Τρίποντο στην «πρόβα»

Τρίποντο στην «πρόβα»

Η ΑΕΚ κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με 1-0, 27 μέρες πριν βρεθούν ξανά αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στον τελικό του Κυπέλλου.

Σε ένα «παγωμένο» ΟΑΚΑ λοιπόν, καθώς οι φίλοι της ΑΕΚ αφενός δεν ξεπερνούσαν τις 7.000 και αφετέρου θέλοντας να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους προς πάσα κατεύθυνση, έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας περιστασιακά συνθήματα κατά των μετόχων, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς.

Με τον Χιμένεθ να προτιμά για ακόμη μια φορά το 4-4-2 με τον Γκερέιρο στην κορυφή του ρόμβου και τους Μπλάνκο, Σκόκο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο, η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4’ αλλά το σουτ του Γκερέιρο πέρασε λίγο άουτ. Ουσιαστικά η ομάδα του Γιώργου Δώνη περίμενε πίσω από τη μεσαία γραμμή, με τις όποιες επιθετικές της κινήσεις να σταματούν συνήθως στους ανασταλτικούς χαφ του Δικεφάλου.

Η δεύτερη αξιόλογη φάση του αγώνα ανήκε επίσης στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 18’ μετά από σέντρα του Γεωργέα ο Σκόκο έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής καταφέρνοντας να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους.

Μάλιστα στο 22’ απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Μπρίτο να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.Παρά την προσωρινή ανάκαμψη του Ατρομήτου η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 33’. Ο Γεωργέας τροφοδότησε τον Γκερέιρο που αποφεύγοντας το μαρκάρισμα των αμυντικών πλάσαρε εύστοχα τον Ιτάνζ.Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν άλλαξε ούτε η εικόνα του αγώνα ούτε το σκορ.

Οι παίκτες του Χιμένεθ διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας με ευκολία έξω από την περιοχή του Ιτάνζ αλλά έδειχναν αδυναμία στην τελική πάσα. Έτσι και με δεδομένο τον παθητικό ρόλο του Ατρόμητου το 1-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα.Στην επανάληψη πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι δυο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ. Όμως τόσο οι προσπάθειες των Γκερέιρο και Σκόκο στο 51’ όσο και το πλασέ του Καμαρά στο 52’ δεν βρήκαν στόχο.

Επίσης, δεν άργησαν και οι πρώτες αλλαγές από τους δυο προπονητές με τον Χιμένεθ να αντικαθιστά αναγκαστικά τον τραυματία Ματέος με τον Γιάχιτς στο 56’ και τον Δώνη να ενισχύει την άμυνά του περνώντας στο ματς τον Αναστασάκο στη θέση του Φαβάλι στο 57’.Ο φορ των φιλοξενούμενων δεν άργησε να «απειλήσει» την εστία του Σάχα καθώς 4 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.Στο τελευταίο ημίωρο το ματς έγινε πιο ανοικτό και με περισσότερα λάθη στη μεσαία γραμμή.

Οι δυο ομάδες έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν είχαν την απαραίτητη αποτελεσματικότητα.Άξια λόγου είναι η φάση που έγινε στο 84’ όταν ο Καφές δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Μπαζίνσκι, με τον Σαρμιέντο όμως να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη και να παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια, πρόωρα.

Τελικά το 1-0 ήταν και το σκορ που έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Μάνταλου, με την ΑΕΚ να φτάνει τους 46 βαθμούς και τον Ατρόμητο να μένει στους 30.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved