Στο… κυνήγι του επενδυτή

Στο… κυνήγι του επενδυτή

Το Onsports κάνει μια σύντομη αναδρομή, σε κάποιους από τους -πολλούς είναι η αλήθεια- υποψήφιους «σωτήρες» της ΑΕΚ.

Αν επρόκειτο για… κρυμμένο θησαυρό, το πιθανότερο είναι πως μετά από τόσα χρόνια αναζήτησης, θα είχε βρεθεί. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, η εύρεση ενός αξιόπιστου ηγέτη-επενδυτή έχει μετατραπεί σε μια αδιέξοδη υπόθεση.
Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, έχουν εμφανιστεί ουκ ολίγα υποψήφια «αφεντικά» της ΠΑΕ. Οι περισσότεροι εκ των οποίων βρήκαν την ΑΕΚ ως μια καλή ευκαιρία για να κάνουν γνωστό το όνομά τους, πέρα από το στενό… οικογενειακό τους περιβάλλον.
Ο τελευταίος από αυτούς είναι ο Τάκης Χαντζής, τον οποίον δημοσιεύματα ήθελαν να επενδύει στην ΑΕΚ με στόχο να ηγηθεί του συλλόγου. Με τον ίδιο να διαψεύδει τα εν λόγω σενάρια, δεδομένων και των «ερυθρόλευκων» αισθημάτων του.
Το Onsports κάνει μια σύντομη ανάδρομή, σε κάποιους από τους -πολλούς είναι η αλήθεια- υποψήφιους «σωτήρες» της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Σκλαβενίτης και Αντωνόπουλος

Το καλοκαίρι του 2001 η ΑΕΚ αναζητούσε εναγωνίως την διάδοχη κατάσταση της ENIC, που βαρέθηκε να σκορπά λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως… πάτο. Ξάφνου έκανε την εμφάνισή του, ο Έλληνας επιχειρηματίας από το Μεξικό, Άλεξ Σκλαβενίτης. Τελικά, η υπόθεση του 44χρονου Λευκαδίτη μετετράπη σε… κάζο ολκής, αφού ο εν λόγω «ναυτιλιακός παράγοντας» μόνο σοβαρός επιχειρηματίας δεν αποδείχθηκε.
Σχεδόν την ίδια περίοδο, παρουσιάστηκε και ο Φίλων Αντωνόπουλος. Ιδιοκτήτης ομίλου μεταφορικών εταιριών, o Αντωνόπουλος αποτέλεσε τη «βιτρίνα» του Μάκη Ψωμιάδη. Εμφανίστηκε ως «ξάδερφος» του γνωστού επιχειρηματία, και παρουσιάστηκε μετά… βαΐων και κλάδων στη συνέντευξη Τύπου, αλλά λίγο αργότερα εξαφανίστηκε αφήνοντας την ομάδα στον «Big Mac».

Πετσάλης και… εγγράφως

Ο Γιώργος Πετσάλης, αποκαλούμενος και ως «βασιλιάς της πέστροφας» εξαιτίας της ενασχόλησής του με το χώρο της αλιείας, αποτέλεσε τον μοναδικό επιχειρηματία, που κατάθεσε έγγραφη προσφορά για την αγορά του πακέτου μετοχών της ΑΕΚ, όταν αυτή βρισκόταν στην ιδιοκτησία της NetMed. Ωστόσο, οι όροι που έθεσε για την υπογραφή του συμφωνητικού, μάλλον απέτρεψαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Μισή… ντουζίνα «σωτήρες»

Την ίδια περίοδο, στο προσκήνιο των διοικητικών αλλαγών της ΑΕΚ, βρέθηκαν αρκετοί επιχειρηματίες. Από άλλους το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό και άλλοι διεκδίκησαν τα δικά τους… λεπτά δημοσιότητας. Μιχάλης Σπανός, Αθανάσιος Αθανασούλης, Θωμάς Λιακουνάκος, Σταύρος Παπαπαδόπουλος και Ευάγγελος Μητιληναίος, έδειξαν ένα προσωρινό (πραγματικό ή μη) ενδιαφέρον, αλλά με κανέναν δεν προχώρησε.

Η μετά Ντέμη εποχή

Από το 2004 ως το 2008, την περίοδο που στο… τιμόνι της ΑΕΚ βρέθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, επήλθε η διοικητική ηρεμία. Με την αποχώρησή του ωστόσο, ξεκίνησε εκ νέου το «σαφάρι» αναζήτησης επενδυτή.
Το καλοκαίρι του 2009, σενάρια φέρνουν τον Βλαδίμηρο Λιανίτη ως ενδιαφερόμενο επενδυτή. Ο επιχειρηματίας από την Κύπρο, με έδρα τη Ζυρίχη, θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (9 εκατ. ευρώ) για να πάρει το 20% της ΠΑΕ. Ωστόσο, ο ένας εκ τριών αδελφών, ο Μάριος Λιανίτης, έκρινε πως δεν θα έπρεπε η οικογένεια να αναμειχθεί στο ποδόσφαιρο.

Οι… αόρατοι Κύπριοι επενδυτές

Στην περίοδο προεδρίας του Νίκου Θανόπουλου, με διαμεσολαβητή τον μέτοχο της ΠΑΕ, Παντελή Αθήνη, κάνουν την εμφάνισή τους κάποιοι Κύπριοι επιχειρηματίες, με επικεφαλής τον Ηλία Ηλία!
Ο τότε πρόεδρος ήταν πεπεισμένος πως επρόκειτο για επιφανείς επενδυτές, που θα έλυναν τα προβλήματα της ΑΕΚ. Τελικά και αυτός ο «θησαυρός» αποδείχθηκε… άνθρακας, καθώς ο Κύπριος επιχειρηματίας είχε –και ο ίδιος- αρκετά οικονομικά προβλήματα.

Ο… θείος από το Σικάγο

Λίγους μήνες μετά, ένας ακόμη «σωτήρας» μπαίνει στη ζωή της ΑΕΚ. Ο Ελληνοαμερικανός Μπομπ Κοζώνης, παρουσιάστηκε ως ο από… μηχανής Θεός. «Ο Μπομπ θα εξασφαλίσει στην ΑΕΚ διαχρονικά οικονομική ανεξαρτησία», ήταν τότε η επίσημη θέση της ΠΑΕ, με τους εκπροσώπους του επιχειρηματία να… λύνουν και να δένουν για καιρό στην εταιρία.
Η ιστορία κράτησε αρκετούς μήνες, με συζητήσεις επί συζητήσεων και διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, με τον Νίκο Νοτιά, αλλά και τον Νίκο Θανόπουλο, που ταξίδεψε για χάρη του μέχρι το Σικάγο, με έξοδα της ΠΑΕ!
Τελικά, το μόνο αποδεικτικό έγγραφο της οικονομικής ευρωστίας του, που εμφάνισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ήταν ένα αντίγραφο ασφαλιστηρίου ζωής!

Μακρής και Δαλακούρας

Τα δύο ονόματα εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στη ζωή της ΑΕΚ, πριν από λίγες ημέρες. Από τη μια ο Κώστας Μακρής, που με δηλώσεις του επιβεβαίωνε τις επαφές του με τον Πέτρο Παππά και από την άλλη φήμες για ενδιαφέρον του Γιώργου Δαλακούρα. Οι εν λόγω φήμες για τον δεύτερο δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, ενώ σε ότι αφορά τον πρώην πρόεδρο της Παναχαϊκής, η απαίτησή του να του δοθεί περιθώριο έξι μηνών να ελέγξει τα οικονομικά του συλλόγου, έβαλε… φρένο στην ανάμειξή του με τα κοινά της Ένωσης. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως στην ΑΕΚ ποτέ δεν πίστεψαν πως κάποιος από τους δύο προαναφερθέντες επιχειρηματίες, είχε ενδιαφερθεί πραγματικά να εμπλακεί στα διοικητικά του συλλόγου.

Ο μόνιμος… διακαής πόθος

Την ώρα που όλα αυτά τα ονόματα παρελαύνουν κατά καιρούς στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ο άνθρωπος που όλοι στην ομάδα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο πρώην διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, έχει επιχειρήσει σε κάποιες περιπτώσεις να αναμειχθεί ξανά με τα κοινά της ομάδας, ωστόσο πάντα συναντούσε εμπόδια. Στην παρούσα φάση πάντως, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται συχνά πυκνά στο γήπεδο στα παιχνίδια της ομάδας, δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο του ποδοσφαίρου.



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved