Μαγεία και τριάρα στο «κάστρο»

Μαγεία και τριάρα στο «κάστρο»

Το απόλυτο (14Χ14) στην έδρα του κράτησε, για άλλη μια εβδομάδα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε της Καβάλας με σκορ 3-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκαναν πράξη τα όσα τους ζήτησε, την περασμένη Τετάρτη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και επιβλήθηκαν της μαχητικής, κατά τα άλλα, Καβάλας, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε όλη τη διάρκεια καλύτεροι από την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη και μόνο λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν να δώσουν στο αποτέλεσμα μεγαλύτερες διαστάσεις...

Σε ό, τι αφορά στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά, προκειμένου να βρουν τα... πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξαν τις διαθέσεις τους σε ό, τι αφορά στην εξέλιξη του αγώνα. Οι παίκτες της Καβάλας, όμως, δεν έκατσαν με... σταυρωμένα τα χέρια, καθώς προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπου αγωνίστηκε ο Αμπντούν (ο οποίος ενδιαφέρει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Ολυμπιακό), να πατήσει στα καρέ του Μέγιερι. Η Καβάλα φάνηκε ότι έχει πλάνο και δικαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Από το 20’ και μετά, όμως, το όποιο πλάνο είχαν οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη πήγε... περίπατο, αφού ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και ξεκίνησε να... εξαπολύει επιθέσεις απ’ όλες τις πλευρές. Οι περισσότερες φάσεις δημιουργήθηκαν από τη δεξιά, στην οποία αγωνίστηκε ο Ριέρα και όχι ο Μιραλάς όπως αναμενόταν. Ο Ισπανός συνδυάστηκε πολύ καλά με τον Μανιάτη και όσες φορές χρειάστηκε να κλείνει προς την περιοχή, ο 25χρονος αμυντικός κάλυψε εξαιρετικά την πλευρά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στα τελευταία 25’ του πρώτου μέρους, ωστόσο δεν κατάφεραν, κυρίως λόγω ατυχίας, να φτάσουν στο γκολ. Ο Μιραλάς πρωταγωνίστησε σε πέντε πολύ καλές φάσεις, όμως η καλύτερη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα ο Ολυμπιακός χάθηκε στο 45’. Ο Ριέρα από θέση τετ α τετ προτίμησε να πασάρει στον επερχόμενο, Τζεμπούρ, ο οποίος, όμως, δεν πρόλαβε να σουτάρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 38’ η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο, μετά από γύρισμα του Ντικρόκ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, όμως ο Ολυμπιακός, αυτή τη φορά, κατάφερε, έστω και με μια δόση τύχης, ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 58’, μετά από μοναδική μπαλιά του Μιραλάς, ο οποίος πέρασε την μπάλα ανάμεσα από δυο αντιπάλους, ο Χολέμπας προσπάθησε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φουστέρ, με κοντινό πλασέ, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό (1-0). Στη συνέχεια, για έναν περίεργο λόγο, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους στην Καβάλα, με αποτέλεσμα να πατήσει δύο φορές περιοχή. Την τρίτη (63’), αυτή τη φορά μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Ρίος, ο Νικουλάε έστειλε την μπάλα, με κεφαλιά, στα δίχτυα του Μέγιερι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι παίκτες της Καβάλας, όμως, δεν πανηγύρισαν γι’ αρκετή ώρα, αφού δύο λεπτά αργότερα (65’) ο Τζεμπούρ, με απίστευτη κεφαλιά, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-1). Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «αργοναύτες», στο 67’, μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Φουστέρ, ο εξαιρετικός, για άλλη μια φορά, Μιραλάς, απέφυγε τον Γκαλίνοβιτς και με πλασέ έγραψε, γνωρίζοντας την αποθέωση, το 3-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι στο οποίο ίσως έπαιξε ρόλο οι συνεχόμενες αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν άφησε την κατοχή μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης και δημιούργησε κι άλλες φάσεις, χωρίς ωστόσο να βρουν στόχο...

  *  MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κέβιν Μιραλάς.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ματς, πατήστε  ΕΔΩ

Για να θυμηθείτε το pre game, όπως σας το προσέφερε το Onsports, πατήστε  ΕΔΩ



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved