«Δήμιος» της Λάρισας ο Κλάους

«Δήμιος» της Λάρισας ο Κλάους

Στον πικρό δρόμο της Β΄ Εθνικής έσπρωξε τη Λάρισα ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Κλάους Αθανασιάδη.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει πιάσει… πελάτισσα την ΑΕΛ, σκόραρε τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, οδήγησε την ομάδα του σε μια νίκη που σιγουρεύει την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Παράλληλα της επιτρέπει να ξαναβρεί την χαμένη της αυτοπεποίθηση μετά τα γεγονότα που συνέβησαν τον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και να κάνει μια νέα αρχή.

Από την πλευρά της η Λάρισα που συνειδητοποιεί πλέον ότι την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Football League δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει την απαιτούμενη νίκη που θα κρατούσε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή. Οι «βυσσινί» που μαθηματικά έχουν ακόμα ελπίδες αλλά αυτές είναι μηδαμινές, ήταν αναιμικοί σε όλο το πρώτο μέρος και μόνο όταν δέχτηκαν το γκολ αφυπνίστηκαν και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά μάταια.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. Από την πλευρά της και η Λάρισα δεν μπήκε δυνατά στον αγώνα ίσως και επηρεασμένη από την αναγκαστική αλλαγή του Μπλάζεκ στο 14ο λεπτό.  Ηταν όμως η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, στο 7ο λεπτό όταν σε φάουλ του Μετίν από μεσαία γραμμή ο Τσιμπάμπα έπιασε  ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που όμως μπλόκαρε ο Χαλκιάς.

Στη συνέχεια, ωστόσο,  ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και με καλή κυκλοφορία, άρχισε να πιέζει τους «βυσσινί»,  υποχρεώνοντάς τους σε παθητικό ρόλο.  Οι γηπεδούχοι με πολύ καλή ανάπτυξη ιδιαίτερα από τα πλάγια, με Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας ευκαιρίες και ψάχνοντας το γκολ.

Ετσι, στο 16ο λεπτό ο Ιβιτς πραγματοποίησε πλασέ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.

Δύο λεπτά αργότερα  (18΄) ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι, όταν σε σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Μουσλίμοβιτς προσπαθεί να πιάσει κεφαλιά, αλλά ο Ταυλαρίδης τον τράβηξε  από την φανέλα.

Στο 21΄ σε συρτό σουτ του Ελ Ζάαρ ο Αμπάρης μπλόκαρε τη  μπάλα.

Στο ημίωρο του αγώνα αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Πάμπλο Γκαρσία και η απουσία του απορρύθμισε τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η Λάρισα να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγει με αξιώσεις μπροστά.

Ετσι στο 29΄ και στο 41΄ σε πανομοιότυπες φάσεις σε σέντρα και τις δύο φορές του Κατσιαρού, πρώτα ο Νταμπίζας και στη συνέχεια ο Κουζέν έπιασαν δυνατές κεφαλιές που όμως αμφότερες έφυγαν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Τo δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καθώς στο 48ο λεπτό, αλλά το ευθύβολο σουτ του Μουσλίμοβιτς έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Αμπάρης.

Ο Μάκης Χάβος σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, έβγαλε τον Βιτόλο και  τον Μουσλίμοβιτς και έβαλε στον αγώνα τον Σαλπιγγίδη και λίγο αργότερα τον Κλάους Αθανασιάδη γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Τρία λεπτά (68΄) μετά την είσοδό του (65΄) στον αγωνιστικό χώρο ο Κλάους επιβεβαιώνοντας την «ιδιαίτερη σχέση» που έχει με τη Λάρισα, απέναντι στην οποία σκοράρει όπου την βρει,  ανοίγει το σκορ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ηταν μια συρτή σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Αθανασιάδης κέρδισε την κόντρα μέσα στην περιοχή και κάνοντας μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του κεραυνοβολεί τον Αμπάρη γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια, αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον συμπαίκτη του Μπρούνο Τσιρίλο που έχασε πρόσφατα τον πατέρα του.

Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε ούτε δυνάμεις, ούτε καθαρό μυαλό. Ετσι στο 71΄ ο Τσιμπάμπα βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά, ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο ίδιος αστόχησε από καλή θέση.

Στο 89ο λεπτό ο Χαλκιάς πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση σε κεφαλιά του Νταμπίζα, στερώντας από την Λάρισα την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κλάους χάνει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την νίκη όταν μετά από λάθος του Αμπάρη, αποτυγχάνει σε κενό τέρμα να στείλει τη  μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ταλ.

Aπέτυχε ολοκληρωτικά στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής Βοσκάκης από τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε πολλά παράπονα.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Λάρισας λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports, πατώντας  ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pre game του ματς, όπως σας το προσέφερε το Onsports, πατώντας  ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved