Τη… σκότωσε ο πρώην

Τη… σκότωσε ο πρώην

Ο Άρης έκανε την μεγάλη ανατροπή στην Τρίπολη, επικράτησε με 2-1 αν και αγωνιζόταν από το 40’ με δέκα παίκτες και συνεχίζει να ελπίζει για τα play off.

Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πλέον βλέπει ακόμα πιο κοντά το φάσμα του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Μπαστία στις καθυστερήσεις.

Το νικητήριο γκολ για τους Θεσσαλονικείς σημείωσε ένας πρώην παίκτης της ομάδας της Αρκαδίας, ο Λαζαρίδης, ο οποίος πάντως δεν το πανηγύρισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Άρη στην Τρίπολη.

Το βαθμολογικό άγχος βάρυνε τα πόδια των παικτών και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο να μην δημιουργηθεί ούτε φάση μπροστά στις δύο εστίες. 

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης δεν μπορούσε να δημιουργούσε κινδύνους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Στην αντίπερα όχθη οι Σακάτα και Καστίγιο… «κουτούλαγαν» μεταξύ τους, γεγονός που εξόργισε τον Τσιώλη, ο οποίος προσπαθούσε να βρει τη λύση του «γόρδιου δεσμού» στην επίθεση της ομάδας του.

Στο 28΄καταγράφηκε η πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα με τον Ρότζερς να πιάνει την κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσε ο Γκιάρο.

Στο 33’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ουντότζι η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Μπαρέρο, αλλά ο Κωνσταντινέας το ακυρώνει σημειώνοντας επιθετικό φάουλ του Μπαρτολίνι στον Φατί, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους.

Δύο λεπτά αργότερα σε μια φάση «καρμπόν» με την προηγούμενη ο Ουριμπάρι εκτελεί ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Ορόθκο με εντυπωσιακό άλμα πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άρη.

Δεν έφτανε στους Θεσσαλονικείς το γκολ που δέχτηκαν ήρθε και η αποβολή του Καστίγιο στο 40’, ο οποίος δέχτηκε κόκκινη κάρτα για σκληρό χτύπημα στον Μπαστία, μια ενέργεια ομολογουμένως αντιεπαγγελματική για τον άσο των «κιτρίνων».

Και εκεί που τα πράγματα πήγαιναν… πρίμα για τον Αστέρα ήρθε το ανόητο μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Κόκε εντός περιοχής με τον Κωνσταντινέα να δείχνει χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι. Ο Κόκε δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και ισοφαρίζει για την ομάδα του πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες μπήκαν με πιο επιθετικές διαθέσεις και στο 50’ ο Μπαστία είχε μια εξαιρετική κεφαλιά μόλις άουτ. Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέσα σε δύο λεπτά (62’,64’) χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες οι Αρσενίεβιτς και Μάρτινς.

Ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου, που λέει ότι όποιος χάνει γκολ δέχεται, ίσχυσε και στην περίπτωση του Αστέρα. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πορτίγια ο Λαζαρίδης ξεφεύγει από τον… μοιραίο, για τον Αστέρα, Μπαρτολίνι και με σουτ γράφει το 1-2.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να χάνουν ευκαιρίες, με τον Μπαστία να χάνει τη μεγαλύτερη όταν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ύστερα από μια «τραβηγμένη» απόφαση του Κωνσταντινέα σε μαρκάρισμα του Φατί στον Μπαρτολίνι. Από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν μπορούσε ούτε από την άσπρη βούλα να σκοράρει αποδείχθηκε ότι ήταν άξιος της μοίρας του…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι τέλειωσαν και αυτοί με δέκα παίκτες ύστερα από τη δεύτερη κάρτα που δέχτηκε ο Φρανκού στο 85’.

Θυμηθείτε  λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατώντας  ΕΔΩ



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved