Μακ: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους» (video)

Μακ: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους» (video)

Υψηλές προσδοκίες έχει για τη νέα σελίδα της καριέρας του ο νεοαποκτηθείς Σλοβάκος άσος του «Δικεφάλου»

Την κατάκτηση τίτλων με τον ΠΑΟΚ έχει μεταξύ άλλων ως στόχο ο Ρόμπερτ Μακ, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από τον «Δικέφαλο». Ο Σλοβάκος άσος μιλώντας στο PAOK TV αναφέρθηκε στην παρουσία του στη Μάντσεστερ Σίτι, στις βλέψεις του με τους Θεσσαλονικείς αλλά και αν του αρέσει να έχει ρόλο «εκτελεστή» ή «δημιουργού» στο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφασή του να μεταβεί τόσο μικρός στην Αγγλία και τον Μάντσεστερ Σίτι: «Ήμουν 15 χρονών όταν πήγαν στην Μάντσετσερ Σίτι. Στην Σλοβακία δεν υπήρχαν και τόσο καλές συνθήκες για έναν παίκτη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην Αγγλία, ήμουν πολύ νέος, ήθελα να μάθω καλύτερα το ποδόσφαιρο και έτσι αποφάσισα να πάω εκεί. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία για μένα. Έμαθα πολλά από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η ακαδημία ήταν πολύ καλή, όπως και οι συνθήκες δουλειάς. Κάπως έτσι άρχισα την καριέρα μου».

Για αυτά που κέρδισε από την παρουσία του στο Μάντσετσερ: «Στη Νυρεμβέργη πήγα σε ηλικία 19 ετών. Στη Μάντσετσερ Σίτι έφτασα μέχρι το επίπεδο της Κ21 και πήγα στη Νυρεμβέργη επειδή ήθελα να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα γιατί ως τότε αγωνιζόμουν με την δεύτερη ομάδα της Σίτι και στη Νυρεμβέργη μπήκα κατευθείαν στην πρώτη ομάδα, έπαιζα σε μεγάλα γήπεδα με πολύ κόσμο. Έπρεπε να μάθω τα νέα δεδομένα σε μία χρονιά. Μετά συνήθισα, αλλά το θετικό ήταν πως ήμουν έτοιμος γιατί είχα την κατάλληλη προετοιμασία από την Αγγλία. Μόλις πήγα στη Νυρεμβέργη ένιωσα πολύ ωραία, γιατί όλα ήταν σε υψηλό επίπεδο».

Για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Έπαιξα τέσσερα χρόνια στη Νυρεμβέργη στην Μπουντεσλίγκα, αλλά την περασμένη σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε και ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο. Ήθελα να παίξω σε μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Στη Νυρεμβέργη πάντα πολεμούσαμε για τη σωτηρία. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Για να κατακτήσω τίτλους».

Για το γεγονός ότι αντικατέστησε στην Εθνική τον Μίροσλαβ Στοχ και τον τρόπο που αγωνίζεται: «Είναι λάθος να με συγκρίνετε με τον Στοχ. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Ο Στοχ είναι ένας πολύ καλός παίκτης που τα πήγε πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Μίλησα μαζί του για τον ΠΑΟΚ και μου είπε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλές συνθήκες εργασίας και όλα γύρω από το ποδόσφαιρο είναι όμορφα. Παίζουμε στην ίδια θέση, έχουμε το ίδιο στυλ, γιατί αγωνιζόμαστε στα άκρα και προσπαθούμε να πετυχαίνουμε γκολ. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσω να παίξω καλύτερα από τον Στοχ, όταν αυτό θα είναι εφικτό, και να κερδίσω πολλά παιχνίδια».

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Θέλω να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να βοηθάω την ομάδα να μην χάνει, αλλά να κερδίζει, αλλά και να τη βοηθήσω να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλω να πετύχω γκολ και να είμαστε νικητές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το αν του αρέσει περισσότερο να σκοράρει ή να δίνει ασίστ: «Είναι δύσκολο να πεις. Φυσικά, όταν σκοράρεις ένα γκολ είναι κάτι πολύ ωραίο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Αν συμβεί αυτό, τότε μπορείς να πανηγυρίσεις αν πέτυχες γκολ ή αν έδωσες ασίστ. Το γκολ είναι καλύτερο από την ασίστ, αλλά όταν η ομάδα κερδίζει είναι όλα καλά».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Μακ: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους» (video)



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved