Βίτορ: «Η νέα χρονιά να είναι καλύτερη»

Βίτορ: «Η νέα χρονιά να είναι καλύτερη»

Περισσότερα πράγματα περιμένει ο Μιγκέλ Βίτορ να πετύχει φέτος ο ΠΑΟΚ, μετά από μια σεζόν που δεν κρίνεται επιτυχημένη.

Ο Πορτογάλος αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την δική του χρονιά πέρυσι και τους συχνούς τραυματισμούς, αλλά και τους στόχους της νέας σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίτορ:

Για την παρουσία πολλών νεαρών παικτών στην ομάδα: «Νιώθω πιο υπεύθυνος, πρέπει να βοηθήσω τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και να τους καθοδηγήσω όσο καλύτερα μπορώ».

Για την περσινή αποτυχία σε κύπελλο και πλέι οφ: «Είναι δύσκολο, να βρεις μόνο μια μόνο εξήγηση. Τους τελευταίους 3-4 μήνες της σεζόν, είναι γεγονός πως δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, αλλά όλα κρίθηκαν σε ένα παιχνίδι. Εάν είχαμε πάρει το κύπελλο, όλα θα ήταν διαφορετικά και δεν θα μιλούσαμε για αποτυχημένη χρονιά. Μην ξεχνάμε επίσης πως στα πλέι οφ μας αφαίρεσαν βαθμούς, Εύχομαι πάντως η νέα χρονιά να είναι καλύτερη».

Για το αν υπάρχουν διαφορές στο αγωνιστικό στυλ και στη φιλοσοφία σε σχέση με πέρσι: «Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε κάνει μόνο τρεις εβδομάδας προετοιμασίας και είναι πρόωρες οι συγκρίσεις σε αγωνιστικό επίπεδο και σε επίπεδο τακτικής. Από εκεί και πέρα, έχουμε πολλούς νέους παίκτες, δοκιμάζουμε πολλά συστήματα στα φιλικά και είναι δύσκολο να κάνουμε σχόλια για διαφορές στο αγωνιστικό μας στυλ, γιατί έως τώρα δουλεύουμε κυρίως στην φυσική κατάσταση. Σίγουρα όμως μπορώ να πω πως ο νέος προπονητής θέλει από εμάς να πρεσάρουμε ψηλά και ασφυκτικά τον αντίπαλο».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Μας μιλάει πολύ, θέλει να είμαστε όλοι μαζί μια ομάδα, μια οικογένεια. Ακόμα σε τακτικό επίπεδο, επαναλαμβάνω, δεν μπορούμε να πούμε πολλά, γιατί στην προετοιμασία δουλεύουμε πολύ στην φυσική κατάσταση».

Για την αποχώρηση των Λόπεθ, Χακόμπο, Λούκας: «Όλοι είχαν διαφορετικό λόγο που αποχώρησαν. Είμαι στεναχωρημένος που έφυγαν αλλά ήταν απόφαση δική τους και του κλαμπ. Πιστεύω όμως ότι θα κάνουμε μια καλή σεζόν και χωρίς αυτούς τους παίκτες. Εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά και σίγουρα θα έρθουν νέοι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές».

Για τους περσινούς τραυματισμούς του: «Τα τελευταία δυο χρόνια, πριν δηλαδή έρθω στον ΠΑΟΚ, δεν έπαιξα σε πολλά ματς. Την περσινή χρονιά έπρεπε να προσαρμοστεί το σώμα μου στα νέα δεδομένα, γι’ αυτό και είχα πολλούς τραυματισμούς. Θα δουλέψω σκληρά φέτος και εύχομαι να μην έχω τραυματισμούς».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στο 3-4-3: «Η αλήθεια είναι πως είχα επτά χρόνια να παίξω αυτό το σύστημα. Είναι ένα σύστημα που το είδαμε και στο Μουντιάλ. Νομίζω ότι ένα σύστημα το δουλεύεις αφού πρώτα δεις τι παίκτες έχεις και επομένως με βάση αυτό θα κρίνεις και το  ποιο σύστημα θα πρέπει να εφαρμόσεις.  Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να δουλέψεις πάνω στην τακτική και να είσαι καλός σε όποιο σύστημα επιλέξει ένας προπονητής».

Για την απώλεια του κυπέλλου: «Νομίζω ότι όλος ο κόσμος όπως και οι παίκτες είχαν την προσδοκία να πάρουν το κύπελλο. Πιστεύω ότι όλοι μας, και εμείς οι παίκτες μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού θεωρήσαμε ότι τα δύσκολα πέρασαν και πώς το ματς με τον Παναθηναϊκό θα ήταν εύκολο. Αυτό ήταν ένα λάθος που κάναμε. Αλλά ελπίζω να μάθαμε από αυτό και φέτος να είμαστε προσηλωμένοι μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο

Για τις πολλές δοκιμές στα έως τώρα φιλικά: «Είναι λογικό ότι ο προπονητής στα πρώτα φιλικά δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες για να διαπιστώσει τις δυνατότητές τους. Υπάρχει χρόνος και έχουμε αρκετά φιλικά ματς μπροστά μας, για να δοκιμάσει ο προπονητής τον βασικό κορμό της ομάδας. Απομένει ένας μήνας και εφτά φιλικά πριν από το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το αν μετάνιωσε που αποχώρησε από την Μπενφίκα: «Όχι δε μετάνιωσα, πήρα την σωστή απόφαση. Δεν μετάνιωσα που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να φύγω από την Μπενφίκα για να παίζω και να πάρω εμπειρίες. Η περσινή χρονιά στον ΠΑΟΚ ήταν θετική για μένα με εξαίρεση τους τραυματισμούς γιατί έπαιξα σε αρκετούς αγώνες».

Για την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο: «Εδώ στην Ελλάδα ζουν τα παιχνίδια με μεγάλη ένταση. Όταν πας καλά το εισπράττεις από την ατμόσφαιρα και το αντίστροφο. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα, είναι λογικές οι έντονες αντιδράσεις. Εμείς πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά αυτές τις καταστάσεις και να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτές».

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις: «Όταν είσαι κουρασμένος από την προετοιμασία, κάνεις πολλά λάθη τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανες. Πρέπει να βελτιωθούμε στις στημένες φάσεις, άλλωστε οι περισσότερες ομάδες πετυχαίνουν γκολ από φάουλ και κόρνερ».

Για την αποχώρηση πολλών παικτών: «Δεν είναι καλό για μία ομάδα να αλλάζει κάθε χρόνο 13-14 παίκτες, αυτό έγινε τα δυο τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Εμείς πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους διεκδικούμε».



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved