Ο ένας σώθηκε, ο άλλος ευνοήθηκε

Ο ένας σώθηκε, ο άλλος ευνοήθηκε

Ο Εργοτέλης επικράτησε του Ηρακλή με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μάριο Χίμπλινγκερ και καθάρισε και μαθηματικά με την υπόθεση παραμονή, ενώ από την άλλη μεριά οι κυανόλευκοι ευνοήθηκαν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ωστόσο απέχουν σημαντικά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πάντως, το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου δικαιούταν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση, διότι έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σήφη Δασκαλάκη να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή. 

Δίκαιο προβάδισμα

Ο Εργοτέλης μπήκε στην αναμέτρηση με σκοπό να ελέγξει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής ήταν ξεκάθαρο πως προσπαθούσε να βρει τον προσανατολισμό του λόγω των πολλών απουσιών και έτσι οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προτίμησαν το σκληρό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν αρχικά με τον Μπέτο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα δεν έκανε το… χατίρι στον Βραζιλιάνο καθώς την είδε να καταλήγει στο δεξί δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για τα καρέ του Δασκαλάκη, ωστόσο τα λάθη δεν έλειψαν. Οι Κρητικοί πλησίασαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά εν τέλει το σημείωσαν στην τρίτη, όταν από κόρνερ του Ρομάνο, ο Χίμπλινγκερ (33΄) κέρδισε τους πάντες στον αέρα και έδωσε προβάδισμα (1-0).

Μάλιστα, ο Αυστριακός στόπερ σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μια και είχε πετύχει γκολ και απέναντι στην Λάρισα. Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με τα αλλεπάλληλα φάουλ και από τις δύο πλευρές να έχουν την τιμητική τους, αλλά και με τον τραυματισμό του Μονσέφ Ζερκά που αποχώρησε στο 41΄ και τον Μπογκντάν Μάρα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Στάση… Δασκαλάκης

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό με τον Ηρακλή να αποτελεί το «αφεντικό» του παιχνιδιού. Μάλιστα, από το 60΄ ο «Γηραιός» είχε και το πλεονέκτημα στο γήπεδο καθώς ο Ρουμπάκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων έριξε στη «μάχη» όλα τα δυνατά χαρτιά και η πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν μεγάλη. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης θέλησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και να κρατήσει το υπέρ του 1-0. Ο Ηρακλής ατύχησε να πέσει πάνω σ’ έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Σήφη Δασκαλάκη. Ο Κρητικός κατέβασε τα ρολά πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις και ειδικά στη φάση του 82΄, όταν εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Μαχόπ, που ήταν ο μοιραίος. Ο Καμερουνέζος στο 61΄ δεν κατάφερε σε κενή εστία να πλασάρει σωστά, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Φυσικά, μεγάλο ρόλο προκειμένου ο Ηρακλής να φύγει με άδεια χέρια από το Παγκρήτιο ήταν και ατυχία, διότι στις καθυστερήσεις ο Κατσαμπής με κεφαλιά είδε την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι. Λίγο πριν ο Τάσος Κάκος σφυρίξει για τελευταία φορά ο Παπαστεριανός είδε και αυτός την κόκκινη κάρτα.

Θυμηθείτε, μέσω του Onsports, λεπτό προς λεπτό, το ματς των "κιτρινόμαυρων" της Κρήτης με τον "Γηραιό" πατώντας  ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved