Λαγωνίδης: «Να... γουστάρουν που είναι στον ΠΑΟΚ»

Λαγωνίδης: «Να... γουστάρουν που είναι στον ΠΑΟΚ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Άγγελο Αναστασιάδη ο γενικός αρχηγός του «Δικεφάλου»

Στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να κάνουν τους νεοαποκτηθέντες να… γουστάρουν που είναι στην ομάδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λαγωνίδης. Ο γενικός αρχηγός του «Δικεφάλου» σε συνέντευξή του έπλεξε μεταξύ άλλων το εγκώμιο του Άγγελου Αναστασιάδη, ενώ στάθηκε και στις διαφορές της ομάδας συγκριτικά με την εποχή που ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για την έως τώρα προετοιμασία: «Το σημαντικό για μένα είναι πως δεν είχαμε τραυματισμούς, εκτός από κάποιους επιπόλαιους που είναι στο πρόγραμμα. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και το ευχάριστο είναι πως όλα τα παιδιά έδειξαν ζήλο αλλά και πειθαρχία, όπως αρμόζει σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των παιδιών και μέσα στο γήπεδο αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο ξενοδοχείο».

Για τη νέα σεζόν: «Δεν έχω κάποιο προαίσθημα. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι μέχρι τώρα και στην Ολλανδία και στο Ελατοχώρι όλα κύλησαν ομαλά. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τους επίσημους αγώνες και υπάρχει και η αγωνία και το άγχος, Στην Ολλανδία δεν είχαμε αυτό το άγχος και γνωρίζουμε πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν».

Για το ότι η θητεία του στα τμήματα υποδομής του δίνουν το δικαίωμα να γνωρίζει καλά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ: «Πολλά από αυτά τα παιδιά τα γνωρίζω από την ηλικία των δώδεκα ετών. Πρέπει να ξέρουν όμως και τους το έχω πει, ότι δεν αρκεί απλά να είναι στο ρόστερ. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Τους το λέω και εγώ και ο προπονητής, Πρέπει να μάθουν τις απαιτήσεις της ομάδας, την ιστορία της και αυτό θα είναι καλό και για τα παιδιά αλλά και για τον ΠΑΟΚ».

Για την παρουσία τόσων πολλών νεαρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τα φιλικά, ο προπονητής είχε τη δυνατότητα να σχηματίσει μια άποψη για τον καθένα, κάτι που δε θα συνέβαινε αν δεν ήταν εδώ μαζί μας στην προετοιμασία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν, να δοκιμαστούν και να πάρει έτσι την τελική απόφαση ο προπονητής για το αν αξίζουν να είναι στο ρόστερ».

Για την εικόνα των νεοαποκτηθέντων: «Ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μας ενδιαφέρει και με τους ξένους αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά, είναι να νιώσουν και να μετέχουν ενεργά στη δημιουργία του οικογενειακού κλίματος. Να… γουστάρουν που είναι στον ΠΑΟΚ. Να έρχονται πιο νωρίς στις προπονήσεις γιατί θα γουστάρουν τις ώρες που θα βρίσκονται με τους συμπαίκτες τους και με το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για τις διαφορές με την εποχή που ο ίδιος αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ: «Έχουν αλλάξει τα πράγματα, σε βαθμό που ποτέ δε θα μπορούσα να το διανοηθώ ότι θα συνέβαινε. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί όπως τα μεγάλα σωματεία της Ευρώπης. Αυτό που απομένει είναι να ανέβει και το αγωνιστικό επίπεδο και είμαι αισιόδοξος πως αυτό θα συμβεί γρήγορα».

Για τη συνεργασία του με τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Γνωρίζετε ότι με τον Άγγελο έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω γι’ αυτόν. Νομίζω πως είναι ευλογία για αυτά τα παιδιά που ο Άγγελος δούλεψε και δουλεύει μαζί τους. Δεν ξέρω πόσα παιδιά θα μείνουν στην ομάδα. Αλλά ακόμη κι αυτοί που θα πάνε δανεικοί, είναι σίγουρο ότι αυτή η προετοιμασία ήταν  εμπειρία ζωής και θα τους βοηθήσει στην καριέρα τους».

Για τους χαμηλούς τόνους που διατηρούν όλοι στην ομάδα: «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Τα περασμένα χρόνια ξεκινούσαμε ανάποδα και στο τέλος ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι. Πιστεύω πως οι χαμηλοί τόνοι είναι ο σωστός τρόπος για να πάμε καλά στη χρονιά. Σημαντικό επίσης είναι να λειτουργούμε ως ομάδα. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και σε μένα, στο προπονητικό επιτελείο αλλά και στα παιδιά που κάνουν πολλή δουλειά και δεν είναι στο προσκήνιο. Θέλουμε κι ήδη λειτουργούμε ως ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης».

Για την δήλωση του Τζαβέλλα πως ο ΠΑΟΚ θα είναι φέτος… πιο ΠΑΟΚ: «Για να το λένε και οι παίκτες σημαίνει ότι περάσαμε ήδη αυτό το μήνυμα στην ομάδα. Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου, αυτό θα το διαπιστώσει και ο κόσμος».



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved