβησε το 1-0 στο 8’ όταν απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του.

Τι και αν πέρασαν μόλις είκοσι λεπτά, οι γηπεδούχοι φέρεται να «έσκασαν» με αποτέλεσμα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο- φυλάσσοντας πρώτα τα νώτα τους- να «ξεμυτίσουν» από την περιοχή τους.  Αρχικά το ένα –δύο  του Καζάκη με τον Αντεφέμι στο 24’ δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ο Γιακούποβιτς διάβασε καλά τη φάση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρσελίνιο έστειλε την μπάλα άουτ σουτάροντας υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή.

Στο 34΄ ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βολιώτες  θυμήθηκαν το λόγο που έχουν κατέβει στο γήπεδο, τι και αν χρειάστηκε να τους αφυπνίσει ένας αμυντικός.

Ο Σανκαρέ εν αντιθέσει με τον Μαρτίν, δεν φαίνεται να υπολόγισε και πολύ τις… θερμίδες από την γλυκιά σέντρα(φάουλ) του Ούμπιντες και κάνοντας του κεφαλιού του, τιμώρησε την απερισκεψία των «Ακριτών» να τον ξεχάσουν στο δεύτερο δοκάρι.

Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 61’ με τον Γιακούποβιτς να κάνει το καθήκον του στο σουτ του Μαρσελίνιο( χωρίς να αφήσει αυτή τη φορά να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά το δεξί του δοκάρι όπως στο σουτ του Σταθάκη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου), ο Σολάκης στο 67’ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του με την μπάλα να «γλύφει» το εσωτερικό του δοκαριού στο σουτ του μέσα από την περιοχή.

Και ενώ όλοι περίμεναν πως οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη στη συνέχεια θα κάτσουν πάνω στο προβάδισμα των δύο τερμάτων, φέρεται πως υπολόγιζαν χωρίς τον Ακόστα.

Ο Ισπανός μπήκε… φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 75’ δεν δίστασε να «τεστάρει» τα αντανακλαστικά του Γκσμπούρτινγκ. Ο Αυστριακός δεν έμεινε μετεξεταστέος διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά ψαράκι του. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα θα ισοφαρίσει και στα δοκάρια (έτσι για να μην λένε οι «Ακρίτες») αφού το γυριστό του σουτ θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά τις διαδοχικές απειλές του Ακόστα, θα κάνει πράξη ο Τομάς στο 83’ αφού με κεφαλιά θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη του Ολυμπιακού Βόλου.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved