Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 0-2: Ποδαρικό με το… αριστερό (photos)

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 0-2: Ποδαρικό με το… αριστερό (photos)

Την ήττα 2-0 από την Κράσνονταρ γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό στην περίοδο της προετοιμασίας. Ντεμπούτο για… μισή ντουζίνα ποδοσφαιριστές.

Αναμφίβολα οι προπονητές ελάχιστα ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας και κάτι ανάλογο ισχύει για τον Μίτσελ, ο οποίος είδε τους «ερυθρόλευκους» να αρχίζουν με το… αριστερό τις υποχρεώσεις τους στα τεστ του καλοκαιριού, με την ήττα 2-0 από την Κράσνονταρ. Σίγουρα οι Ρώσοι ήταν πιο έτοιμοι αγωνιστικά, μια και σε πέντε μέρες θα δώσουν το πρώτο επίσημο ματς για τα προκριματικά του Europa League, ωστόσο, δεν έδειξαν ιδιαίτερες αρετές στο παιχνίδι τους και εκμεταλλεύτηκαν δύο ολιγωρίες στην άμυνα του Ολυμπιακού, στο τέλος του πρώτου μέρους και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.

Πρώτη εμφάνιση με την φανέλα των Πειραιωτών έκαναν οι Αμπιντάλ, Ντοσεβί, Ελαμπντελαουί, Θανάσης Παπάζογλου, Γκαζαριάν και Αυλωνίτης. Οι δύο Γάλλοι έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν πολλά στον Ολυμπιακό, ο Τάσος Αυλωνίτης διεκδικεί με αξιώσεις για την αρχική ενδεκάδα, ενώ περισσότερη δουλειά χρειάζονται οι έτεροι τρεις που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως παίκτες των Πρωταθλητών Ελλάδας.

AbidalMesa

Η… πρώτη ενδεκάδα

Σχήμα με δύο επιθετικούς προτίμησε ο Μίτσελ στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου φιλικού τεστ των «ερυθρόλευκων» στην περίοδο της προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός είχε στον «άσο» τον Μέγιερι, με τον Σαλίνο στα δεξιά, τον Μπονγκ στα αριστερά και τους Αυλωνίτη και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ, ως αμυντικοί μέσοι, ο Βλαχοδήμος ήταν στα δεξιά, ο Ντοσεβί στα αριστερά και στην επίθεση οι Διαμαντάκος και Σαβιόλα.

Καλή κυκλοφορία…

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα… πατήματά τους και κυρίως οι Πειραιώτες, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους στην αρχή της εβδομάδας, όταν και… μετακόμισαν στο Ζέεφελντ. Παρά τις συνεχόμενες προπονήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, αλλά το σουτ του Σαβιόλα στο 7’ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η… απειλή του Ντοσεβί στο 14’.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ, όσο περνούσαν τα λεπτά πατούσε καλύτερα και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, απείλησε στο 18’ με την κεφαλιά του Σιόβα, αλλά ο Σίνιτσιν μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Διαμαντάκος θέλησε να φύγει στην κόντρα, όμως, ο κεντρικός αμυντικός των Ρώσων, Γκράνκβιστ, τον κράτησε από το σώμα, με τον διαιτητή να δείχνει την κίτρινη κάρτα.

Αυτή ήταν και το πρώτο… δείγμα της φιλοσοφίας της Κράσνονταρ, καθώς οι ποδοσφαιριστές της ρωσικής ομάδας επέδειξαν έντονη… διάθεση να μπαίνουν δυνατά στις «μονομαχίες» χωρίς να τους… κρατά πίσω η σκέψη πως πρόκειται για φιλικό ματς και υπάρχει φόβος για τραυματισμό.

Η Κράσνονταρ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 25’ με τον Μπιστρόφ αλλά το πλασέ που έκανε κόντραρε στον Μέγιερι και κατέληξε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η… στιγμή των πρώτων αλλαγών για τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να περνά στον αγωνιστικό χώρο τους Κολοβό και Σάλιακα, στις θέσεις των Σαβιόλα και Βλαχοδήμο, αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία των Ρώσων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά τον Σινίτσικ. Ωστόσο, η Κράσνονταρ, κόντρα στην ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ με τον Ζοαοζίνιο, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της «ερυθρόλευκης» άμυνας και σκόραρε απέναντι στον Μέγιερι.

KrasnondarMesa

Δεύτερο μέρος με νέα… ενδεκάδα και… ολιγωρία

Με οκτώ αλλαγές παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, καθώς ο Μίτσελ θέλησε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των ποδοσφαιριστών του. Συγκεκριμένα, ο Μέγιερι έμεινε στον «άσο», όμως μπροστά του έχει διαφορετική τετράδα, με τον Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βατουσιάδη στα αριστερά και τους Αμπιντάλ και Βούρο στο κέντρο. Οι Φουστέρ και Εντινγκά ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Σάλιακα να μένει στο δεξί άκρο, τον Κολοβό στον άξονα και στα αριστερά ήταν ο Γκαζαριάν με τον Θανάση Παπάζογλου στην κορυφή.

Μάλιστα, οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των Πρωταθλητών Ελλάδας και στην πρώτη καλή στιγμή στα καρέ του Ούγγρου τερματοφύλακα, διπλασίασαν τα τέρματά τους με την κεφαλιά του Σίγκουρντσον. Ο Περέιρα στο 47’ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Ισλανδός σκόραρε απέναντι στον Μαγυαρό πορτιέρο.

Πολλά νεύρα από τους Ρώσους

NavraMesa

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα της Κράσνονταρ, όμως, τα σκληρά μαρκαρίσματα των τυπικά φιλοξενούμενων έβγαλαν εκτός ρυθμού τους Πειραιώτες, όπως για παράδειγμα στην φάση του 51ου λεπτού, όταν ο Άρι ανέτρεψε από πίσω τον Εντιγνκά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των «ερυθρόλευκων».

Λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μίτσελ «έκλεισε» τις αλλαγές, με τους Ντομίνγκεζ και Κάταϊ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η είσοδος του «Τσόρι» έδωσε άλλο… αέρα στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία των Ρώσων, με εξαίρεση το φάουλ του Αργεντινού στο 76’ αλλά ο Τίκα έδιωξε με υπερένταση κόρνερ και στο 83’ το σουτ του Κάταϊ έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι του τερμαφύλακα της Κράσνονταρ.

ChoriMesa

Ολυμπιακός: Μέγιερι (61’ Χουτεσιώτης), Σαλίνο (46’ Ελαμπντελαουί), Αυλωνίτης (46’ Αμπιντάλ), Σιόβας (46’ Βούρος), Μπονγκ (46’ Βατουσιάδης), Βλαχοδήμος (30’ Σάλιακας, 63’ Κάταϊ), Μπουχαλάκης (46’ Εντινγκά), Γιαταμπαρέ (46’ Φουστέρ), Ντοσεβί (46’ Γκαζαριάν), Σαβιόλα (30’ Κολοβός, 63’ Ντομίνγκεζ), Διαμαντάκος (46’ Παπάζογλου).

Η Κράσνονταρ άρχισε τον αγώνα με τους: Σινίτσιν, Γετζέιτσικ, Γκράνκβιστ, Καλέσιν, Σίγκουρντσον, Γκαζίνσκι, Αχμέντοβ, Μπιστρόβ, Ζοαοζίνιο, Περέιρα, Βάντερσον.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του φιλικού από το Onsports:

Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 0-2: Ποδαρικό με το… αριστερό (photos)

{livechat}1264941{/livechat}


Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved