Βέλιτς: «Περνάει με δυο νίκες ο Ατρόμητος»

Βέλιτς: «Περνάει με δυο νίκες ο Ατρόμητος»

Την άποψη πως ο Ατρόμητος μπορεί να προκριθεί παίρνοντας δυο νίκες σε βάρος της Σεράγεβο, εξέφρασε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο Βόσνιος τεχνικός ανέλυσε στην εφημερίδα «Goal» την ομάδα της πατρίδας του και το πώς μπορεί ο Ατρόμητος να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα σημεία της. Όπως ανέφερε ο Γιάσμινκο Βέλιτς, αν οι Περιστεριώτες παρουσιαστούν σοβαροί και δείξουν το καλό τους πρόσωπο, δεν θα έχουν πρόβλημα να προκριθούν στα play off του Europa League, έχοντας πάρει μάλιστα δυο νίκες.

«Η Σαράγεβο είναι καλή ομάδα, αλλά για τα δεδομένα του βοσνιακού ποδοσφαίρου. Ενας σοβαρός Ατρόμητος μπορεί να περάσει και με δύο νίκες. Δεν είναι ομάδα που μπορεί να τον τροξάξει, χωρίς να λέω ότι θα είναι εύκολη υπόθεση. Ξεκάθαρα όμως ο Ατρόμητος είναι μία κλάση ανώτερος. Ολα είναι υπέρ του, αρκεί να είναι προσηλωμένος και να μην τους υποτιμήσει. Μία ομάδα απολύτως στα μέτρα του. Φυσικά, η Χάουγκεσουντ ήταν κατώτερη ομάδα από τη Σαράγεβο και ο Ατρόμητος θα έκανε περίπατο αν έπαιζε με τους Νορβηγούς», είπε αρχικά ο Γιάσμινκο Βέλιτς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Σαράγεβο έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στα δύο ματς με τη Χάουγκεσουντ έπαιξε με 4-3-3, το οποίο στο πρώτο άλλαζε και σε 4-2-3-1 και στο δεύτερο γινόταν περισσότερο 4-1-4-1. Επίσης, έχει και καλή ανάπτυξη από τα πλάγια, λόγω των επιθετικογενών μπακ και γι' αυτό είναι μεγάλη απώλεια το ότι δεν παίζει ο δεξιός μπακ Μπερμπέροβιτς. Επίσης, δεν διαστάζουν να σουτάρουν και δοκιμάζουν αρκετοί παίκτες και όχι δυο τρεις. Προσοχή θέλει μόνο το δεκάρι της, ο Στόιτσεφ».

Για τα προβλήματα που έχουν οι Βόσνιοι, ανέφερε: «Ωστόσο, τακτικά δεν είναι τόσο εξελιγμένη ομάδα. Θα τη χαρακτήριζα αφελή. Βγάζουν κάποιες συνεργασίες, αν βρουν χώρους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της στον Ατρόμητο ούτε να έχει κατοχή ίδια με αυτή που είχε κόντρα στη Χάουγκεσουντ. Επίσης, οι παίκτες της δεν έχουν σημαντική παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Υστερούν στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Δεν δείχνουν ικανοί να σκοτώσουν τον αντίπαλο και δεν είναι τόσο aggressive ομάδα. Δεν τελειώνουν τόσο καλά τις φάσεις. Αν και βάζουν πολλούς παίκτες στη φάση της επίθεσης δεν έχουν τις κατάλληλες αμυντικές ασφάλειες. Το αμυντικό τους τρανσίσιον είναι κακό. Το χειρότερο γι' αυτούς είναι ότι έχουν προβλήματα και όταν τους βρίσκεις σε οργανωμένη άμυνα. Δεν έχουν την απαραίτητη συνοχή, τις σωστές αλληλοκαλύψεις και δεν μικραίνουν όπως θα έπρεπε το γήπεδο. Ενα χαρακτηριστικό τους ακόμα για αυτούς είναι ότι δεν παίζουν δυνατά. Παίζουν αρκετά καθαρά».

Για το πού μπορεί να χτυπήσει ο Ατρόμητος, σχολίασε: «Ο Ατρόμητος είναι μία ώριμη ομάδα και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει αρκετούς τρόπους για να προσεγγίσει και να διαχειριστεί ένα ματς. Εχει την ικανότητα να βάλει την μπάλα κάτω και είμαι σίγουρος ότι θα βρει τα κενά. Είτε λοιπόν αποφασίσει να δώσει χώρο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις είτε παίξει πιο τολμηρά και πάρει αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων, είμαι πεπεισμένος ότι βρει τους χώρους που θέλει για να είναι απειλητικός και να σκοράρει. Το ζητούμενο για τον Ατρόμητο είναι τους πιέζουν και να μην τους αφήνουν ελεύθερους να αλλάζουν μπάλα. Αν το κάνουν αυτό οι παίκτες του Ατρόμητου θα τους βραχυκυκλώσουν».

Ενώ, τέλος, για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, υποστήριξε: «Ο κόσμος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρόκειται για μία πολύ καυτή έδρα. Οι οργανωμένοι τους είναι φανατικοί, αλλά δεν βοηθά το γήπεδο επειδή υπάρχει ο στίβος. Καυτή έδρα είναι αυτή της Ζελέζνιτσαρ».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved